Отиди на
Форум "Наука"

Връщаме българи от чужбина с интернет борса


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Информационен портал за предлагане и търсене на работа на квалифицирани специалисти ще заработи от 1 юни.Интернет страницата е създадена за български специалисти, завършили в чужбина и желаещи да се завърнат да работят у нас.

Чрез него българските специалисти ще могат да намерят най-актуалните обяви за работа от водещи фирми.

Сайтът е отворен и за младежи, завършващи образованието си в България.

Основната цел на проекта е да спре изтичането на квалифицираните ни кадри в чужбина.

Името на сайта е http://www.back2bg.com/ . Преведено, означава буквално завръщане в България. Според създателите на интернет портала, много от българите, завършващи и работещи зад граница, нямат информация за навлизането на чужди фирми на българския пазар.

Сайтът се реализира с финансовата подкрепа на Държавната агенция за младежта и спорта и Европейската комисия. За съществуването му вече са разпространени брошури в повечето европейски градове.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами тази идея ми се вижда много тъпа. Значи, човек си е в България, обикаля всевъзможни борси и работодатели и накрая като не може да си намери сносна работа хваща чужбината. И какво пуска се сайт, на който българин в чужбина открива работа в България, която е 4 пъти по-ниско платена от тази, на която е в чужбина (като покупателна стойност, не просто номинално) .... и той си напуска хубавата работа и идва тук за да работи за благото на тройната коалиция?

Друг е въпросът ако идеята е нещо от рода на Българският Великден, когато се даде възможност на нечии рожби като напр. дъщерята на Иван Костов да си дойдат до България със самолет на държавни разноски. Или пък разни номенклатурни рожби като Георги Пирински, Ники Василев или Милен Велчев да се осведомят за свободни министерски или депутатски постове, които може да заемат. В тази случаи може да има интерес и смисъл от такъв сайт.

Но за държавата и мнозинството граждани - полза никаква.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...