Отиди на
Форум "Наука"

Отсъстващите през 2008 от Парламента


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Както винаги досега, и през 2008 година лидерът на ДПС Ахмед Доган е бил първенец по отсъствия от работа. Това става ясно от справка на парламента, подготвена за "Труд" по закона за достъп до обществена информация.

За първи път администрацията не предостави данни колко е удържаната сума на депутатите за неизвинени отсъствия през годината. Спестените от това пари отидоха за 13-а заплата за народните представители (по 2079 лв.) и за чиновниците в парламента.

От 123 заседания на парламента от януари до 1 декември Доган е отсъствал 121 пъти. Следват го червената Силвия Стойчева - 67, Соломон Паси (НДСВ) с 59 отсъствия.

Независимият Александър Праматарски не е идвал на работа 53 пъти, лидерът на "Атака" Волен Сидеров - 52 пъти, зам.-шефът на ДПС Росен Владимиров - 43 пъти, Камен Костадинов от ДПС - 40 пъти.

Парламентарният шеф Георги Пирински има 15 отсъствия. Системата не отчита дали отсъствията на депутатите са по уважителни причини или са неизвинени.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

Българският парламент просто дискредитира идеята за парламентаризъм по най-безобразе начин. То няма просто какво да се коментира.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...