Отиди на
Форум "Наука"

непозната монета


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте на всички,

открих една монета, но не мога да определя от коя епоха е и дали има някаква историческа стойност. Можели някой да ми помогне да разбера. Проверих в няколко каталога, но за съжаление не я открих

post-5643-1246963430.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не е толкова непозната, ще те помоля само и единствено за по-големи снимки, ако е необходимо, на лично или на е-мейла ми и от 2-те страни на монетата, понеже е доста истъркана и ще се опитам да увелича достатъчно за да различа нещо от нея.

Иначе за цена, понеже първо цени не мога да обявявам :046: , и второ е прекалено изтъркана, едва ли тя би била по-голяма от кутия цигари, май в случея нещо ниско стойностно като Арда :bash:

Предположенията относно епохата са най-вероятно към Гърция 3-2 в пр.н.е и най-вероятно Маронея, но за да знам повече, нека вида по добри снимки и да са на 2-те страни.

Поздарви

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Как така топкова ниска цена за нещо от 2 в. пр.хр? Една монета от комунистическия строй, тогава е по скъпа. :vertag: За по-голяма снимка няма как да направя защото е сканирам и това е най-доброто.

post-5643-1247135447.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

монетата е често срещана , и твоята е доста затрита, наранена направо бих казал застреляна :huh: имам я същата ако си навит да я трампя срещу компютъра ти :P

http://www.coinarchives.com/a/lotviewer.ph...194&Lot=133 ето хубав екземпляр

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Само една вметка, не съм сигурен дали нековата е Средърен номинал(драхма,. тетрадрахма) а по скоро някой от Бронзовите номинали:

Това

Иначе пич, то само Пила не е минавало през нея, иначе гледам, че са изпробвани май-почти техники за захабяване върху нея, а може и да си е била кофти още като си я изкопал, не знам :baby:

Имай предвид че цената която ти казвам е когато продаваш нещо и казваш това е " Бронзова Маронея 2 век......", иначе като продаваш "НЕЩО", цената би била около " Орбит-че", ама едно не опаковка, сметни си я ти колко струва сам.

Една монета от комунистическия строй, тогава е по скъпа
Коя по точно? Че мога да ти дам доста примери за по-скъпи от този период, и доста от същият период със цена между 0.01 и 1.0 лев?

Хората са казали хубаво е да сравняваш Ябълки с Ябълки, а не Ябълки с арпажик?

Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Принципно, на тях не би им била много полезна освен евентуално датиране на мястото кадето си я намерил, но ми харесва решението ти. Дай боже повече такива идей у хората!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...