Отиди на
Форум "Наука"

Покажете малко въображение за черните дупки


Recommended Posts

  • Потребител

Представете си, поне си оставете разума да почива и нека мозъкът просто да работи автоматично, че тези толкова скучни черни дупки се окажат не чак толкова скучни. Знаете ли,не искам да засягам никого, но от какъв зор хората(учените) си позволяват да прилагат земните науки на други планети, пък каму ли черни дупки. Нашите науки,са за рамките на нашата планета, макар дори тук да има случаи в които законите на науката не важат. Спрете да мислите, че науката обяснява всичко, предполагам достатъчно пародии за науката от сентенции сте чели. Да, това е нашата вселена, не знам и аз защо хората си врат носовете в Д-то на вселената. Да, интерес представлява. Аз самата съм сядала да си представям какво би могло да е туй нещо. Знаете ли, смешно е, но аз почти бях убедена дълго време, че може би поне малко съм се приближила до истината, макар вероятно много от нещат ще са истина. Материя и антиматерия на едно място, нещо което винаги ме е карало да се възхищавам от природата (не - земната).Представете си, отключете си мозъците, заключени от някой си, за да не виждат коетo трябвa - ние сме материалния свят, всеобщо достояние, къде е нематериалния? Къде е отражението, като изключим всички теории на много религии за астралните и духовни нива насвета, ами ако една друга вселена? Цяла вселена, но изградена от антиматерия? Не ми казвайте "не възможное е"! Няма как да знаете, никой не знае, защото химията на Земята, едва ли важи за химията на 1 000 000 000 години от тук.

Имам и едно друго наблудение, което ме запали по химията, но то е свързано с други планети, пък и нямам сили да пиша...

:post-20645-1121105496:

Бележка на модератора

Моля, в интерес на читателите на мненията ти, оставяй разстояние между препинателните знаци (запетаи, точки, въпросителни, удивителни - , . : ; ! ? ?! ...)! Не сливай думи, които не трябва да се сливат (не мога, не знам, не искам... се пишат ОТДЕЛНО, а не - слято - незнам; слято се пишат невъзможен, ненужен, непотребен и др.)...

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хубаво, представяме си, че черните дупки са тунели през времето и пространството. И после какво? :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Който владее черните дупки, той владее Вселената.

Така гласи рекламата на някакъв сериал за извънземни по една от кабелните телевизии (AXN Sci-fi).

http://www.axnscifi-bg.com/

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз лично имам чувството, че може би по някакъв начин имаме някаква власт ... Ако сте забелязали, това по което са се запалили повечето жени (хороскопи, астрология,нумерология) това като умалено взаимовръзка на атмите. Ние дребните хорица се влиаем от движението на планетите (то си е напълно природно обяснимо), но как ни влиае една черна дупка? Пък и все пак това, което го има в космоса го има и у нас. Не си спомням кой беше казал, че онова което е горе и доло го има и у нас. Ами ако в нашите тела, не мога да го обясня.Обърках се вече. Сигурна съм, че имат някакво влиание върху нас. Както за тази открита от шумерите планета и случайните открития около нейното минаване.

Има нещо, което или още мозъците не са програмирани да знаем, или ние сами не искаме. Не знам даже дали има някакво значение, че не знаем тези неща. :post-20645-1121105496:

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Темата с подобно съдържание не е за този раздел, защото не е астрономия, а...нещо друго ;)

Повече в сайта:

- http://bgnauka.com/index.php?mod=front&amp...e&pid=10814

- http://bgnauka.com/index.php?mod=front&amp...e&pid=10802

Ето какво е черната дупка - http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/

П.С.

Препоръчвам главата "Черни дупки" в книгата на Стивън Хокинг "Кратка история на времето" издателство на СУ

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това... харесва ми.В един бестселър имаше една такава идея, която ме накара да се възхитя, защото няма причина да не е вярна.Колкото и да обичам науката и да ми е интересна, знам че все пак това е просто прищявка на човека да си обясни всичко необяснимо.Та в този бестселър пишеше, че откриват в ядрото на земята две черни дупки(практически невъзможно) които се въртяли една около друга с невероятна скорост.Имало там някаква сила, която не им позволява да се сбъскат(може би като при атомното ядро и електроните,макар да не е същото).При сблъсъка им това би довело края на света.Книгата нямаше край(глупаво би било).Авторът или обича черни дупки или марихуаната,но идеята ми допадна веднага.Както и идеята това да е някакъв времеви портал или връзка с антиматериалния свят.Тък да са частиците,там античастиците да върлуват....детинско е знам.Имам малко по-особени мнение за живота,хората и раните там мистицизми,но не е редно да отхвърлим идеите на човешкия ум...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
  • Потребител

Черните дупки са нещо невероятно, знам доста малко за тях и ще се потрудя да понауча нещо, доста объркващо ми се струва нещо толкова малко как гълта звезди хиляди пъти по-големи от нея. Имам един въпрос на който надявам се някой да ми отговори. До колкото знам има енергия която отблъсква всички тела в нашата слънчева система и за това тя се разширява. Защо черните дупки не поглъщат тази енергия?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

скуката идва от това че сме в "радиус на Шварцшилд" висим си там не виждаме черната и не знаем защо не можем да отлепим :tooth: зелените гледат сеир чакат шемета да ни дойде в повече че да тръгнат на спасителна мисия :P защо вселенските закони не важат за земните ???

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...