Отиди на
Форум "Наука"

Ето с какво се занимават някои любители на екзотични животни у нас


Warlord

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

"Изрод храни змиите си с живи котенца, зайчета, кученца" -

http://zazz.bg/play:e933ab4a

http://zazz.bg/play:7a117202

Малко е грубичко, ако имате слаби нерви, не го гледайте!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да го приберат в кафеза при при змиите, нали много ги обича. Може и те да го обикнат...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Странни същества сме ние хората...толкова гъвкави в своите мисли, поведение и съвест. Човекът, който впрегна електричеството, ядрената енергия, излетя в космоса. Същият този човек може да си изцапа ръцете с кръв и то само за удоволствие!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Аз също исках да си взема питон...но поради фактът, че трябваше да го храня с живи мишлета и плъхове, а като поотрасне и със зайци (както ми обясниха) се отказах.

Който гледа змия го знае.

Мой познат отглежда лабораторни мишки, зайци и плъхове за змиите си. Не е леко да пуснеш зайче при змията... Обикновено е неприятна гледка... В зоопарка им ги пускат в клетката---само тъй змията може да се наяде. Тя не поглъща мъртви тела, които не е убила сама - не ги забелязва като храна.

Този пък от филма пести от "закупуване" на храна на своя любимец. И се кефи на страданието на животинките, които змиите изяждат..Дава им домашни любимци. Котки, които биха станали жертва на змията(която не е характерна за България) далеч по-трудно от мишка, жаба, плъх, къртичка или дори пиленце...Принципно дали ще е малко котенце, плъх или заек няма никакво значение. Змията САМО ЖИВ може да го изясде...Въпросът е това да не е повод за удоволствие у човека, който я отглежда.

На един възрастен питон му стига един заек почти на 2 - 3 даже и повече седмици, защото храносмила бавно.

Просто тоя човек е болен - взел си е змии да избива комплексите си, а не защото ги обича...и едновременно с това пести пари...Да не говорим за отровните змии - те се хранят още по-рядко.

Та все пак да уточня, че всички, които отглеждат змии им дават ЖИВИ животинки за храна. Това е факт - и го правят като пуснат животинката при змията и ги оставят насаме...(зоолозите и херпетолозите, които отглеждат змии наблюдават поведението на змията в този момент...животинката е обречена, за да живее другата животинка!

Не мога да разбера какви са хората, които се впечатляват само заради фактът, че са кученца и котенца...! А като са плъхчета и жабки и мишки не се впечатляват....И плъхчето и жабата и зайчето и котето и кученцето РАЗБИРАТ, че умират когато умират

Разликата е в нагласата ни....- за плъхчето никой не го е грижа :)

Престъплението е не цапането на ръцете с кръв а лъжата, че ще отглежда ПОДАРЕНО животно..което просто му спестява разходи за жива храна на своите змии. И в кефенето на цялата ситуация. Аз не се почувствах зле от кадрите поради фактът, че змиите се хранят с живи животни (виждала съм го и друг път) - почувствах се зле от удоволствието на стопанина.

Компромисът да отглеждаш някои хищници - змии, грабливи птици и т.н. е компромисът на един договор между двама хищници! Човекът и другия хищник. Разликата между човекът и хищникът е, че хищникът не изпитва удоволствие от смъртта на жертвата си - а засища първата си потребност - глада! Човекът пък обратно, яде чипс и се наслаждава на смъртта. Не искам да мисля какво е в главата на човек, който се наслаждава на смъртта...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ами той може да се наслаждава на това, че домашния му любимец се храни, а не на смъртта на уредената му плячка :biggrin: на път сме съвсем да го реабилитираме.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Принципно садистично е самото заснемане на филмите. Но много научно-популярни филми заснети в зоопаркове примерно показват същото - как змия изяжда нещастно зайче примерно. Гадно е че това са животинки, които са дадени за отглеждане. Да не би зайчетата дето се продават на пазара да са по-малко сладки или котенцата - или каквото си намери този за по-евтино... Въпросът е много сложен и престъплението е в подвеждането на хората, които му дават животинките

Ако беше дал обява: "Събирам(или изкупувам) малки животни с еди какви си размери за храна на любимите ми змии какъв би бил проблемът?????"

Статутът на котката или кучето не е по-висок от този на плъха или заека в природата. За змията няма никакво значение.

Не го реабилитираме.

Но ръцете на всеки, който си има змия у дома или отглежда змии са "оцапани с кръвта" на животните, които им дава за храна. Това исках да кажа. Ако не им дава храна по този начин (т.е. подлъгвайки хората да му дават потомството на любимците си) а я купува каква би била разликата? Именно в това, че животното е куче или котка а не заек или плъх! Аз обожавам змиите. Не бих постъпвала като този човек, но ако ми се наложи да отглеждам змия няма да я оставя гладна и ще се НАЛОЖИ да й купя жива животинка за да я нахраня. Няма змийски гранули, консерви и прочие други начини да се наяде тоя вид любимец :post-20645-1121105496: За това се впечатляваме от самия филм и фактът, че той мъчи котенцата и ги снима и ги тормози.. и ви става жал не защото змията ги изяжда а защото ги отравя и те са толкова големи, че не умират веднага - защото е неестествено голямо това коте за тая змия.

И плъхчето го е страх! О горкинкото колко го е страх! Това значи ли да идем в зоопарка и да се разсърдим на хората, които хранят съвестно поверените им животни с каквото трябва.

Котката и кучето по принцип имат специален статут по закона за защита на животните. Но като жертва на змията те са равнопоставени с плъхчето и заека...

Казуса е сложен. Обаче престъплението е факт - това си е един вид измама и злоупотреба с животни със специален статут(които не се ядат и не се употребяват за храна на други животни). За това и за поведението му пред камерата можем да го съдим, но не и че храни змиите си с живи животни. Щото трябва да намразим всеки собственик на змия в света!

ЕТо каква е разликата между нормалния любител на змии и наши човек :)

клипче за Хенри питона:

ето ти и една отровна змия - как се храни в изкуствени условия с мишка (една мишка й е достатъчна за доста дълго)

П.П. Забелязваш ли каква е разликата! Човекът само наблюдава. И не дава на змиите си по-големи животни отколкото могат да погълнат само за да се кефи на гледката! Тези змии са им достатъчни малки плъхове или мишки, за да се нахранят! Видя ли сега - авторът на клипчето за Хенри уважава питомеца си и да наслаждава се на хищническите му умения без да го кара да унищожава животно, което не може да погълне! За това не можем да реабилитараме тоя болен човек и измамник едновременно!!! Според мен никой нормален човек не би дал коте на змията си..или кученце! А такива като мен пък, колкото и да обичат змии не могат да пренебрегнат фактът, че ще трябва да има непрекъснато "смърт в терариума", за да живее змията им и просто ги обичат на снимка и в зоопарка!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз се питам, защо някой трябва да гледа змии, особено, като не може да им създаде добри условия за живот - под добри аз разбирам естествени? Аз също обичам змиите и изобщо всички животинки ( за мен принципно също няма значение дали там е коте или мишле ), но мога да ги обичам и без да ги измъчвам в терариуми. Знам, че много хора няма да искат да ме разберат. Изобщо в България според мен всички зоопаркове трябва да бъдат закрити- няма нито един, които да отговаря на елементарните изисквания. Ако трябва да има зоопарк, то той трябва да е с максимално близки условия до естествената среда, всичко друго е мъчение за животните.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Виж това е вярно... Но нали пък това трябва да започне от забраната на търговията, особено с екзотични змии и други диви животни, които не могат да оцелеят у нас или биха нарушили екосистемата.

Като например костенурките от зоомагазините, които хората пускат като поотраснат и те изместват местните видове във водоемите и нарушават естествения баланс.

А щом има предлагане...винаги ще има търсене.

МИ някои хора отглеждат отровни змии, за да добиват отрова за антидот.... Виж за питоните е много относително..щото доколкото са ми разказвали питона стига да му осигуриш условия става точно като домашен любимец и дори може да се дресира (е не като куче или котка)...и практически да му е гот.

Аз когато щях да си взимам питонче в природонаучния музей се бяха навъдили...питончета и ги продаваха много евтино, почти символично, защото не можеха да ги отгледат..Не можеха да ги пуснат на свобода в България..а транспорта през граница също не може да си позволи една българска институция.

За животните в софийския зоопарк не си прав... Може да не са като в този на Берлин в естествени условия, но аз познавам хората, които се грижат за тях и наистина се правят усилия да им се осигури много добра среда. Много животни в софийския зоопарк са били бедстващи и са намерили дом там - някои вълци, мечката, много патици и какви ли не още птици, има изоставени папагали, спасени от тормоз папагали...змии дарени от хора, които не могат да ги гледат, както и други влечуги и земноводни.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Отглеждането на змии за отрова е друго нещо. Има си изисквания, наредби, които трябва да се спазват. Отглеждането на екзотични животни също трябва да е строго регламентирано и не всеки, който реши да може да си вземе такава животинка. Ами то сега аз ако реша и мога да си гледам лъв в къщи - не, че не се е случвало при разни дебеловрати комплексарчета, само дето като поотрасна се чудеха кво да правят.

За софийския зоопарк... не говоря за хората там, не казвам, че не трябва да го има изобщо, но в този вид- не. Просто това, което е там е морално толкова остаряло, че няма накъде повече. На животни изпаднали в беда може да се помага и на други места, където няма да са в клетки и бетон ( например мечките в Белица ). За мен в днешно време основна задача на всеки зоопарк трябва да бъде отглеждането и връщането ( ако е възможно ) на редки и застрашени животни, а атракциите в него да са само един от начините да се набавят средства за тази му дейност.

--------------

Само да добавя, че според по- нови изследвания влечугите, които се отглеждат като домашни любимци ( в най- силна степен важи за игуаните ) са 100% носители на някои щамове салмонели. Знаете какво е салмонела. А хората, които ги отглеждат дали биха се чувствали отговорни не само за собственото си здраве, но и на околните?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Аз съвсем със съгласна с теб. Сигурна съм, че тигърката(Глезла) в зоопарка би се чувствала по-добре на по-широко...защото тя сега в момента се е превърнала в "котка" чиято цел е да я чешат по корема...и не помни "що е да си тигър" :)

Това със салмонелата е ужасно опасно!!!!!

По принцип дивите животни мястото им е в природата. Целта на зоопарковете в повечето случаи е да развъждат редки видове - като в зоото на Джерълд Даръл и да се полагат грижи тези видове да оцеляват.. Но пък като погледнем и попитаме колко от нас са били на зоопарк скоро..? После колко от нас биха дали примерно една цена от 20 кинта за да посетят зоопарка (щото като имаше София Ленд всички бяха в него а зоопарка ни пустееше независимо, че беше много по-евтино да се иде на зоопарк)....То е и до култура! Майките водят децата си до близкото кафе и ги оставят да изперкват около тях, разчитайки на разни аниматори по кафенета и търговски центрове - наместо да ги научат да обичат природата посещавайки регулярно зоопарка...АКо зоопарка е морално остарял се питам дали голям процент от обществото ни не е морално мъртво....

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Обаче този човек е извратен садист и ексхибиционист. Кефи се на агонията и смъртта на котето и на зайчето, гали нежно отвратителните змии и даже перва заека по носа, докато горкото животно се задушава, мачкано от мощната змия. Снима тези изтезания и ги публикува в интернет. Музиката към двете "филмчета" също е много зловеща.

Аз лично много бих се изкефил (даже бих си платил!) да гледам как този човек си получава наказанието, ставайки храна на собствените си змии, затворен зад дебели стъклени стени. Искам да гледам как се мъчи - ухапан или смачкан от змията, как квичи и преритва за последно, как - преди това - стърже с нокти по стъклото на аквариума или се опитва да пробие дупка в стъклото, прегризвайки го със зъби. Бих гледал това зрелище в някой природонаучен музей. Едновременно - като свидетел на наказанието и с познавателна цел.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Обаче този човек е извратен садист и ексхибиционист. Кефи се на агонията и смъртта на котето и на зайчето, гали нежно отвратителните змии и даже перва заека по носа, докато горкото животно се задушава, мачкано от мощната змия. Снима тези изтезания и ги публикува в интернет. Музиката към двете "филмчета" също е много зловеща.

Аз лично много бих се изкефил (даже бих си платил!) да гледам как този човек си получава наказанието, ставайки храна на собствените си змии, затворен зад дебели стъклени стени. Искам да гледам как се мъчи - ухапан или смачкан от змията, как квичи и преритва за последно, как - преди това - стърже с нокти по стъклото на аквариума или се опитва да пробие дупка в стъклото, прегризвайки го със зъби. Бих гледал това зрелище в някой природонаучен музей. Едновременно - като свидетел на наказанието и с познавателна цел.

По тоз повод се сещам за филма "Анаконда". :) Значи ставаме 2-ма,които ще се израдват на подобна гледка,надявам се да е доста кърваво.При все,че обичам змии и твари всякакви,коментарът ми няма да направи особено изключение от тези на Фиксерс и Анахрония,но все пак не се стърпях да дам такъв.Човешката суета граници няма.Да притежаваш екзотично животно си е голям престиж,има с какво по-интересно да се изфукаш в квартала.Аз съм твърдо против позицията "да притежаваш" животно по принцип.Особено екзотични животни,които имат съвсем различни условия на живот в естествената си среда-говоря за змии,игуани,птици....За мен,човек,който си гледа птица в клетка вкъщи,по никакъв начин не може да ме убеди,че обича животни.Това е престъпление срещу птицата,създадена е с криле за да лети,не да седи в златна клетка,освен ако няма възможност да поради болест,или вече са й създадени условия да лети,било то из стаята,двора....разбирате какво имам предвид...В миналото човека е продавал и купувал от пазара себеподобните си,какво ли се възмущавам,че на животните все още се гледа като на стока....Купих си куче,купих си котка,купих си DVD....Змията не е виновна за това,което е показано на онези клипове,в Природата всичко си има баланс,затова и техния метаболизъм е толкова бавен и жертвите в джунглата са част от хранителната верига,а не от извратената представа зазабавление на някакъв изверг...

Позицията ми за зоопарковете е още по-крайна,аз съм ходила само веднъж в софийския,когато бях на 13 и оттогава не искам и да стъпя на такова място повече.Признавам единствено и само резерватите,дали ще са по-скъпа атракция-да,защо не?Нека организират зоолози да развеждат хората в естествени кътчета,където животните си живеят свободно и да обясняват на хората кое как е,какво животно е това,как се храни....Не можеш да слагаш цена на живота!Ако е до хора,много сме морални,всичко друго може да се търгува и да се търси най-евтиния вариант.

Ако вземат да дойдат марсианци тука,сигурно и нас ще ни сложат в някоя клетка,та да ни показват,щото сме много хитри и лесно не се хващаме,та да ни огледат по-добре...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

В никакъв случай в резерватите не трябва да се допускат хора на големи(повече от 2-3 човека с научна или друга работна цел) групи и прочие атракции на каквато и да е цена. Мястото на човекът не е сред дивите животни - не и с джипа, шума, боклука и шоколадчетата приготвени за зебрите.... Тъпите сафарита, та дори и фотосафарита из резерватите само нарушават естествената среда на животните, да не говорим, че винаги отварят вратичка за бракониерство, от друга страна животните свикват с хора и това ги прави по-малко приспособими към дивата природа. Това е възможно най-гадното нещо, което хората правят в един резерват - правят го атракция. За месеци резерватът се превръща в огромен зоопарк а животните губят своето диво поведение, някои от тях умират, защото подхранвани от "посетителите" се отучват да ловуват. А той е резерват, за да остане дива природа. Друг е въпросът, че в резерватите не могат да охраняват изчезващи видове и да организират размножаването им.

Зоопарковете имат своята стойност в опазването на редки животински видове. В тях се съхранява генофонд, чрез който се правят успешни опити и се възстановяват цели популации.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Напълно съм съгласна,Анахрония,но го дадох просто като пример,че съм по-склонна някак си да приема резерватите,където малки (задължително!) групи хора могат да отидат и да видят непознат за тях животински вид,отколкото гадните клетки,пък ако ще да са в най-модерния зоопарк....

Предлагам да разпространим тези клипове във всички възможни сайтове за подарявани животинки,бездомни,продавани-всякакви...Рискът,това чудовище да престане с това,което прави,не може да бъде елиминиран,щото тая змия все пак трябва да се храни,но поне можем да предпазим една част от нищо неподозиращите хора,които могат да му дадат новородени малки котенца,кученца,зайчета и прочее,с нагласата,че ги дават на любвеобилен грижовен стопанин!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Те май го даваха по телевизията. Има и клип във vbox от тераристите към него - със снимката му и прочие.

http://zazz.bg/play:44146081 - ако това наистина е той верно прилича на змия особено на снимката с вързаната коса.

Подругия въпрос:

Твърдо съм против хора да плъзнат по последните диви кътчета природа (не че не се правят опити да плъзнат). Защото появят ли се там тя престава да е дива. Дивите животни не могат да се показват - срещата с цивилизования човек, особено регулярната ги осакатява и ги прави безпомощтни. Дори достъпът на учени трябва да е ограничен. Всъщност сигурно почти няма такива места по Земята вече. Но в резерватите (особено онези, които пазят изчезващи видове) не бива да стъпва профанен, шумен, туристически крак... Това е и позицията на повечето природозащитници. Нашите паркове в България са опорочени, пълни с ЕКО-туристи...пишман туристи, разни пияндури, които си оставят с извинение говната (хартийки, кофички, фасове) в територията на парка, шумят, качват се с коли....до парковете и в парковете са правят пътища...и става едно НИЩО... Самото строене или прокарване на път вече е..унищожаване на парка. А в един Африкански парк пък ако си без кола си търсиш белята примерно. Засега единствено горите по устието на Амазонка и някои азиатски гори са запазени диви. Там човекът главоломно настъпва, сече, строи пътища и парковете все повече и повече намаляват своята територия в името на човека...и неговите потребности! Някои видове животни са изчезнали точно от ПАРКОВЕТЕ и РЕЗЕРВАТИТЕ поради фактът, че сблъкъка с човека ги убива дори само поради това, че се налага да им се измести територията. Някои видове са запазени само в зоопарковете. Точно заради това трябва да има зоопаркове, защото каквото и да си говорим скоро резервати няма да има. Такава е тенденцията в съвременния свят, че дори в океана вече няма място за дивите животни и даже китовете ни се самоубиват...

Колкото и да ми е трудно да го кажа и да ме боли - дивата природа и естествената среда на животните вече почти я няма на нашата планета. Всички условия, които можем да им осигурим ВЕЧЕ са изкуствени...- ограничени територии, огради, захранване поради липса на стабилни екосистеми в някои резервати или още по-зле подходящи за вида преместен там.... и така..

Някои видове се адаптират - голям брой видове птици, някои бозайници особено дребните...нооо са много малко в сравнение с тези, които час по час изчезват. Не ден по ден а час по час!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да ,бе човек,отново казваш само верни неща,но какво да се прави с всичките зяпачи,дето искат да видят лъв наживо?!?Особено пък тия с многото кинти,като оня смотльо,шефа на "Белла",дето трепеше бели мечки и се вфукаше наляво-надясно със СНИМКИ на убитото животно!Сега,пак ще прозвуча кат някой болен социопат,но хората,за съжаление ,не използват дарът,който природата им е дала и използват поценциала си в по-голямата си част само да вредят,консумират,манипулират...Ние сме тумор за тая планета...Казах,че признавам само резерватите,щото очевидно не може да се спре интереса на потребителя към "Атракциите",поне животните да не са в клетки...Взехме да се отплесваме от темата,но това са си важни въпроси за обсъждане.И аз мразя пешман туристите и буклуците им не по-малко от теб,разбирам те напълно....

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Анахрония, мнението ти удивително съвпада с моето ( въобще не го очаквах) мислех, че ще възприемете това като умишлена груба провокация, каквото всъщност си е ;) Напълно съм съгласен както с мнението ти че всичко опира до човешки възприятия за животните, както и с диагнозата ти на въпросния "изрод".

Но все пак да питам - ако в това клипче имаше вместо коте някакъв канален плъх, който змията убива - това нямаше да предизвика никакви отрицателни реакции у вас, нали така? Просто защото според вашите човешки разбирания плъха е грозен, лош и гаден, докато за разлика от него към котките изпитвате състрадание, симпатия и тн. - тъпа история...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Клетката е нещо много гадно... Но е целия свят на едно животно родено в клетка..и лошото е, че извадиш ли го от нея, то не тръгва весело и щастливо по света, а се връща в нея и уютно се крие в теснотата и сигурността й... Моите папагалчета не искат да излязат от клетката, колкото и пъти да им отварям вратичката...отварят я дори сами излизат на прага, качват се по клетката и се връщат пак - не искат да летят...Това е свършен факт за някои животни, цели поколения дори. Адаптацията им за възвръщане към диво състояние е ужасно труден и сложен процес. Единственото нещо, което може да се направи е да се разшири клетката...да стане оградена местност...но нима оградата не е отново клетка? Отвъд която е човешкия, опасен, пълен с железни зъби човешки свят...

П.П. Искам да се оплача тука(не ми се ще да пускам нова тема), че земетресението в София взе една жертва. Моето папагалче Албина тъкмо е снасяла по време на труса, защото и двамата паднаха от пръчките си и на сутринта я намерихме умряла с окървавено яйце излязло наполовина...Преди земетръса нищо й нямаше..беше си весела и здрава. :( тя е едно от нещастните животинки в клетка, но поне с Пепчо се обичаха и по цял ден се целуваха...Сега Пепчо е сам и тъжен и се чудя дали да му взема друго другарче или не..не знам дали ще го приеме след 10 години съжителство с любимата си Албина...Много тъгува..то си му личи, накокошинен е и не ми се радва като отида до клетката...Та така със затворените животни в клетка...Мисля, че най-ужасното на една клетка не е ограниченото пространство...а загубата на пълната хармония с природата..., която би спасила един папагал от падане от клона при земетръс....

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Къде някой е споменал,че всичко опира само до пухкавите котенца?Човешките "естетски' възприятия,коя жертва по-малко си струва да бъде умъртвена по такъв начин,специално на мен ми е чужда,пък и в постовете на другите участници не видях някой да набляга на състраданието единствено към сладко изглеждащите животинки.:)Единствено,може би Историка,може да бъде приет за твърде "котколюбител",но той си има котка,заболяло го е лично.:)

Анахрония,съжалявам за загубата ти,бях пропуснала факта,че и ти гледаш птици у вас :blush: Теб няма какво да те обсъждам,дали обичаш животни-би било срамота...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Анахрония, мнението ти удивително съвпада с моето ( въобще не го очаквах) мислех, че ще възприемете това като умишлена груба провокация, каквото всъщност си е ;) Напълно съм съгласен както с мнението ти че всичко опира до човешки възприятия за животните, както и с диагнозата ти на въпросния "изрод".

Но все пак да питам - ако в това клипче имаше вместо коте някакъв канален плъх, който змията убива - това нямаше да предизвика никакви отрицателни реакции у вас, нали така? Просто защото според вашите човешки разбирания плъха е грозен, лош и гаден, докато за разлика от него към котките изпитвате състрадание, симпатия и тн. - тъпа история...

А не аз обожавам плъхчета също... Веднъж един ни срещна с голямата ми кучка Гея във входа като излизахме на разходка. И, вярвай ми - беше голям колкото чи-хуа-хуа! Голям, рошав сладур. Искаше да излезе от входа и скачаше напред - назад - явно е попаднал извън мазето случайно и не можеше да се върне поради затворените врати. ТА Гея наместо да се разлае или да направи нещо такова...тя и плъхчето са подушите по носа..той се приближи, тя се наведе и се подушиха по носовете! Беше толкова прекрасен момент, че просто думи нямам. НИе естествено пуснахме плъхчо навънка пред очите на клюкарките от входа като аз сещаш ли се викам: "АЙде бегай навънка!" излиза Гея и после излиза плъхчо и тупур, тупур точно покрай тях...Аз харесвам плъховете, точно колкото змиите, кучетата, охлювите и котките и зайчетата. Изобщо човекът като наблюдава един хищник ка убива жертвата си все е на нечия страна - обикновено на жертвата. Така вълкът става гад, а зайчето мило...змията символ на злото, а плъхът, който си пада леко на границата на хипервсейдното като гадно същество (само защото е пренасял чрез бълхите си чума). Аз си ги харесвам плъхчовците. Никак не е редно да бъдат наричани гадни!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Къде някой е споменал,че всичко опира само до пухкавите котенца?Човешките "естетски' възприятия,коя жертва по-малко си струва да бъде умъртвена по такъв начин,специално на мен ми е чужда,пък и в постовете на другите участници не видях някой да набляга на състраданието единствено към сладко изглеждащите животинки.:)Единствено,може би Историка,може да бъде приет за твърде "котколюбител",но той си има котка,заболяло го е лично.:)

Анахрония,съжалявам за загубата ти,бях пропуснала факта,че и ти гледаш птици у вас :blush: Теб няма какво да те обсъждам,дали обичаш животни-би било срамота...

Никога не съм искала да имам птички, но ми ги подариха и оттогава за да поддържам двойката..т.е. едното като умре да му купя другар и се зареди една дълга верига от поколения....вече има 22 години откакто ни ги подари една братчедка на майка за Коледа...и оттогава са се сменили 3 двойки...тази на Пепчо и Албина беше третата...Много си ги обичкам...фана ме ЯД..просто. На земетръса ме фана ЯД!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е да ама общественото мнение ги възприема за гадни, не само защот някогао са разнасяли чума ( а и сега някои зарази в големите градове) но и може би защото са чели "Нощна смяна" на Стивън Кинг :biggrin: не говоря в частност за теб и Вихронравы, ами по принцип че ако това клипче съдържаше плъх а не коте то щеше да бъде просто отминато с някакъв семпъл коментар тип плъх вс. змия или нещо от сорта, но не и дълбокомеслени речи като тези от цитираното предаване: "ти си нещастник, изрод, олигофрен..."

Нали???

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Е да ама общественото мнение ги възприема за гадни, не само защот някогао са разнасяли чума ( а и сега някои зарази в големите градове) но и може би защото са чели "Нощна смяна" на Стивън Кинг :biggrin: не говоря в частност за теб и Вихронравы, ами по принцип че ако това клипче съдържаше плъх а не коте то щеше да бъде просто отминато с някакъв семпъл коментар тип плъх вс. змия или нещо от сорта, но не и дълбокомеслени речи като тези от цитираното предаване: "ти си нещастник, изрод, олигофрен..."

Нали???

Да.:)Право казваш.А романът на Стивън Кинг дори беше филмиран,мисля.:)И аз се дразня на същите неща,приех коментарът ти малко лично,щото на скоро ме обвиниха,че не обичам животни,просто ми залепиха етикет,без да съм дала каквото и да е мнение.Става въпрос за тук,в Англия.Реагирах защитавайки се,без да си ме питал лично,съжалявам.:)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...