Отиди на
Форум "Наука"

Древната армия


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Браво за тая тема!!! След като това са само статуи на воийниците, пазещи гробницата на императора... представете си останалото, а заедно с него и величието на древен Китай!

ПП

Забележете ЛИЦАТА - едно с едно няма еднакво. Това са реалистични статуи... навярно на самите истински войници.....

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
  • Глобален Модератор

Да, лицата са уникални, защото войниците пазещи гробницата са стояли неподвижно докато скулпторите са им правели техни глинени копия. Така живата войска на императора е била клонирана в отвъдното където да го пази.

Цин Шъ Хуанди е една от най-забележителните личности в китайската история. Изключително много е изговорено за заслугите му, може и още до безкрайност да се обсъжда, но нищо неможе да опише неговото величие така както лицата на хилядите стражи на гробницата му застинали във времето.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • 7 месеца по късно...
  • Глобален Модератор

Малко ОТ, но не можах да се сдържа. Източник от руски сайт. Служители на музея, облечени в древнокитайски доспехи се сбили с неучтиви туристи и ги напердашили. Един вид древните воини въвели ред :):):):)

"57 годишен постетител на музея бил ранен с древен тризъбец и състоянието му е неизвестно. В битката се включили всички посетители. Нападателите били облечени в костюми на древната династия Цин".

Вестниците съобщили случката със заглавие "Битка на миналото и бъдещето".

Свободная тема

Древние китайские воины вступили в настоящий бой с туристами. Есть пострадавшие.

8 мая 2002 г.

Представители КНР объяснили, что несколько сотрудников музея, одетые в костюмы древних воинов, вступили в настоящую схватку с группой туристов, которые осматривали достопримечательности известного музея терракотовых воинов.

Власти города Сиань, древней императорской столицы, сообщили, что в результате потасовки представители музея ранили 13 человек, напав на них с палками и дубинками. Один из туристов находится в госпитале.

Драка началась, когда сотрудники музея обратились к двум китайским туристам и попросили их не сидеть на лавке, также являвшейся экспонатом. В битву были вовлечены все окружающие посетители.

Нападавшие были одеты в военные костюмы древней династии Цинь.

Газета "The Beijing Morning Post" назвала это событие: "Битвой прошлого и настоящего", а полицейские арестовали тем временем одного человека.

Представители полиции сообщили, что посетитель музея Дэн Вэйли (Deng Weili), в возрасте 57 лет был ранен древним трезубцем и в настоящее время состояние его здоровья не известно. Двенадцать остальных туристов отделались повреждениями легкой и средней тяжести.

Городские власти Сианя принесли свои извинения за происшедший инцидент и подтвердили, что оплатят все расходы, связанные с посещением клиник, а также компенсируют моральный ущерб. Некоторые сотрудники музея уже уволены.

(Взято с сайта "Удивительный Китай",

http://china.kulichki.com/AsiaNews/0205001.shtml)

=============================

Добавлю от себя:

Приезжайте в Китай посмотреть музей терракотовых фигур! Вам гарантировано экстремальное развлечение по полной программе, за отдельную плату окажетесь в самой гуще древних сражений. Заодно также посетите музей пыток в Пекине.

http://www.bigler.ru/story.php?issue=336#1572

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ихааа,чак сега се сетих да прочета тази тема :smokeing: В момента,Лондон- "British Museum",представя експозиция на 6 от тези статуи,входа е 15 паунда.Пред музея постоянно има протестиращи от Тибет,с която Китай все още си има дрезки,по повод желанието на Тибет да бъдат отделна държава.Протестиращите твърдят,че Китай издевателства над тях.Лондончани пък са вбесени,че за да бъде прехвърлена цялата армия за експозиция в Лoндонския музей,Китайското правителство поискало "British Museum" да преместят Библиотеката си,което е наистина доста нахално изискване,понеже музеят е огромен,и има достатъчно подходящи зали за тази цел.Библиотеката на музея е нещо невероятно,повярвайте ми!Тук се намира и специалната Библиотека по Антропология,ползва се само от студенти по антропология и преподаватели.Искането на Китай за подобен жест било оправдано,поради някакви причини,проточили се с години между Англия и Китай.Сега Управителния съвет на музея предстои да вземе решение,какво ще се предприеме по-нататък.

Протестиращите от Тибет не смятат въпросния Император за чак толкова велик,понеже бил преди всичко невероятно жестоко същество,чието любимо занимание било да заравя хората живи и да се радва на последните им задушаващи викания,преди да издъхнат затрупани.Къде е истината,не мога да кажа,това са последните новини,с които разполагам "от мястото на събитието" :smokeing:

http://www.thefirstemperor.org.uk/emperor.swf

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...