Отиди на
Форум "Наука"

Роботите – сексуалните партньори на бъдещето?


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Ще бъдат ли роботите нашите сексуални партньори в бъдещето? Според експерт, работещ в областта на изкуствения интелект, още в средата на този век да си легнеш с фатална електронна жена или супер жребец - робот ще стане нещо напълно приемливо.

„Представете си: секс колкото ти се иска: 24 часа на денонощието, 7 дни в седмицата“ - цитира АФП Дейвид Леви, автора на книгата „Секс с роботи: еволюцията на отношенията човеци-роботи“ (Sex with Robots: The Evolution of Human-Robot Relations).

Не всички споделят обаче визията му за бъдеще, в което хуманоидите ще осигуряват знойни удоволствия в леглото плюс предварително програмиран разговор за разтуха след това.

Не са малко обаче и онези, които смятат, че това е неизбежно, предвид напредъка, осъществяван всеки ден във възпроизвеждането на мускулите и на движенията на човека или в областта на изкуствения интелект с възпроизвеждането на емоции и самоличност.

През ноември учени от университета Васеда в Япония представиха робот, който може да готви и да използва нежните си силиконови ръце, за да си взаимодейства с хора. Според Леви сексуалният робот Жиголото Джо (Gigolo Joe) - изигран от Джъд Лоу във филма на Спилбърг "Изкуствен интелект“ (AArtificial Intelligence"), който предлага разговор и емоционална подкрепа, както - и креватни лудории - може да се превърне в реалност през следващите четиридесет години.

Други експерти пък са скептични. „Не смятам, че ще имаме роботи, приличащи на хора в този срок от време", изтъква Фредерик Каплан, учен от Федералното политехническо училище в Лозана, Швейцария, който е програмирал мозъка на очарователния робот-куче на „Сони“ Айдо, като се пита дали ние наистина искаме роботи по наш образ и подобие.

Взаимодействията между машини и хора ще бъдат интересни сами по себе си, а не - като „симулации“ на човешки отношения, казва той. Давид Леви подчертава, че има търсене в тази област.

Японската компания „Аксис“ вече произвежда нещо, което може да се смята за първите сексуални роботи.

Куклите в естествена големина Хънидолс (Honeydolls) са направени от каучук и силикон от хирургическо качество и на всяка гърда имат сензори, командващи c глас: „Щипнете зърното и ще предизвикате сластното кикотене на Синди, която ще ви прошепне нежни думи в ушенцето.“

Жените също ще се изкушат от сексуалните роботи, смята Давид Леви, като посочва по-специално повишените продажби на вибратори и други „сексуални играчки“ в целия свят и падането на табутата.

Но онова, което за Леви е блян за разюздан сексуален живот без отговорност и риск от болести, за други е кошмар на отчаянието.

"Мисля, че хората не могат да се влюбят в роботи", казва американската сексоложка Ивон Фулбрайт, автор на много книги. Тя признава, че сексуалните роботи несъмнено ще намерят своята ниша на пазара, по-специално сред мъжете, желаещи да да изживеят диви сексуални фантазии.

Но със сексуалните роботи има проблем: ако роботите са единствената им възможност, хората ще се почувстват като неудачници, изтъква тя.

Има хора инвалиди, които с удоволствие ще ги ползват. Представете си само, ако съпругата ви е с ампутирани крайници и трябва сексуално да я задоволите, а външният й вид не ви възбужда...

Ако онези с вредните сексуални навици започнат да ги упражняват спрямо роботи, може би поне би намалял ръста на тези посегателства спрямо хора. От друга страна, действително има нещо адски сбъркано - да си поръчаш робот - дете или робот - животно със сексуална цел...

...за роботиката-градация, a за човечеството-деградация.

post-471-1202831163_thumb.jpg

post-471-1202831179_thumb.jpg

post-471-1202831361_thumb.jpg

post-471-1202831381_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

:tooth: Представям си някой си взима такъв робот и го включва.

Първо мъж си взима такава любима:

"Здравейте, аз съм Лиз, твоя сексуален робот. За да ти доставя пълно удоволствие, моля следвай инструкциите на Wizard .

Да се правя ли на недостъпна или веднага да се съглася? За да натиснете дясното ми зърно, за не - лявото. ... Избрахте веднага да се съглася.

Бавно ли да се съблека или бързо? За ДА натиснете.... Избрахте ....

Ще ме ухажвате или да не губим време а да почваме по същество? За Да натиснете....

И след половин час чувате .... остава един час до окончателното завършване на настройките за сеанса. " :throw:

:queen: Дама си е взела такъв робот. Тъй като заради роботите вече не се намират изнасилвачи-доброволци, тя му задава програма за изнасилване. :larrythepothead: И пак се почва:

"Поканила ли си ме или да вляза с насилие? За ДА насочи джойстика нагоре за НЕ - надолу!.

През прозореца ли да вляза или през вратата? За ДА.....

Да ти се обяснявам ли в любов първо или направо да почна с грубостите.....

.................. И след половин час дамата изнасилва робота. :bleh:

От друга страна, действително има нещо адски сбъркано - да си поръчаш робот - дете
.... при положение, че има ромчета! - би казал Кузов. :head_hurts_kr:

или робот - животно със сексуална цел...
Най-малкото, защото някоя фондация на природозащитници веднага ще се трансформира във фондация на роботозащитници.

От друга страна пък, човек като се сети за качествената изработка на моделите от филма "Бойна - звезда Галактика". Е, те в един момент унищожиха своите създатели, ама така е - сложни играчки, сложни проблеми. Айде за финал да смайлика да строши още един компютър: :throw:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ама голямо изнасилване и голяма борба е преживял този екземпляр... :tooth:

Къде отидоха романтичните жестове? :serenade:

post-471-1202845596_thumb.jpg

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

вие представяте ли си каква идотия ще стане в този случай? ами че то няма съвършени хора, нали ще идат по дяволите чисто човешките отношения. а в крайна сметка за нас мъжете си мисля че ще се усложни въпроса за намиране на подходяща жена и то неробот.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

Идеята е интересна, но според мен, ако дори по най-наивните представи има такива роботи след 40-50 години, то ще отнеме поне 2 пъти по толкова, докато те станат достъпни за средностатистическия педофил :tooth: , за да може той, да не напада деца, а да се задоволява със "роботчето" си :tooth: . Лично моето мнение е скептично по този въпрос, относно времето необходимо за реализацията на този проект.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Спокойно бре, това е поредната дивотия. Както много други журналистически прогностики. Изкушавам се да разкажа вица за Иванчо и козата, ама няма, защото ще сваля нивото на форума.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Глобален Модератор

Идват компаньонки-роботи, чувствителни секстерапевтки!

Дамите да забравят за пластичните операции и отварите за подмладяване, защото съвсем скоро местата им ще бъдат заети от изкуствени съпруги роботи, пише в. "Вашингтон таймс".

До 50 г. хората ще започнат да сключват бракове с роботи, смята Дейвид Леви, носителят на наградата за изкуствен интелект за 2009 г. "Льобнер".

Напредъкът в създаването на изкуствен интелект ще позволи хората да създават дълготрайни връзки с роботите.

"Програмирани да бъдат чувствителни секстерапевти те ще да помагат на хората да преодоляват сексуалните си проблеми", допълва ученият.

В началото изкуствените компаньони няма да са евтини, но търсенето им постепенно ще свали цените.

Фредерик Каплан, специалист по роботика, програмирал мозъка на японското куче "Айбо", обаче е скептичен.

Той е съгласен, че усъвършенстваните сексроботи скоро ще станат част от обществото, но смята, че те никога няма да бъдат възприемани като хора.

http://www.dnes.bg/

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Явно ги хапе кучето! Каквото и да измислят, нищо не може да замени жена! И без пари да ми предложат подобно нещо, няма да го приема. Няма да ми е интересно.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

На теб може и да не ти хареса (ти пък откъде знаеш, че няма?!), ама, ако се хареса на каката - роботка?!

И тя започне да те преследва и да те сваля?!

К'о пра'йм тогава??...

Има един научнофантастичен разказ (чийто автор не помня, за съжаление), в който се разказва как мъж си поръчва жена по каталог в агенция за запознанства - описва я от цвета на косата и очите през това дали да спят на отворен прозорец до избора на пастата за зъби и дали да я изстисква от края, от средата или от началото.

Изпращат му жената-мечта. Живеят заедно, романтика, сексът им е прекрасен, но...

Веднъж в дома им влиза крадец и я наръгва с нож, от което тя умира, но...

Мъжът вижда, че тя е робот и, вместо кръв, във вените й тече машинна смазка, но...

Въпреки това, той си поръчва пак жена по каталога на фирмата за запознанства, но...

Много му е мъчно за първата роботка, все едно е загубил човешко същество (като каквото тя се е държала до последно толкова умело, че на него и през ум не му минало, че жената до него е машина, заредена с програми, съобразени с неговите желания и претенции за външния вид, психопрофила и личността на "жената", която той си е избрал).

Такива работи...

Ако това някога се случи някому, първият мъж, на когото това ще се случи, ще бъде японец, вЕрвайте ми!

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...