Отиди на
Форум "Наука"

Microsoft предлага избор на браузъри в Windows 7


Recommended Posts

  • Глобален Модератор
Microsoft ще предлага Windows 7 в Европа с възможност за избор на уеб браузъра. Ще се появява специален екран със списък с браузъри. Всеки потребител ще може да инсталира конкурентен браузър, ще може да го задава браузъра да е по подразбиране и ще може да се деактивира Internet Explorer , обяви Европейската комисия. Производителите на PC също ще могат да се възползват от тези възможности. „Комисията приветства предложението и ще бъдат проведени изследвания за практическата ефективност“, се казва още в изявлението на ЕК.

В началото на 2009 Microsoft отново бе обвинена за възползване с монополно положение от европейския антитръстов орган, Европейската комисия, заради пакетното предлагане на браузъра Internet Explorer с Windows. По-късно през юни ЕК обяви, че отделянето на Internet Explorer от Windows няма да е достатъчно.

След предупреждението, от Microsoft обявиха, че ще пуснат версия на Windows 7 за Европа, която се нарича Windows 7 E. Тази версия ще се предлага докато, еврокомисията не се произнесе по предложението за избор на браузъри.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Потребител

Лъжа аз съмс win 7 и по подразбиране пак сисе качвА ie а моя win 7 е лицензиран спрямо обемното лицензиране на нашата фирма не е бета нито evolution

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е нали на 22. 10. 2009 г започват официалните продажби? А и това с браузъра се отнася само за версии предназначени за Европа.

Редактирано от fixxxsers
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Е нали на 22. 10. 2009 г започват официалните продажби? А и това с браузъра се отнася само за версии предназначени за Европа.

Еми уж е така, но аз бях много очуден, но доколкото ми е ясно, това с чакането е по скоро търговско решение, ами ахмм България бях останал с впечетлението, че е в европа :post-20645-1121105496: иначе това е най великия ундовс просто супер добре са се справили този път

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да, след справка България се оказа в Европа ( пише се с главна буква все пак).

Всъщност имах предвид, че версията, която имате е възможно да е тази предназначена за американскиа пазар. Друга възможност е понеже 100% не е решено за Европа как да го пуснат до официалната дата, затова така.

А разбира се с чакането е маркетингово решение, то по принцип си чакат до преди коледа някъде, но тоя път са решили малко по- рано. А иначе от преди два месеца този уиндоус е предоставен на прозводители свързани с бизнеса с компютри.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...