Отиди на
Форум "Наука"

Представям на вниманието ви романа си "Наука на науките"


vira

Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте,

казвам се Диана Павлова и тази година участвах с първия си роман в конкурса на издателство Аргус "Фантастика през 100 очи". Не се класирах на нито едно от първите три места, затова реших да публикувам романа си в Буквите. Ако на някого му представлява интерес, може да го прочете: http://bukvite.bg/poem.php?docid=64870

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

Здравей! Опитах да прочета романа ти, но не ми допадна. Съжалявам, но не се отказвай и пиши. Може би съм твърде претенциозен, но намирам романа ти за наивен, а стила леко превзет. Надявам се да имаш полза от това което съм написал или го игнорирай. Имената на героите са излишно префърцунени, а въвеждане на герой с реплика от сорта:''Майка му се казваше еди как си и беше висока и красива жена'' е ненужно и недодялано. Личното ми мнение е, че описанието на външни белези е допустимо, но не задължително, за да си изградим представа за героите. Описание на вътрешния мир и категоризирането като добър, лош, умен, глупав, зъл, подъл, смел и т.н. е излишно и дори понякога погрешно. Погрешно е и категоризиране от рода хубав, красив, прекрасен, грозен, симпатичен и пр., и също е ненужно. Правилния подход е да намекваш, насочваш и насърчаваш читателя сам да доизгради образа на героя в главата си. Номера на хубавата книга е да грабне въображението на четящия и да го отприщи, а не да сервираш всичко наготово, ситно накълцано и леко претоплено. :biggrin:

Късмет с писането, кураж да се изправиш след провал и трудолюбие. Не съм писател, но съм чувал, че е краста и когато имаш какво да кажеш, не мирясваш докато не го споделиш с целия свят. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...