Отиди на
Форум "Наука"

Готския въпрос в светлината на немския "DRANG NACH OSTEN''


Recommended Posts

  • Потребители

Готския въпрос въпреки хилядите спекулации и фалшификации ,намира своето прекрасно решение в Немския план на Изток. Тъй като , много хора още не искат да разберат ,че историята е страшно обвързана с политиката , те не могат да стигнат до генералния извод , че част от историята е спекулативна и се използва за подкрепа на различни шовинистични теории. Защо , е нужна немската готска история на Австрийската империя ,която през 17-18 век. е в процес на формиране и консолидиране на държавната си идеология ???Ами , много просто ,това си е едно логично продължение на Католическия папски план за завладяване на Православния Изток и след като не могат да бъдат изфабрикувани някакви

лъжливи обвинения ,то е пусната в ход лъжата ,че на Балканите и въобще на земите ,които са населявани от славяни живеят някакви мними "НЕМЦИ" . Ето защо Австро-Унгария трябва да стигне до Солун ,а Германия до Крим .

Още през 19-ти. век късно осъзнала се руската историческа наука скача срещу тези бръщолевини ,но революцията отнася ,този процес в миманса. Трябва немските каски и щикове , на два пъти да избият от руснаците западно-немското поклонничество ,за да се осъзнаят руските исторически кръгове и да потърсят истината на този оплетен въпрос.

Веднага след 2-та Световна война ,това се направи и самите от Скандинавски страни и дори от германски учени .Пионери в това отношение са и италианските и словенските историци ,на които също им писна от Великонемските претенции. Само нашите маргинали не искат и да чуят за истината по въпроса и за да си осигурят безпроблематично щраусово състояние с глава в пясъка от време на време писнат към Скандинавието и Германия за някой левче и откривайки 2-3 фибули са доволни ,че са подсигурени .

2-3 фибули "готско-немски" , един фалшив "Кодекс " и още куп небивалици ,най-вече политически са всичките оръжия на тези псевдонаучни изследователи ,които се страхуват да не развалят съня на готините готи от Севера .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Но да хвърлим и един бегъл поглед на новаия план за "Готско" контранастъпление.

По немските изчисления ,готите "тръгвайки " от Скандза се отб иват в днешните земиу на Полша -Прусия и Померания ,да заберат с тях някои подобни на тях "немски" народи - улмериги и вандали/венди/ .Улмеругите ,както и от признанието на най-големия "гот " крал Валдемар ,,който нападнал остров Рюген/ Рагуан/ и оплячкосал идола на тези островитяни през 12век. ,са СЛАВЯНИ. След това почват и кръстоносните походи и т.н.

ВАНДАЛИТЕ , са споменати още от Клавдий Птоломей през 2-ри век. на 2 пъти ,първо някъде около Балтийско море ,после и на Изток от Днестър ,както се разбира под "вандали" ,той е имал предвид -"венедите'' -АНТИ.

Ето ви ги и откъде са готските фибулки ,то явно е ,че и да искаме няма как да има разлика между готски и славянски фибулки.

Но, недоволни с хилядолетното мнимо подчинение от 1-2век. на днешните полски земи , в плановете на новите немци се избистят нови решения- Движението за автономия на Силезия , да тук готите много векове са "вършали" и посланието беше изпратено - няма само Гдиня да става "ГОТЕНХАФЕН" я??

Сега ще има и ГОТЕН СИЛЕЗИЯ -готина немска Силезия , докато някои наши маргинали си мислят ,че границите на Европа са "неделими" , "готите" си работят дори много сериозно .

При преброяването на Полша -173 000 души се определиха за Силезийци .Та техни представители се изтъпанчиха пред Сейма и поискаха поправки в Полската конституция .искат си я "готите" "Шльонската област" ,значи.

Силезия никога не е била готска !!!

Населена с Полабски славяни и ляхи/ славяни в целината,необработената ливада/ и колядичи ,това си изконна славянска земя . Била е овладяна от немците за пръв път през 10-век и е включена в "Свещанната Римска империя '' .

За пръв път по-сериозно е окупирана през 1740 год. от Прусия ,когато след 2-рото разделяне на Полша влиза в нейния състав ,дотогава е владяна от Австрийската империя,а до 17век. си е Полска.Тогава ,именно през 18-ти век НАХЛУВАТ "ГОТИТЕ ", които са и протестанти и преселници от Северна Германия .

Вижте само имената на градовете и ще разберете с коя история са свързани -Катовице и Вроцлав . Вярно Силезия си е ябълка на раздора между Полша ,Германия и Чехия, но населението винаги си е било славянско.

През ПСВ съставът на населението ,вече наистина е променен и на референдум жителите на Силезия ,на немски "ШЛЬОНСК" ,гласуват за оставането в рамките на Германия.

След 2-рата война обаче ,Шльонск минава вече към Полша.

Стремежът на "силезийците " да бъдат признати за някаква "нация ' е оперетен и е 1към 1 с "косоварския " вариант.

На всичкото отгоре ,поляците пък си имат "свещенна територия " в Силезия - храмът на Св. Богородица с нейна чудотворна икона , наречена "ЧЕНСТОХОВСКА''.

На територията си живеят и доста протестанти . Предстоят още готски сблъсъци....

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

За какво ти беше да правиш цяла тема в бойна слава, след като и до днес пишеш, че кодексът е фалшив. При това не можа да се обосновеш. Поне пиши, че "има съмнения, че е фалшив".

И си погледни добре силезийската история. Преди да стане пруска е била австрийска, а преди това чешка, а не полска. Придобиването и от Прусия няма нищо общо с подялбите на Полша, а с войните на Фридрих Втори крещу Мария Терезия.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Рицар, ако първоначалното съображение е било политическо, а не историческо, сегашните версии не са ли и те? Нещо ми се губят "чистите факти" ....

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Торн ,

Йоан Дубравий ,като описва Бохемия ,в своите 4 прочути "Четири книги... " за нея ,я описва така-

"както съществува сега Моравия ,я обкръжават 3 планини- ....на север Слезите/!!!/ ..." .Силезия не е била първоначално в Чехия ,влиза в нея ,около 10век. , но при Мешко I /ok. 900/ e полска ,после при Болеслав Храбри ,дори и част от Чехия е присъидинена от него.Освен това ,коректно съм отбелязъл ,че преди Прусия е била анексирана от Австрия.

Поне пиши, че "има съмнения, че е фалшив

По отношение на кодекса ,кодекса може и да е истински ,но това никак не може да го направи "Библията на Улфила" ,нали правиш разлика между "обявен за" ,т.е. може да е някакъв истински стар кодекс ,но това не го прави автоматически Улфилов ,нали . Това отново е фалшификация по отношение на историята ????

Понеже зачекна положението с чехите ,сега и те са на топа на устата ,руснаците им спряха нефта ,обаче студетските немци да видим ,какво искат...????

След В.С.В. руснаците с един замах унищожиха 3500 -годишно градения план "Drang Nach Osten" ,ako се вярва на измислиците ,че готите са немци .Общо бяха натирени , ТАМ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ - 10млн . нацисто немци !!!!

Но не би!!!

Днес обаче ,когато Германия 63 години след 2световна Война се държи така ,сякаш не е отговорна за нея , държавите са уязвими .

Изходната точка а тя е и един вид "Модус вивенди" е чисто и просто смяна на ПОДХОДА ,чрез целенасочена работа ЗА ПРЕДЕФИНИРАНЕ И МОДУЛИРАНЕ НА МИНАЛОТО. Табуто беше заменено на одобрение. Военните конфликти ,спред днешен Берлин ,са били и ще бъдат елемент от международните отношения!!!!!!!!!!! И НАГЛО И БЕЗСРАМНО ОТ СТРАНА НА "ГОТИТЕ''!!!

Да видим , как действа челния отряд на немския ревизионизъм по отношение на Чехия - "съюзът на изпъдените '' ,все още неофициално иска да се отменят "Декретите на Бенеш " ,според които през 1945-1947 г. от страната бяха изселени ок. 3млн. немци .Щом Едмунд Щойбер си позволява открито да го каже ,това скоро ще бъде направено и на официално ниво. Щойбер не е господин никой ,а един от лидерите на ХДС.ХСС.

В опасно положение са и Словения , Литва с пристанището Клапейда ,тук аз предлагам на литовците да натоварят на кораби цялата крепост на " ГОТСКИЯ " ФОРПОСТ НА Балтика и да им ги върнат в Германия ,да ама ,ако немците са го строили този град ,пита се кой е опъвал каиша ,кой именно го е построил и чии са камъните ???

Да не говорим ,че сега вместо Гданския коридор има - КАЛИНИНГРАДСКИЯ КОРИДОР. Т.е. под теоретичен прицел е и Русия .

А да не забравяме и България с Търново , защото там според най-новия интердисциплинарен проект са живели готите -немци , на които трябва да им се осигури жизнено пространство!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Готите трябват на Немската пропаганда да обозначат своята източната граница.През 17-18век. ,когато пред Австрия излиза бляскавата перспектива за освобождение на Балканския п-в от османците ,тя решава да даде , "морално" и "историческо " право за владеене на тези земи.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • Потребители

Междувременно бе подготвено издаването на заключителния том от резултатите на продължилите четири десетилетия разкопки в римския кастел Ятрус, извършени в сътрудничество с Германския Археологически институт (до 1989 година с АН на ГДР). Благодарение любезността на ръководителката на разкопките, д-р Герда Зомер-фон Бюлов, ми беше позволено да се за запозная с тези резултати още преди те да бъдат отпечатани, с което ми се даде възможност да ги използвам при моята работа, свързана с целия комплекс от материали, отнасящи се до т.нар. готски проблем. При всичката прецизност на изследванията в този кастел, с каквато у нас досега не са били извършвани такива проучвания, присъствието на предполагаеми етнически германци сред населението на кастела не можа да бъде установено. Установено бе мирното напускане на римския гарнизон от кастела през V век, свързано с прехвърляне защитата на границата върху местното население, състоящо се от федерати на римската империя – и то очевидно поради липса на военна заплаха от еднородното население на отвъдния Дунавски бряг. Както при останалите сходни археологически обекти отсам и отвъд Дунав, а също и по цялата територия на Северното Причерноморие, не бяха открити никакви писмени паметници, свидетелствуващи за съществуванието на някакво германско население през първата половина на първото хилядолетие от нашата ера – също както не бяха открити и други паметници на материалната култура, свързани по някакав начин с етническо германско население. С това за пореден път се опровергават подхранваните и до сега от определени среди спекулации, не само допускащи широкото разпространение на германски племена в този район до средата на VІ век, но дори определящи тези племена за родоначалници на германската нация с нейната държавност, култура и духовно-религиозен живот.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Първо ще прочета обстойно и тогава ще взема мнение. Ако има някакви линкове по въпроса за произхода на готите нека ги даде за да разгледаме по обстойно въпроса.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Потребители

Излезе от печат новия сборник "ГОТИ И ГЕТИ".

Всеки който иска може да се възползва да изведе докрай истината за грубо манипулирания за политически цели "готски въпрос" .

На база един сериозен интердисциплинарен метод се отхвърля категорично измисленото "немско" преселение от Скандинавието на Балканския п-в.

Напротив всички науки говорят ,че е имало действително едно движения от юг на север ,което е и по-близко логически до истината. Не може "Ледените царици" да научат хората от умерено-континенталния климат на цивилизация .... :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

Самата област "Силезия" е наречена по името на славянското племе - слези/силези/ .

Не е така, името идва от названието на германското племе силинги, част от вандалите, останали в областта и дали и името – Силезия.

Нека не забравяме че славяните са доста по-късно заселници на бившите германски земи, които в 12-13 в. германците си отвоюваха отново.

А стремежите на Австрия към Солун през 17-18 в. са продукт на нарастналото имперско самочувствие, след победоносните войни с Турция.

---------

"На база един сериозен интердисциплинарен метод се отхвърля категорично измисленото "немско" преселение от Скандинавието на Балканския п-в.

Напротив всички науки говорят ,че е имало действително едно движения от юг на север ,което е и по-близко логически до истината. Не може "Ледените царици" да научат хората от умерено-континенталния климат на цивилизация .."

Това не е вярно, готите идват от север, от балтийското крайбрежие. Народ гутони (готи) разположен на Балтика има в картите на Птолемей и в по-старото описание на пътешествието на гръцкия търговец Пифей (4 в.пр.н.е.)

Самите готи са били премесени с балти. Един от най-известните готски родове се наричал Балти.

Тацит подробно, описва населението на Германия, в 1 в. На земите на съвр.централна Полша посочва многочислените племена лугии, а в Поморието (балтийското полско крайбрежие, бившата Померания) - готони, ругии и лемовии. Съвсем ясно се вижда че лугиите са носителите пшеворската култура, достигаща плътно до Западен Буг (Dabrowska,1973), а в Поморието, останалите посочени племена във времената на Тацит, оставят велбаркската култура (Wolagiewicz,1981).

Тацит описива свионите (шведите), обитаващи Скандинавия и живеещите срещу тях, на ”десния бряг на Свевското море” – естиите (според Шафарик, естии не е етноним а калка от немското Eastland – източна страна), в чиято страна се добива кехлибар. Тук при обиталищата на лугиите, свионите и естиите, според Тацит, свършва Германия-Свевия. Относно южната граница на Германия със страните Дакия и Сарматия, то от първата е отделена с планини (Карпатите), а от втората, от неизвестна, тъмна зона на „взаимния страх”. На този пасаж обръща внимание Д.А.Мачинский (Мачинский,1976), че действително, между Западен Буг и Неман до Поднепровието, в 1 в., се простира зона на „археологична пустота и трудна уловимост” с много редки археологически находки. Именно тук са протославяните (ставаните на Птолемей).

В заключителният пасаж на ”Германия”, Тацит описва Сарматия и също споменава венетите: ”Аз се колебая, народите на певкините, венетите и фените, към кого да причисля, към германците или сарматите. Впрочем, певкините, които някои наричат бастарни, по начин на живот и места на обитание приличат на германци. …Венетите много са усвоили от техните нрави (на бастарните или сарматите, не е ясно) и обикалят с разбойнически банди по гори и планини, между певкини и фени. Най-вероятно трябва да ги отнесем към германците, защото и къщи строят, и носят щитове и имат преимущество в бързата пехота, по това се отличават от сарматите, които живеят на коне”.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Това не е вярно, готите идват от север, от балтийското крайбрежие.

Така ли ??? И кога идват готите-немци от Скандинавия в Гетия-Дакия -300год. преди Троянската война ???

И защо историята на Йордан се казва "Гетика" ???Абе човека си е бил много ограничен ,че трябваше "Свещенната Римска Империя' /Германия / да му обясни какво е трябвало да разкаже .

Поне Прото прочети сборника ,пък после анализирай ,нищо от твоите писания не е вярно .Немците са нападнали "славяните " , това е така дори и да приемем ,че скандинавци са слезли в Померания /Полша/ - слезите ,прусите и тветоните са славяни ,които са вторично германизирани ,както венетите/вандалите/ .

А ,че СЛАВЯНИ е имало и през XI-ти век. на остров РУГЕН ,СЛЕДОВАТЕЛНО РАГУАНЦИТЕ СА СЛАВЯНИ и затова ИМАМЕ МНОГО ТОЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА .

Така ,че не излизай със смешни "свещенно -райхски " "терории" ,хилядолетния Райх няма да се състои !!!

Щом певкините и бастарните са на границата между траки и германци ,можеш да си представиш ,че през 2-3век. на Изток оттам/ТЯХНАТА ГРАНИЦА/ няма ПУКНАТ ГЕРМАНЕЦ, Е МОЖЕ И ДА ИМА НЯКОЙ ИЗПАДНАЛ !

И още нещо виж си хубаво пак КОЙ е описал точно границите между ГЕТИТЕ И германците , респективно между Скития и Германия и разбери ,че на Изток от границате е невероятно да има измислени немци .

За свионите /Швайните/свинчугите блатски / съм съгласен . Наричат се така ,защото СВИНЯТА им е бил бог .

Гетите-готите ,обаче нямат в пантеона си СВИНЧУГА за бог . Имат както и другите скити ,между които и българите ,почитание към МЕЧА/АРЕС по гръцки /.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

Съгласен съм донякъде с RIZAR, но само донякъде. Наистина Силезия е била населена с със славяни, както и самата Бранденбургска марка в сърцето, на която се намира днешната германска столица Берлин. Град, който води началото си от славянско селище превзето от немските рицари водени от Албрехт Мечката, ако си спомням добре. Два века по-късно там няма и помен от славяни. Същото е и в Померания, Долна Саксония, общо взето всичко намиращо се отвъд десния бряг на р. Елба. Макар и в по-малка степен Шльонск /Силезия/ е била доста силно колонизирана главно от немски миньори и металурзи, заселили се там привлечени от подземните богатства на областта.

Виждате сами колко е отстъпило славянството, нещо повече като прибавим Судетите и немската колонизация в Словения, Хърватия, че дори и Трансилвания, нещата придобиват завършен вид. Все пак Силезия преди І Световна война е била област с преобладаващо немскоезично население особено ако се прибавят и евреите, които до идването на Хитлер винаги са подкрепяли немците в техния поход на изток.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребители

И на бабичките е ясно ,че шведите -готи са пра-пра отците на елините и римляните . Библейския Ной бил най-достойния швед .През 17-ти век . това го ''доказа'' бай Олф Рудбек .Някои се сетиха ,че поне готите са си истински ''шведи'' - първопроходеца Ернст Гайер с неговата псевдо ""Библия на Урфила"' стана образец за германския нацизъм ....

Но да проследим все пак идейно политически откъде се пръкна индогерманската готска НАЦИСТКА мечта .Философски е ясно от протестантите начело с М. Лутер ,Цвингли и Калвин ,през Кант ,Хегел ,Фойербах ,та през Щраус и Ницше та до австрийския ефрейтор и неговия зомбаратор гьоринг ....

Но какво стана на политически фронт , по това време - бай Монтескьо , докато се мъчеше да пресъздаде най-правовата държава на демокрацията /езическа / по своята същност и идея , намисли една теорийка , която бързо обиколи и завладя умовете на '' цивилизования Западен свят '.

Таааа - според тази елементарна схема - климатът бил основен фактор в развитието на човечеството и той формирал умни и предприемчиви хора -даааа - същите СС-овци - ''Викинигите'' .

Ииии цяла Западна Европа бърза да се обяви за пряк и ненарушим наследник на великите викинги . Като почнем от шведи ,които естествено не са наследници на атрактическите мечки ,та през англичаните ,които обявяват своята любима кралица Виктория за викингка ,до намесата разбира се на немците които поднесоха на света една гоооляма порция - викиниги от Ламанша до Урал ... с техния австрийски ефрейтор , разбира се ...

Та такива ми ти ''готски'' - разбирай -свински истории ,ако се вярва на немската дума за свине -свиони-швайни ....... :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Съгласен съм донякъде с RIZAR, но само донякъде. Наистина Силезия е била населена с със славяни, както и самата Бранденбургска марка в сърцето, на която се намира днешната германска столица Берлин. Град, който води началото си от славянско селище превзето от немските рицари водени от Албрехт Мечката, ако си спомням добре. Два века по-късно там няма и помен от славяни. Същото е и в Померания, Долна Саксония, общо взето всичко намиращо се отвъд десния бряг на р. Елба. Макар и в по-малка степен Шльонск /Силезия/ е била доста силно колонизирана главно от немски миньори и металурзи, заселили се там привлечени от подземните богатства на областта.

Виждате сами колко е отстъпило славянството, нещо повече като прибавим Судетите и немската колонизация в Словения, Хърватия, че дори и Трансилвания, нещата придобиват завършен вид. Все пак Силезия преди І Световна война е била област с преобладаващо немскоезично население особено ако се прибавят и евреите, които до идването на Хитлер винаги са подкрепяли немците в техния поход на изток.

Доста важен е въпросът и кой е славянският предводител - Само!

Не е ли това ханът от рода Дуло - Самбатас, братът на Кубрат и настойник на Аспарух?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...