Отиди на
Форум "Наука"

Гърция гори, а България пуши (цитат Иво Инджев)


Recommended Posts

  • Потребител

В раздела "Съвремие" на форума все още никой от "научниците" не поставя въпроса за случващото се при нашите съседи Гърците. Защо ли? Там както знаете полицията уби едно невръстно дете и цялата Гръцка нация избухна в пламъци. На 8 декември пред дискотеката в София пребиха и убиха също наше невръстно момче и никаква реакция от страна на гражданството. Да не говорим, че министъра с най- веселият си израз поздрави студентите и не се сети да да изкаже поне минутка мълчание в памет на това Българско дете. Ами, ако беше вашето дете? До там ли го докарахме? От борбен Балкански народ да се превърнем в "плужеци"? Ами нали всички ние тук в този "специален" форум на умните, знаещите и кадърните сме деца на България. Нима в момента е по- важно състоянието на някакъв имагинерен квазар в галактиката "Х" от щастието на нашите семейства и бъдещето на нашите деца? Да мисля ли, че и умните глави са станали бездушни? Не ми се иска да е така, може би поредната грешка на растежа, или....? Да разшифровам заглавието на темата. Докато Гърция гори в пламъци, нашите полицаи пушат цигари в знак на протест, че не им вдигнали заплатите. Няма лошо в това! Ама защо протестират за заплатите си, а не за смяна на законовата уредба и конституцията, които да им гарантират нормална работа и защита от държавата ( до колкото се може в условията на непрекъсната корупционна обстановка) да е нормална. Полицаите са хора като нас. И те искат вечер да се приберат в семействата си и да се радват на децата си. Опитвали ли сте се да се поставите на мястото на действащ полицай в София? Как ви изглежда ситуацията срещу вас да има престъпник с истинско оръжие или взети заложници. Вие сте полицай. В името на какво или в името на какви идеали, ще предпочетете да се борите с проблема или ще си затворите очите в името да се приберете жив и здрав и да зарадвате семейството си? Нали сте мозъци и научници? Забравете за момент физиката, химията, биологията, вселената и звездите. Слез те на Земята( България) и със своите знания се опитайте да помогнете на всички Българи, ако ви е възможно разбира се? Ако ли не ...кофти за всички! Поздрав!

Редактирано от fixxxsers
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Имаме тема за ставащото в Гърция - въобще за протестите.

Там както знаете полицията уби едно невръстно дете и цялата Гръцка нация избухна в пламъци. На 8 декември пред дискотеката в София пребиха и убиха също наше невръстно момче и никаква реакция от страна на гражданството. Да не говорим, че министъра с най- веселият си израз поздрави студентите и не се сети да да изкаже поне минутка мълчание в памет на това Българско дете. Ами, ако беше вашето дете?

По-интересно е обяснението, което даде полицията. Имали недостиг на хора, затова нямало кой да патрулира и да защитава бълг. гражданите.

Ами как ще има, като полицията се занимава с това, дето не й е работа - да подслушва депутати и да се бори с торентите.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Много хора се възмущават от неадекватното поведение по върховете. Цитат от днешния блог на Eneya, която не познавам лично, само знам, че е студентка.

Drop dead, mr. president

Има много и различни видове кретени.

Но няма друг като нашият президент. Човек, от който ме хваща срам, че пребиваваме на една планета, да не говорим, че се предполага, че ме представя. Човек, който е ходеща причина за емиграция.

Няма да коментирам, че ловува защитени животни. Нито фактът, че за него истина е дума с шест букви.

Няма да коментирам, че негови подчинени наскоро се подиграха в лицето с жена, предлагайки й “осеменяване”.

Не.

Просто искам да цитирам последната изцепка.

Междувременно майката на убития Стоян Балтов попита чрез медиите образователния министър защо не е призовал за минута мълчание в памет на сина й в поздравителното си слово за студентския празник.

„Каквото и да каже майката на един младеж, който е загинал, на нея трябва да й се прости”, отговори Даниел Вълчев, цитиран от БНР.

На това моят коментар беше цитат от комшията бай Радой Ралин - "Не ме е страх от министъра на културата, страх ме е от културата на министъра".

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...