Отиди на
Форум "Наука"

1997, януари


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Брей интересно - доста по-хард ми изглежда сега от колкото го усетих когато се случваше, макар, че тогава съм бил дребен келеш и явно съм го възприел равнодушно гледайки ежедневно репортажи за войните в Босна, Чечня и Близкия Изток.

И пак всичко изглежда като половинчата, недодялана, селяндурска типично нашенска история.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е, то няма народ, който да протестира по различен от народопсихолигиятра си начин. И все пак българи да протестират с такава енергия, това сега ме учудва.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Няма нищо учудващо. При 3 долара месечна работна заплата, не знам как другояче да се бунтува народа, още повече, ако властимащите не искат да пускат властта. Покрай финансовата криза мисля, че през 2009-2010 г. ще се нагледаме на такива протести по света и Европа. Очаквам даже геополитически катаклизми.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор

Пак почва да става интересно - малко снимчици от днес - http://www.dnes.bg/slideshow.php?id=561

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Мда, ако прибавим позатихналите безредици в Атина сега и в Рига (Латвия) започна меле.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами истаната е, че на два пъти - при щурма на Партийния дом и на Парламента у нас се почна нещо, ама не се довърши. Да се надяваме, че на третия път ще се отървеме от батака, в койта сме сега.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Абе като гледам какви напушеняци, скинари и заблудени пенсионери се шматкаха пред парламента, надали и тоя път ще се довърши започнатото.

Иначе много ме изкефи как го съчиниха това със сигнала за бомба в парламента като повод да разпръснат протеста, с интерес очаквам да видя за днес и за утре какво ще измислят.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

През 1997г. и аз бях студентка. Аз също бях на улицата за да протестирам. Но в тогавашните протестни действия участие взеха представители на почти всички слоеве от населението. Тогава тези протести се проведоха в цялата страна за разлика от вчерашните. Вчерашните бяха организирани само в столицата. Но София не е България. От телевизията разбрах, че са били организирани такива в Пловдив и Варна.

През вече далечната 1997г. обидинената опозиция застана зад протестите. За съжаление днес опозицията не е обидинена, а раззидинена.

Колкото и да е справедлива каузата сами студентите нищо не могат да постигнат. В тези протести трябва да се включат повечето граждани на тази държава.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...