Отиди на
Форум "Наука"

Църквата се обяви против закон на просветния министър


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Българската православна Църква избра един от най-светлите християнски празници, за да се обяви против проектозакона за училищното образование на просветния министър Даниел Вълчев, който забранява носенето на ралигиозни символи в клас.

"Проектът обслужва не българския национален интерес, а - чужди за страната интереси", се казва в декларация на Светия Синод, която беше прочетена по време на богослужението по случай Цветница в храм-паметника "Св. Алексанъдр Невски". В нея се припомня, че над 1 милион българи вече са заявили, че искат децата им задължително да изучават в училище историята на Светото православие.

"Забраната за носене на религиозни символи в училище е опит да се наложи на учениците и учителите идеологическата доктрина на атеизма и бездуховността", каза Стобският епископ Наум. Според него това е чудовищен удар срещу народа от страна на няколко високопоставени чиновници. "Тъй като по-голямата част от народа ни има православно самосъзнание, Българската православна църква счита, че така предложената забрана за религиозните символи е зле прикрит удар най-вече срещу традиционното вероизповедание в България – Православието", убеден е епископ Наум.

Проектът за училищното образование беше приет от Министерски съвет, а в момента се обсъжда в комисиите на Народното събрание.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Забраната за носене на религиозни символи в училище е опит да се наложи на учениците и учителите идеологическата доктрина на атеизма и бездуховността

А как иначе образователната система би се противопоставила на надигащата глава във всички сфери

на българската действителност ислямска идея?

k1180206961dsc3646xot7.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Забраната касае само носенето, не и преподаването. И то носенето на особено изявени символи. Щекотлив въпрос, в който е намесена и политиката. Нищо добро не очавквам.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Нищо лошо и няма на забраната - нито кръстове, нито забрадки, нито каквото и да е там. Обаче забраната трябва да върви редом с въвеждането на красиви униформи за децата и много, ама много труд по самата система, повече спорт, повече интердисциплинарни занимания и часове за творчество! Всъщност такива мечти се въртят из главата ми относно системата ни на образование...ако ги доживея в далечно бъдеще, смятам че ще умра щастлива...

Църквата няма право да задължава своите последователи да носят религиозни символи (която и да е църква) а и учениците е редно да бъдат поставени в условия, в които всеки един от тях да ИЗБЕРЕ своите убеждения - училището трябва да му предлага информацията, от която да избере и формира светогледа си. Именно за това в него не бива да има религиозни символи.

Каква ислямска идея те гони, Аспарух? Аз що не съм се сблъскала с "ислямска идея" - напротив все с разни дискриминатори и конфронтатори се сблъсквам - с антиислямски идеи... Всъщност тази наредба защитава дечицата- мюсюлманчета ОТ невъзпитаните им другарчета, които дори не са християнчета (щото са толкова малки, че само повтарят каквото са подочули от полупияния си татко) и техните подигравки и отвратително отношение.

Децата са си деца. Те трябва да са освободени от битките на възрастните, поне докато са ученици и ДА ВОДЯТ своите битки на израстването!

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

За съжаление, няма да може да се излезе от сферата на реалността. А тя е, че във всичко това има много политика и тя е, която ще определин нещата. Не се заблуждавайте.

ПП

А БПЦ можеше да изчака празниците, пък тогава да си обявява позициите по конкретни въпроси...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Сливенски духовник поиска анатема за Даниел Вълчев

08.04.2009

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчeв да бъде предаден на анатема от Светия Синод, ако не е член на Българската православна църква, или да бъде отлъчен от църковно общение, ако е. Това е поискал сливенският свещеноиконом Силвестър Янакиев в писмо до сливенския митрополит Иоаникий.

Реакцията е предизвикана от изказаните от просветния министър тези за обучението по религия в училище и проектозакона за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка.

"Мотивите ми за това предложение са продиктувани от последния му опит да унижи нашите деца, като ги застави да не носят своите кръстчета, докато са в училище, да не са православни християни, докато се обучават, да не вярват в Бога, докато учат", пише в писмото.

Сливенският свещеник пита защо в този "мерзък" проектозакон са визирани само кръстът и забрадката, а са пропуснати пентаграмът, еврейската звезда, ръката, която евреите носят на гърдите си като религиозен символ, знаците Ин и Ян и обърнатият кръст на сатанистите.

"От друга страна, атакуването на религиозните символи в едно мултиетническо общество със сигурност ще има пагубни последици за цялото общество и за политическия мир в страната ни", пише още отец Силвестър в своята молба предложение до дядо Иоаникий.

Даниел Вълчев е определен в документа като "човек с арогантно поведение" спрямо църквата, морала, българското общество и училище, наречен е "богоборец и отстъпник" от основите на светата православна вяра.

Отец Силвестър Янакиев е член на работната група към просветната комисия на Светия Синод и от няколко години работи за въвеждане в училищата на предмета религия. Той е чест гост като православен лектор в сливенски училища и е известен като ревностен борец против сектите. | www.vesti.bg

АНАТЕМА НА МАЗНИЯ МАСОНСКИ БЯС ВЪЛЧЕВ !!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Даниел Вълчев е продажен българофоб и жълто мекере! Говори мазно, мазно и съсипва целенасочено българското образование по поръчка отвън! Познаваме ги тия, нас трудно може да ни излъже кои са господарите му, за които работи срещу интересите на България и българите! :lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами ,казваме ,че сме опълченците на Шипка и няма да се дадем без БОЙ!!!!

Зад Нас образно казано са Москва и Арбат ... или река Волга ,ако щете .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

:post-70473-1124971712:

АНАТЕМА НА МАЗНИЯ МАСОНСКИ БЯС ВЪЛЧЕВ !!!!!!!!

Абе да им имам проблемите на попчетата ахахха...

С пяна на уста сега се сетили да анатемосват! Досега тихо си траяха, докато тоя и ония цакат българското училище, водосвети правят и се мотаят около събитията на политиците като добросъвестни пастири!

Даниел Вълчев е продажен българофоб и жълто мекере! Говори мазно, мазно и съсипва целенасочено българското образование по поръчка отвън! Познаваме ги тия, нас трудно може да ни излъже кои са господарите му, за които работи срещу интересите на България и българите! :lightbulb:

Глей кви глупости говориш - човекът просто не е кадърен. Никакъв фоб не е. Не го прави нарочно...- той просто не му е мястото там, където са го сложили...

Ами ,казваме ,че сме опълченците на Шипка и няма да се дадем без БОЙ!!!!

Зад Нас образно казано са Москва и Арбат ... или река Волга ,ако щете .

Много думи... Никакво дело не виждам :smokeing: Или делото скрито? Ми то не е нужен бой бре. Като ни биха пред Народното Събрание вий де бяхте? Де бяха поповете дето сега викат "анатема"... Най-вероятно са освещавали някое събитие на Министерството!

Ма то вие стойте в идеала си, че сте опълченците на Шипка...

Работа трябва. И упоритост.

А не само мрън-мрън, дрън-дрън - тоя не мъ кефи, оня не мъ кефи.

Щото и на най-упоритите им писва.

И казват едно довиждане. Пресичат границата и ви оставят да си мрънкате, Опълченци!

Много сте хейтъри и двамата.

Верно бе - чудех се как да ви определя - Рицар и Харамията - ми да хейтъри....

Анатема...глупости. Ще му накривят шапката на Даниел Вълчев с анатема...

Просто да му вземем работата..настоящата, да сложим друг - кадърен. Ама за това не трябва само приказки, а активно участие в събитията.

Ако искаш да промениш света, промени първо себе си.

Ей тъй се дразня на такива изказвания за битки, боеве и опълчения по такива дребни поводи...

Иначе никой се не сети да анатемоса правителството, когато полицаи по заповед пребиха мирни граждани...ей тъй просто, за да покаже правителството колко е силно.

После що казвам аз...там за християните и лицемерието! Да не говорим да разни митрополити...и прочие други.

Всеки може да носи религиозния си символ - там, където не бие на очи или направо в сърцето си. Но тези ходове на Църквата всъщност подчертават ъъъ напрежението, просто супер неадекватна реакция..

И още - православните християни не им пука толкова много за кръстчетата, но ги дразнят забрадките! Проблемът е пак в хейтърщината. Тъй ли е? Тъй е.

А тоя хейтър Отец Силвестър (па как не му избраха някое хубаво българско име на тоя чичин) - не е чел текстовете, за които говори. Всички религиозни символи са под ножа. Текстовете забраняват на ученика да демонстрира религиозните си убеждения „по натрапчив и агресивен начин”. Каквито и да са те.

Абе изобщо според мен в целия законопроект, в който има далеч по-сериозни глупости (ако се бяхте взряли внимателно) тази част е най-нормална и изобщо може би най-трезвото решение взимано някога от това министерство на образованието!

Иначе в новия закон има бомби, които изобщо няма да забележите докато децата ви съвсем не затъпеят... Тъй де - в съвсем други точки...

Глей само глей - Основното образование ще се завършва след 7 клас, а задължителното - след 10 клас, предвижда приетият от правителството проект.

Новата образователна структура ще включва две степени - основно образование от начален етап (от 1 до 4 клас) и прогимназиален етап (от 5 до 7 клас).

Втората степен е средно образование от 1 гимназиален (от 8 клас до 10 клас) и втори гимназиален етап (от 11 до 12).

Основното образование според проекта се завършва след 7 клас, а 8 клас е предвиден за интензивно чуждоезиково и компютърно обучение или професионална подготовка.

Задължителното образование се завършва след 10 клас, а в последните две години се акцентира върху профилираната и професионална подготовка. В края на всеки етап на образование е планирано да се провежда национално външно оценяване.

Ох представям си онези в заварено положение...

Ох представям си съдържанието на отново некадърно направените учебни програми!

Ох направо си представям какъв ще е материала за 7 ми клас - последния от основното образование... каква каша ще бъде!

После..след кашата децата ви няма да знаят дали са облечени или не, бре - какви религиозни символи ви гонят...

- матури, матури... опростяване, централизиране, уеднаквяване...унищожаване и на последните остатъци от индивидуален подход, пълна анихилация на специализираните кандидатстудентски изпити за университетите...

То умря.

Българското образование.

Вие циврите за това как щяли да се обличат децата.

:head_hurts_kr: :head_hurts_kr:

Чудя се като ви чета да плача ли или да се смея!!!

Онези, които не бяха съгласни дечицата да слагат забрадки в час, сега какво искат? Или сите ще сте под ножа или никой. Това е :) Стар принцип. Особено като изказват такива настроения, когато политическата обстановка е хаотична, те не са наясно що искат а министрите са некадърни...Ако трябва да анатемосате министъра, то е заради другите точки в закона. И заради учебните програми, планове и наредби, които непрекъснато променя, одобрява...и направо си прави неадекватни експерименти...

Заради това, че не усвоява качествено европейските пари в неговото перо...

И изобщо заради много други неща!

Защото в момента забрадките и кръстовете ще са най-малкия проблем и на учители и на ученици!

Мани...мани... Просто си представям как един ден ще ми се наложи да емигрирам само, за да мога да изуча детето си в нормална среда!

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

1. Глей кви глупости говориш - човекът просто не е кадърен. Никакъв фоб не е. Не го прави нарочно...- той просто не му е мястото там, където са го сложили...

2. Мани...мани... Просто си представям как един ден ще ми се наложи да емигрирам само, за да мога да изуча детето си в нормална среда!

1. Подценяваш тия, които са го издигнали на поста! Врагът никога не трябва да се подценява! :smokeing:

2. Точно това е една от целите на активното мероприятие - тук да се поизпразни от българи и да се отвори екологична ниша и жизнено пространство за друг един етнос от Близкия изток в случай на унищожителна война там (планът е известен като "Мойсей - 2")! :lightbulb:

3. Общата схема е "разделяй и владей" чрез набиване на клинове в обществото и ерозирането му!........ :hmmm:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

1. Подценяваш тия, които са го издигнали на поста! Врагът никога не трябва да се подценява! :smokeing:

2. Точно това е една от целите на активното мероприятие - тук да се поизпразни от българи и да се отвори екологична ниша и жизнено пространство за друг един етнос от Близкия изток в случай на унищожителна война там (планът е известен като "Мойсей - 2")! :lightbulb:

3. Общата схема е "разделяй и владей" чрез набиване на клинове в обществото и ерозирането му!........ :hmmm:

Мче тоя тъп законопроект ще мине по останалите точки, само защото обществото се е втренчило в забраната за религиозните символи... Всички се връзват на медийните течения и промивката... Накрая като отмени наредбата за религиозните символи примерно и всички останали щуротии минат, хората няма да разберат колко са "минати"....вече казах, докато децата им съвсем не затъпеят.

Аз не знам това министерство как си представя да ограничи носенето на религиозни символи в час, след като то не може да ограничи внасянето на оръжия, алкохол, наркотици, порнографски материали и какво ли още не в училището??!!? Кво прави - ще наблъска още часове на малките ученици, за да изперкат до седми клас и нищо да не научат, ще облекчи програмата след 10 ти клас, а преди това ще я натовари... Абе не е ясно изобщо какъв е планът. То щото такива промени първо се въвеждат експериментално, па се чака да се види дали няколкото паралелки в експеримента се справят, па после се въвежда централизирано.

Аз пак казвам, много е масово българските граждани да се захващат да мрънкат за върха на сладоледа..., а останалото някак си им минава незабелязано. Това е защото страшно много бутат и се връзват на медийните кампании на политиците...

Сега, когато става въпрос за образованието, силно ме изнанедва, че някой се тревожи точно по тази точка... Не само, но и че протестира баш по нея. Вече казах, че тя е най-вече в защита на мюсюлманските деца, а не в ущърб на християнските, защото всяко християнско детенце може да си сложи малко, семпло кръстче под дрехите! Та кой ходи с тежки, огромни кръстове в днешно време, освен рапърите от иййст сайд :bigwink: и свещениците!

Няма външни поръчки, поръчката е вътрешна....политическа, свързана с това хора, които всичките са за затвор да успеят да се измъкнат от затвора, замазвайки очите на обществото...

Ей тоя момент просто показва как лесно се манипулира българското общество - то наистина не види за какво иде реч...

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Последните публични изказвания на министъра Даниел Вълчев окончателно го демаскираха за кого работи и, че е явен враг на християнството и Българската православна Църква! :lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
защото всяко християнско детенце може да си сложи малко, семпло кръстче под дрехите!

Но ако разкопчае копчето на ризката или блузата и лъсне кръстчето - забранения в училище религиозен символ?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Но ако разкопчае копчето на ризката или блузата и лъсне кръстчето - забранения в училище религиозен символ?

За това трябва да има униформа - със съответните правила на носене. И да лъсне кръстчето, то е в интимна област, в която никой даскал няма право да надзърта! Както е в училищата по цял свят. Както е в ЕЛИТНИТЕ училища по цял свят.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...