Отиди на
Форум "Наука"

Защо младите хора предпочитат да емигрират от страната ни ?


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Мисля, че този въпрос трябва да бъде зададен на емигрантите, на тези, които са избрали да напуснат страната и да станат невъзвращенци. А не - на тези, които са избрали тежката карма да останат в нея. Това е проблем по-скоро социален, демографски и икономически. Какво общо има това с маркетинга? Загубата на клиенти и на парите им?

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Въпросът са им го задали така, за да се насочат към изследване на политическите и икономически настроения. Има връзка с маркетинга, макар - и косвена. Та нали той си е проучване на настроения, в крайна сметка...

Бягат, защото няколко фактора ги насочват към това:

1) икономически - у нас доходите не са високи и в една по-дълга перспектива се появява усещане за несигурност на бъдещето и за изгубено време;

2) социални - българските институции не работят и създават множество дискомфорти, като мръсните улици, корумпираните полицаи и т.н. Има и твърде много мафия у нас

3) привлекателността, реална или истинска, на западните страни.

4) културни - българската културна среда, всички вярвам ще се съгласите, е твърде замърсена от чалги и простотии в поведението. Има хора, които биха искали да прекарат живота си в по-модерна социална и по-добра икономическа среда, каквато към настоящия момент се явява единствено тази на запад (бе то май винаги е било така, не само сега...)

---

Добавка на модератора

5) психологически - тук не се чувастват ценени, обичани и уважавани.

Толкова малко на пръв поглед, а всъщност - толкова много.

Точно по тази причина аз се замислих да остана в Япония (окт. 2006 г.), но стаята на имигрантската служба беше заключена, защото хората бяха в почивка. За да не си изпусна полета, аз се качих в самолета.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Потребители

Сега ще отговоря като млад човек, който се занимава с наука защо определено вече сериозно се замислям дали да остана в България.

Ето десет от многото причини:

Първо за заниманията си с наука аз не получавам никаква стимулация от България - тя ми дава 250 кинта стипендия и очаква от мен да оцелея като ми дава право да работя другаде само по 4 часа на ден - познайте колко още пари се изкарват! Другия вариант е докато се занимавам с наука и от мен се очаква да съм отдадена на своята работа е да бачкам в някое кафене, магазин, бензиностанция и т.н. без договор ей тъй за да оцелея.

Второ България не ми предлага никакви алтернативи за научно развитие. Т.е. да очаквам субсидия примерно за своята изследователска работа е като да очаквам Христос отново да възкръсне и са таз надежда да си умра.

Трето - в България се случи университета да не ми внесе здравните осигуровки (а е длъжен) и аз да се окажа здравно неусигурена и да плащам щури пари за по принцип полагащото ми се безплатно лечение само заради "грешка в компютъра"... Парите стипендията ми не може да ги покрие естествено...

Четвърто - в България и особено в София инфраструктурата, градския транспорт и изобщо уредбата на социалния живот е толкова зле, че след едно излизане "по работа" след това се прибирам у дома с нервна криза.

Пето - в България ще трябва да работя нещо, което не ми е по специалността за да оцелея и образованието ми се обезмисля.

Шесто - отношението на българите към околната среда, животните и споделената градска среда, както и едни към други е всякакво друго само не и цивилизовано.

Седмо - омръзна ми да треперя, че храната която купувам е некачествена или вероятно канцерогенна, защото нашето ХЕИ често приема рушвети, митниците ни също и изобщо цялата ни чиновническа каста е яко корумпирана.

Осмо - с това, което знам и се занимавам в една европейска държава бих живяла нормално а тук си броя стотинките за билетче за градския транспорт, което от юли вече ще е по левче.

Девето - загубих си инвалидната карта за градския на баба ми, която е обездвижен инвалид с право на придружител и при загубване НАШАТА вържава не дава втора - т.е. един инвалид няма право на грешки, кражби и загуби...и замяна на загубения документ. Принципно за това, че е инвалид баба ми други преференции някак все не успява да ползва - а аз съм ежедневния й придружител и онзи, който се грижи за нея. Оказва се, че вече нямам право да пътувам с намаление щом съм си позволила да си загубя документа ...егаси парадокса

Десето - ръката на гаджето ми беше прецакана от лекар, който реши да си спести спешна интервенция и вероятно поради тази му некомпетентна преценка ще се наложи да седи не 40 а 80 дни с гипс и на всичкото отгоре да претърпи операция...и какво ли още не.

Няма да продължавам.

Тук се живее трудно.

Според мен дори за по-икономически състоятелни хора е трудно да се оправят в България.

В тази джунгла за оцеляване, която наричаме родина много малко хора се съобразяват с другите а институциите са под всякаква критика. Не е нужно да се говори общо и абстрактно за да се назоват очеизбождащите проблеми. Всеки един от нас ги преживява ежедневно.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И за състоятелни хора България ДНЕС създава проблеми. Дори и крупните мафиоти и крадци и политици честичко отскачат до чужбина. Тук е само машината за пари....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Потребител

Да допълня и аз малко причини поради, които живея извън България:

- омръзна ми да разбиват колата и апартамента ми

- омръзна ми да ме крадът от топлофикация,електрификация,газификация и всякакви там шминдификации

- омръзна ми от дебеловрати парадиращи мутри

- омръзна ми да ме третират по кофти от циганин или турчин в собствената ми държава

- омръзна ми от нагло разхождащи се трафиканти на дрога хванати под ръка с полицията

- омръзна ми от рушвети и подкупи на всяка крачка

- омръзна ми от простотиите на Слави Трифонов

- омръзна ми от гадната чалга

- омръзна ми да ме управляват изпечени мошенници и престъпници

- омръзна ми да гледам как престъпниците се надсмиват над народа и си пият пиенето с управляващите

- омръзна ми да работя по 12 часа за жълти стотинки

- омръзна ми да гледам толкова бездушен и робски народ

- омръзна ми да съм мишена по пътищата на България и да не съм сигурен дали ще стигна читав до морето

- омръзна ми да ме е страх за живота и здравето на семейството ми всеки ден

- омръзна ми от сърдити продавачки и сервитьори

+

Разпадна се се интернета. Та да продължа, ако някой започне да ме обвинява, че трябва да благодаря на България, че ме е изгледала и изучила ще отговоря така: - "Мама и тате ме отгледаха и държавата им плащаше минимални заплати и им взимаше добри данъци. Когато завърших института започнах работа на 175 лв заплата, като млад специалист и продължих да си плащам данъците , като поп. Държавата не дава, тя взема! Сега живея далеч от родината си, далеч от родителите ми, роднини, приятели, моята улица, моето кръчме. Но....синът ми живее безопасно, няма дрога, няма престъпници, обичам родината си, но не и държавата! Добре дошли емигранти!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 седмици по-късно...
  • Потребител
Имам задача по маркетинг по този въпрос който и без друго ме интересува и бих се радвал да науча и вашата позиция по въпроса

Защото търсят благоприятни условия да реализират мечтите си- да се усъвършенстват и да подобрят жизнения си стандарт.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Потребител

То не е само проблема в парите! Аз нямам такъв проблем. Откровеността обаче, изисква да кажа, че даже и с много пари пак не ти вървят работите. Просто държавата не функционира нормално. Нищо не работи! Навсякъде и за всяко нещо – проблеми! Няма икономика. Най-търсените професии - сервитьорки и нощни пазачи. Срамно е пародия, като тази да се нарича икономика. Няма законност. Закони има, но няма органи, които да налагат тяхното изпълнение. Изобщо накъдето и да се обърнеш все нещо няма. За амбициозни млади хора няма никакво бъдеще. Много е тежко и тъжно, но...това е!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Според мен причините са тези:

1. България е подложена на особено активно мероприятие от глобалистите и техните сътрудници (колаборационисти) за прогонване на младите хора и геноцид над останалите, с цел тук да се обезлюди страната и да се отвори "екологична ниша" за един друг етнос. Останалото живо население би трябвало да изпълнява ролята само на обслужващ персонал!

2. Поддаване на вражеската пропаганда за "невероятните възможности в свободния свят" (най-вече отвъд океана)!

3. Всекидневно промиване на мозъци чрез медийте и най-вече телевизията; глобалистко подменяне на традиционната ценностна система със сурогати от Холивудските филми, сапунени сериали и лигави бози! Чалга и пълно оскотяване на хората; преследване на мислещите и свободолюбиви хора!

4. Налагане на отвратителни клишета, целящи българите да намразят Родината си: "скапана държава", "малко страна от която нищо не зависи", "бедна страна", "много престъпност", "несигурност", "не можем по никой начин да се оправим", "всички са изроди", "политиката е мръсна работа" (с подтекст за това да я оставим на мръсниците и престъпниците с бели якички) и т.н. и т.н.

5. Провеждане на скрит геноцид спрямо българите с помоща на икономически средства, здравна реформа, социална политика, психотронно облъчване и неистова гьобелсова и комунистическа пропаганда от фашистки тип (добре завоалирана от глобалистите и ционистите).

Ето тези са причините, а методите да ги преодолеем са други и хората скоро ще ги разберат. В заключение ще добавя, че НИТО ЕДИН ЕМИГРАНТ БЪЛГАРСКИ ИЛИ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЩАСТЛИВ ИЗВЪН РОДИНАТА СИ, ДОРИ И ДА Е ПРЕУСПЯЛ! Разговаряйте със тях и ще разберете тази проста истина! Някои цял живот живеят в странство, но когато остареят и им дойде времето, последното им желание е да бъдат погребани в България! Замислете се защо!? :lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Ами честно да ти кажа и аз ненамирам общо ама по това са ми го дали и така

Тази поръчка ми е ясна; част от "активното мероприятие" е със сигурност!...... :smokeing::lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Така е, но чак пък психотронно облъчване..... Но че тази атмосфера отблъсква хората е вярно.

Да, и основно го правят чрез мобилните телефони (там има такава опция във хардуера)! Преди няколко години мой приятел умря от подобни облъчвания със 7 тумора в главата! Специално Парламента се облъчва неистово; след 6-я месец там хората вече не са нормални , а са подобни на биороботи СЕЩАТЕ СЕ ЗАЩО! По думите на моя позната учила в Москва; там подобни методи се прилагат чрез рекламните билбордове (които са алуминиеви или от друг метал) в метрото, които излъчват специални честоти влияещи на мозъка. Има и други методи от тези чудовищни експерименти с хората, но сега ще се въздържа да ги кажа. Може и да създам специална тема за това, защото е отвратително - някои запознати го наричат ПСИХОФАШИЗЪМ!....... :lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

"Защо младите хора предпочитат да емигрират от страната ни?" - този въпрос сигурно са си задавали и във Велика България, когато Аспарух повел хората си към Дунава. :tooth:

Тема-чесане на езици, такава е тази. И демонстрация на хубавата българска поговорка, отразяваща националната ни психология - "Хем насран, хем голям". Щото винаги някой друг ни е виновен. И най-вече психотронното облъчване от антените на покрива на американското посолство :doh:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да, и основно го правят чрез мобилните телефони (там има такава опция във хардуера)! Преди няколко години мой приятел умря от подобни облъчвания със 7 тумора в главата! Специално Парламента се облъчва неистово; след 6-я месец там хората вече не са нормални , а са подобни на биороботи СЕЩАТЕ СЕ ЗАЩО! По думите на моя позната учила в Москва; там подобни методи се прилагат чрез рекламните билбордове (които са алуминиеви или от друг метал) в метрото, които излъчват специални честоти влияещи на мозъка. Има и други методи от тези чудовищни експерименти с хората, но сега ще се въздържа да ги кажа. Може и да създам специална тема за това, защото е отвратително - някои запознати го наричат ПСИХОФАШИЗЪМ!....... :lightbulb:

Хайде, хайде, хайде. Ако темата не беше по-разговорна, това трябваше да се изтрие. Стига вече.

който знае руски, ето му един поучителен текст:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
"Защо младите хора предпочитат да емигрират от страната ни?" - този въпрос сигурно са си задавали и във Велика България, когато Аспарух повел хората си към Дунава. :tooth:

Тема-чесане на езици, такава е тази. И демонстрация на хубавата българска поговорка, отразяваща националната ни психология - "Хем насран, хем голям". Щото винаги някой друг ни е виновен. И най-вече психотронното облъчване от антените на покрива на американското посолство :doh:

Гледай сега, те американските посерковци сега си имат други проблеми, но не пренебрегвай това което казвам, защото очевидно не си запознат с някои нови технологии и вредоносни концепции и планове за намаляване на земното население наполовина! Дори да погледнем само това което стана в Газа, Ирак, Чечня, Югославия и Афганистан е повече от достатъчно! А това което става в България ни е пред очите, така че не ми повтаряй разни клишета от жълтите вестници и медийте под контрол; не фащат дикиш - ГЛЕДАЙ ФАКТИТЕ, А НЕ ТОВА КОЕТО ТИ ГОВОРЯТ! И в "Библията" е казано: "ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ"!...... :book:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Хайде, хайде, хайде. Ако темата не беше по-разговорна, това трябваше да се изтрие. Стига вече.

който знае руски, ето му един поучителен текст:

Този е жалък подражател на Висоцки! :smokeing:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Мисля, че този въпрос трябва да бъде зададен на емигрантите, на тези, които са избрали да напуснат страната и да станат невъзвращенци. А не - на тези, които са избрали тежката карма да останат в нея. Това е проблем по-скоро социален, демографски и икономически. Какво общо има това с маркетинга? Загубата на клиенти и на парите им?

Историк, много си готин, но..... Няма имигранти невъзвращенци, това е комунистическа терминология. Не е лесно да станеш имигрант в друга държава да знаеш. Трябва "дупе", както се казва. Задавам простият въпрос, защо някои са предпочели тежката карма да останат в България? Вие да не сте мазохисти бе сънародници? Когато човек е отговорен към семейството си ще трябва да намери други пътища за нормален живот след, като родината не му ги предлага. Повтарям за нормален живот! Аз съм емигрант. Далеч съм от родителите си, от приятелите си, от моята улица и от моето кръчме. Всичко това ми липсва. Но живеем в свят без престъпления, без дрога, без кражби, спокойно и в правова държава. Ами всеки баща ще поиска децата му да израснат в такава атмосфера. Не се чувствам и за секунда виновен, че съм избрал такъв начин на живот на семейството си. А защо тази тема се обсъжда в "маркетинг" нямам представа. Поздрав!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Абе какво психотронно оръжие ви гони бе хора? Искаш да живееш нормално и се опитваш да го постигнеш за себе си и твоите деца. Ако имаш дупе направи го, ако нямаш критикувай имигрантите за това как са пренебрегнали родината си. Не исках да живея в такава корумпирана държава, не исках да гледам Слави Трифонов и Азис, които са емблемата за култура в Бг, не исках моят син да е пребиван и да му гепят маратонките или новото яке. Не исках да го зарибят с наркотици и да го направят зависим. Омръзна ми да ми разбиват колата за да откраднат касетофона, които струва 200 евро и наркоманчетата го продават за 20 лева за да си купят поредната доза. Ако мислите, че всичко това е нормално стойте си в България. Аз преди три години реших, че не мога да се преборя с мафията и затова заедно с цялото си семейство имигрирах и някак си не ми се мисли за връщане в родината. Не правя агитация. Обичам родината си и мразя държавата си ! Поздрав!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Обичам родината си и мразя държавата си ! Поздрав!

Това е поредното клише от жълтите вестници; точно определени хора са виновни за това състояние на нещата и фино извършените престъпления - ПРЕСТЪПНИЦИТЕ С БЕЛИ ЯКИЧКИ, КОИТО ТЕ УБИВАТ НЕ С ПУШКИ И БОМБИ, А С ПИСАЛКА, ПОДПИСВАЙКИ РАЗНИ ЗАКОНЧЕТА И ДОКУМЕНТЧЕТА!...... :lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Я анализирайте кои днес са сложени да управляват страната и ще ви станат ясни доста неща! ТАМ НЯМА НИТО ЕДИН ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН - САМО ХОРА С ЧУЖДО ЕТНИЧЕСКО САМОСЪЗНАНИЕ, ОБСЛУЖВАЩИ ЧУЖДИ И ВРАЖДЕБНИ НА СТРАНАТА ИНТЕРЕСИ!....... :lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Харамията, особено си прав - престъпниците обаче са толкова явно...че направо пред очите ни крадат...то това даже не е кражба, щото обикновено крадците се крият а те не... Те знаеш ли какво правят - подписват документче, че забраняват да се прави еди кво си и в деня на подписването на документчето примерно правят забраненото като за последно ...

Абе горко ни принципно...

То не става дума тия в управлението българи ли са какви са... Те просто за разлика от обикновените хора, независимо тяхната етническа принадлежност са просто престъпници... То да има един честен човек в тая машина, тя веднага го изхвърля...или той сам бяга оттам отвратен!

Все някой трябвало да остане... Някой трябва да осигури бъдещето на всичките тези деца, които растат... Всеки за себе си по малко... Едно добре възпитано дете, с ценностна система, с амбиции, с жажда за развитие.. и ето ти надежда... По малко, по малко. В тия, които сега училищата ни прецакват и осакатяват...всъщност е надеждата ни. За това и правим форума, списанието...и всичко останало. Защото някои неща учениците могат да научат само от такива места...училищата ни дори са неефективни!

Колкото и да виждам всички трънаци по пътя на тези деца...все пак продължавам да съм оптимист и превъзмогвам поривите си да избягам на по-цивилизовано място, защото вярвам в своята надежда и ми се иска да участвам в осъществяването й - по-малко, локално, за себе си и децата си, за онези, на които преподавам...за онези на които давам знание или до които се докосвам като общувам...

Щом има такива хора като Петър и Росен - създателите на списанието, сайта и форума, които са млади, още деца (да не ми се сърдят сега пък) аз вече съм убедена, че надеждите ми не са празни!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
  • Потребител

Защо напуснах България,,аз не съм бягал,,От хорска простотия .Вече 11 г.живея в чужбина.Тука създадох семеиство имам едно детенце на 5 г.Не съм песимист никога не съм отписвал земята на която съм роден и аз,никога не съм криел че съм Българин,аз ,жена ми,нито детето ми,,Слагам ръката на сърцето си и ви пиша,,хора нещата в България погледнати от вън не са просто страшни те са безнадежни всичко е загубено отчаяно,,Така мислят повечето мой приятели емигранти.Жалми е за брат ми ,баща ми, маика ми,и всички добри хорица останали да се мъчат .Всеки прави своят избор никого не мога да съдя нито да поучавам.Аз така постъпих и за мене не згреших.Както казва баба ми ,,така ти е било писано,,

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...