Отиди на
Форум "Наука"

България - Ирландия


Recommended Posts

  • Администратор

photo_verybig_79609.jpg

България и Ирландия се оттеглиха на почивка при резултат 1:1 на Националния стадион "Васил Левски" в мач от 8 квалификационна група за финалите на Мондиал 2010.

Горещ момент пред ирландската врата имаше още в 27-ата секунда на двубоя, когато трикова комбинация между Бербатов и Божинов завърши с рутинна намеса на стража на гостите Шей Гивън.

Последваха няколко силни минути на "детелините". В шестата минута Стивън Хънт надскочи нашата защита, а Иванков закова на голлинията. Секунди по-късно Фолън отправи тежък удар от двайсетина метра, но отново нашият страж бе внимателен и улови.

Само късметът ни спаси в 11-ата минута, когато Роби Кийн на два метра от вратата не успя да намери добре топката след изпълнение на корнер и тя излезе в аут. Шансът ни споходи и в 15-ата минута, когато Фолън не беше съсредоточен пред вратата и не уцели кълбото така както му се искаше.

В 19-ата минута и ние показахме зъби. Центриране отдясно на Живко Миланов бе засечено с глава от Димитър Бербатов, но топката излезе в аут.

В 24-ата минута се случи неприятното. След поредното дълго задържане на гостите в нашата половина, гостите получиха правото на свободен удар. След неговото изпълнение слабо играещата от началото на мача наша защита остави съвсем сам Ричърд Дън, който без проблеми се извиси и с глава забоде топката в мрежата зад Иванков - 1:0 за гостите.

"Трикольорите" се върнаха бързо в мача с гол след едва четири минути игра. Пас напред към крайната защита на островитяните не бе спрян от Кевин Килбейн, а от грешката му се възползва Димитър Телкийски, който без да се замисля шутира и отбеляза за 1:1.

Нашите се разиграха и в следващите няколко минути се настаниха трайно пред Шей Гивън. В 36-ата минута Божинов стреля след едно разбъркване и Дън пред вратата изби в корнер. До края на полувремето не изпуснахме нито за миг инициативата, а в първата минута на продължението тежък, плътен удар на Радостин Кишишев бе уловен от вратаря на Ейре.

Стартови състави:

България: 1. Иванков, 16. Миланов, 4. Томашич, 2. Кишишев, 3. Стоянов, 6. Ангелов, 10. Ст.Петров, 18. Телкийски, 17. М.Петров, 8. Божинов, 9. Бербатов;

Ейре: 1. Гивън, 5. Дън, 3. Килбейн, 4. О'Ший, 2. Леджър, 8. Андрюс, 7. Дъф, 11. С. Хънт, 6. Уилън, 9. Фолан, 10. Кийн.

sportni.bg, gong.bg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
България и Ирландия се оттеглиха на почивка при резултат 1:1 на Националния стадион "Васил Левски" в мач от 8 квалификационна група за финалите на Мондиал 2010.

Кой им измисли тези фанелки на националите с изписани само с малки букви имена? :whistling::whistling::whistling:

56002458.jpg

460x345.jpg

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...