Отиди на
Форум "Наука"

Всеки осми ученик с униформа - от догодина!


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

60 000 български ученици вече носят униформа, а от догодина броят им ще достигне сто хиляди.

Това обяви в Русе министърът на образованието и науката Даниел Вълчев. Той изчисли, че от 15 септември 2009 г. всяко осмо дете ще носи отличителните за училището си дрехи, информира в-к Стандарт.

Министърът откри в Русе ревю на ученически униформи. Парадът тръгна сутринта от Халите, премина по главната улица и завърши пред Областната управа. Участие взеха над 3000 ученици от 40 учебни заведения от цялата страна. Те се включиха в ревю със състезателен характер, разделено в три категории.

Децата представиха униформи, изработени от професионални дизайнери и фирми по поръчка на училищата по модул "Ритуализация на училищния живот" от Националната програма на МОН "Училището - територия на учениците".

Във втората категория се представиха облекла, направени по проекти и изработени от ученици от професионалните гимназии по облекло и моден дизайн. Хит сред участниците бе третият раздел на състезанието - мулажно облекло на тема „Пролетни цветя".

Водещи бяха Мария Игнатова и Димитър Рачков. Жури с председател Радост Драганова, водеща на предаването "Огледала", определи победителите.

В първата категория бе отличено ОУ "Любен Каравелов" - Русе.

Във втория раздел първото място бе отредено на Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова", също от дунавския град.

Най-добро мулажно (?!) облекло на тема "Пролетни цветя" пък представиха възпитаниците на Професионална гимназия по облекло "Ана Май"- град Пловдив.

Бяха раздадени и персонални награди. Най-атрактивна от тях бе екскурзия до една от европейските столици на модата - Милано.

http://www.actualno.com/

post-471-1242203199_thumb.jpg

post-471-1242203204_thumb.jpg

post-471-1242203209_thumb.jpg

post-471-1242203215_thumb.jpg

post-471-1242203222_thumb.jpg

post-471-1242203228_thumb.jpg

post-471-1242203237_thumb.jpg

post-471-1242203243_thumb.jpg

post-471-1242203249_thumb.jpg

post-471-1242203255_thumb.jpg

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Снимките, са по-скоро за да покажат че в света това е масова практика.

От тук аз виждам три становища по въпроса.

Първото становище по въпроса за униформите в училище и университета, което не приемам, и не вярвам в него:

Униформата е белег, на кое училище си възпитаник, и спестяват много изцепки от завист като: "ама тоя що е с маркови дрехи армани а аз съм такива от илиянци."

Второто становище по въпроса за униформите в училище и университета в което вярвам, и приемам:

Униформата, не е добър избор. Униформата превръща всички ученици в еднакви и безлични ученици без лица. Другото което униформата прави е отнема ти правото да изразиш себе си в светлина в която считаш че изглеждаш най-добре в очите на другите и в твойте очи. Така не изпъкваш над останалите, а се сливаш с тях в една белзична сива маса.

Третото становище, в коео също вярвам, и също приемам, и на фона на всичките действия и бездействия на властите у нас, становището се вписва идеално:

Като ги знам нашите власти какви са далавераджии, и килипираджии, ще правят евтини униформи, от евтини материали с кой знае какъв смотан дизайн, ще са евтино изработени, обаче ще се продават на безумно високи цени. Това е още един начин да обират вече окрадения и обрания народ.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...