Отиди на
Форум "Наука"

Парламентът разреши на ДАНС да използва СРС


Recommended Posts

  • Потребител

http://news.bpost.bg” / 16.04.2008

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за специалните разузнавателни средства (СРС). По този начин новосъздадената Национална агенция по национална сигурност (ДАНС) получи право да иска използване на СРС.

Веществените доказателствени средства от СРС ще се съхраняват от органите на МВР и от органите на ДАНС, до образуване на досъдебно производство.

В новоприетите поправки е записано още, че информацията, която не се използва за изготвяне на веществени доказателства трябва да бъде унищожавана в 10-дневен срок, независимо дали е класифицирана или не. При унищожаването трябва да бъде изготвен протокол.

Съответно той, заедно с искането и разрешението за използване на СРС, трябва да се изпратят на съответния орган, поискал използването на СРС. Това трябва да стане в 10 дневен срок от унищожаването на материалния носител.

Според промените в закона, ако при използване на СРС от ДАНС се получи информация извън полето на текущото разследване и тя се отнася до компетентността на други органи, то незабавно трябва да бъде уведомен министърът на вътрешните работи и председателят на ДАНС.

Изпълнението на закона трябва да бъде извършено от министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция по национална сигурност.

Link to comment
Share on other sites

Нещо на комунистическо-глобалистко-фашизоидна полицейщина ми смърди!!!.... :lightbulb: :!!!: :hmmm:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

КДС-КДС. Всяка държава го има. Ми че кво;) Ит друга страна, полезно е на две места да се извървашт тия дейности, а не на едно както досега. Това е инструмент, не съществуването му е проблем, а приоритетите му. А пък виж липсата му определено си генерира проблеми в държавата, щото няма ли силови структури една държава, не е държава, а суджук.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Потребител

Сле 30 минути в Европейския Парламент ще се обсъждат СРС-тата в България. Ето тук може да гледате на живо: http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/live/live-video?language=en

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...