Отиди на
Форум "Наука"

Турция е ключът...


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

http://mediapool.bg/show/?storyid=151060&srcpos=1

Турция е ключът на новата американска политика в Европа...

Какво мислите?

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Еми вярно е. Турция отдавна е проамериканска, има бази на нейна територия. Определено САЩ ще притиснат ЕС да приеме Турция. Друг въпрос е дали ЕС ще склони да приеме държава, противоречаща на принципите на Европейския съюз.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
http://mediapool.bg/show/?storyid=151060&srcpos=1

Турция е ключът на новата американска политика в Европа...

Какво мислите?

Тия псевдо геополитически анализи са тинтири-минтири; в тях има много "ако" и "но"!........ САЩ са вече пълни смешници и никой не ги взима на сериозно - фалирала държава, която върви на автопилот :crazy_pilot: . Що се отнася до Турция, тя не е в Европа нито географски, нито в културата и манталитета и никога няма да бъде приета в Европейския съюз! 2/3 от държавите членки на ЕС считат че Турция е заплаха и не е желана нито като член нито като някакъв партньор. Жизнен интерес е на България да стои твърдо зад една такава позиция, но първо колаборационистите от ДПС и разни други червени и жълти маймуни и глобалисти трябва да бъдат изритани от властта! :thumbsup::dwarf::bg: :bg: :bg:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
И да дойде кой?

Ами като гледам дори само от нашия форум можем да формираме един добър министерски съвет! :post-70473-1124971712: Аз например бих се кандидатирал за министър на вътрешните работи; кво шъ каиш?!?...........Ще започнем с незаконно забогателите, обществените паразити и крадлювците, като начало! :smokeing: Трябва да знаеш, че ще имаме повсеместна обществена поддръжка! :band:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хех, и кои са незаконно забогатяли, крадлчовци и особено ме интересува кой е "обществени паразити". Тези от форумите? Как се установява.

А в света, в света, кой ще дойде.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Че Турция е проамерикански настроена е факт /става въпрос за управляващите/ , както е факт ,че винаги е била/съвременна Турция/ и добър приятел със СССР а впоследствие с Русия и много точно съседите ни са успявали да балансират между двете свръх сили. Че все повече ще се обвързва с САЩ , няма накъде , след възстановяване на Руско-Сирийската военна дружба - евентуалните бази на Русия в Сирия.

Бих се запитал а Сирия сега накъде, да му мислят сирийците. :dunno:

А пропо , не би било лошо и в Бг да има българска партия на справедливоста!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Анализът, който ни предлага КГ125 не е лош, но, за съжаление, се плъзга доста по повърхността (що се касае да икономическите въпроси) и не казва нищо ново (що се отнася до Турция).

Че все повече ще се обвързва с САЩ , няма накъде , след възстановяване на Руско-Сирийската военна дружба - евентуалните бази на Русия в Сирия.
Capitainofmarine, аз не съм чул за такива "евентуални" бази. Бъди сигурен, че руснаците и сирийците също не са. Загадка е за мен ти откъде имаш тази странна информация. :post-20645-1121105496:

А пропо , не би било лошо и в Бг да има българска партия на справедливоста!
Имаш предвид да турнем на всяка българка по една забрадка ли?

Няма лошо.

Представям си заглавията в турската преса: "Революция на забрадките и в съседен Булгаристан"! Ашкоолсун. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Capitainofmarine, аз не съм чул за такива "евентуални" бази. Бъди сигурен, че руснаците и сирийците също не са. Загадка е за мен ти откъде имаш тази странна информация.

----

http://www.google.bg/search?client=firefox...%B5%D0%BD%D0%B5

пропуснал си новината. Има такива планове.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ами Саркози още в Турция посрещна на нож апелите на Обама за приемането й в ЕС, което е достатъчно показателно, че самия ЕС не желае това и е твърде възможно американският натиск да подразни Европа и да влоши шансовете на Турция.

Иначе към края на управлението на Буш американско-турските отношения се влошиха заради кюрдите, просто беше най-удобно да използват тях за ново "демократично избрано" правителство на Ирак и веднага решиха да обърнат гръб от досегашния си съюзник в полза на тях, дори си спомням, че по Сиенен се появи една карта, където Източна Турция беше оцветена в различен цвят и върху нея плеснат един тлъст надпис "Кюрдистан", заради което турците надигнаха вой до небето... та сега това, което се опитва да направи Обама с тази визита е просто да почисти осраното от Буш и да заздрави отношенията с най-верния си и силен съюзник в района, както и евентуално да навреди на ЕС набутвайки Турция в него.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
http://www.google.bg/search?client=firefox...%B5%D0%BD%D0%B5

пропуснал си новината. Има такива планове.

Извинявай Иванко, една и съща "новина" ли четем?!:

"Генералният щаб на армията на Русия смята за преждевременно да посочва които и да са страни като място за евентуално създаване на пунктове за базиране на кораби от ВМФ, заяви за РИА ”Новости” заместник-началникът на Генщаба на руската армия генерал-полковник Анатолий Ноговицин."

Sorri friend, но лично аз не прочитам нищо конкретно за някакви "планове" за базиране в Сирия. А ти?

По-нататък "новината" на агенция "Блиц" продължава:

"По данни на руски медии след няколко години Русия ще има пунктове за базиране на своите бойни кораби на остров Сокорта в Йемен, в Тартус, Сирия и в Триполи, Либия."
Уау, по данни на руските медии, значи! Брей! Ми че това е много надежден източник, особено, когато не споменаваш и самите медии. Толкова надежден колкото "Радио Ереван" или радиоточката на Долни Богров. :biggrin:
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз не мисля че турция е чак толкова проамериканска.В своята история турската република винаги е поставяла на първо място турските национални интереси.Дано някога имаме дипломация като турската.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Хърс Златния'

Россия и Сирия намерены развивать взаимодействие в военно-морской сфере

МОСКВА, 12 сентября. (ИТАР-ТАСС). Россия и Сирия будут развивать взаимодействие в военно-морской сфере. Об этом говорилось в Главном штабе ВМФ России на встрече главнокомандующего ВМФ РФ адмирала Владимира Высоцкого с командующим ВМС Сирии дивизионным генералом Талебом Аль-Барии, сообщил помощник главкома капитан 1 ранга Игорь Дыгало.

"Военачальники обсудили ряд вопросов сотрудничества в военно-морской сфере, отметив, что оно направлено на дальнейшее укрепление взаимодоверия и взаимопонимания между флотами двух государств", - сказал он.

По словам Дыгало, "визит высокопоставленной сирийской военной делегации в Россию продлится до 13 сентября".

Накануне визита экипаж вспомогательного судна КИЛ-158 Черноморского флота проводил работы по восстановлению плавпричала в сирийском порту Тартус для ВМФ России. Сейчас в этом порту находится пункт материально- технического обеспечения ВМФ РФ. Пункт в Тартусе создавался для обеспечения действий ВМФ СССР в Средиземном море, и, в первую очередь, для ремонта и снабжения кораблей 5-й оперативной (Средиземноморской) эскадры.

http://arms-tass.su/?page=article&cid=...9920&part=7

В момента в Тартус /Сирия/ има пункт за материално-техническо обезпечаване на ВМФ РФ - логистичен пункт за ремонт и презареждане на руские военни кораби плаващи в Средиземно море.

А ПЛАНОВЕТЕ /плановете!/ касаят разширяването на този пункт до състоянието на военна база , което е имал по времето на СССР с възможност за постоянно или временно базиране на военни кораби. И тези планове са налице и се обсъждат на високо ниво /според мен - вид дипломатически и военен блъф за разменна монета при преговори с конкурентни военни организации/.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
/според мен - вид дипломатически и военен блъф за разменна монета при преговори с конкурентни военни организации/.

То че е блъф, блъф е. Но дори и в тази втора цитирана от теб информация не пише нищо нито за "планове", нито за "военни бази".

А "пунктът за снабдяване" най-вероятно е просто един пристан за зареждане на гориво, от който кораб спре. Нищо повече.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...