Отиди на
Форум "Наука"

Смятате ли, че българите са толерантни и/ил дисциплинирани шофьори?


Смятате ли, че българите са толерантни и/или дисциплинирани шофьори?  

9 потребители са гласували

  1. 1. Смятате ли, че българите са толерантни и/или дисциплинирани шофьори?

    • Да
      0
    • Не
      9


Recommended Posts

  • Потребител

Днес Хърс подхвърли, че в БГ се кара много спокойно.

Според мен се кара, като на война.

Софиянецът Неделчо Пенчев, който премаза с поршето си 21-годишна белгийка вчера на завоя "Стависки", е карал като бесен, съобщава Стандарт Нюз.

"Движел се е поне със 120 км/ч. Високата скорост, изпреварването на завой без видимост и загубата на управлението на автомобила са причините за катастрофата". Това заяви началникът на РПУ - Приморско Драгомир Диков.

По случая е образувано досъдебно производство. Шофьорът на поршето Неделчо Пенчев е на свобода. Все още се чакат резултатите от автотехническата експертиза на автомобила.

"При пробата с дрегер в организма му не беше открит алкохол", уточни Диков. Чакат се резултатите и от кръвния тест.

Премазаната белгийка и нейна приятелка вървели пеша от Созопол към Приморско. Около 14 часа в неделя на десен завой, малко след пристана на Ропотамо, "Порше 911" навлязло в насрещната лента. Със задната си част блъснало нисан, шофиран от 36-годишна столичанка, и ударило двете момичета.

Мястото е печално известно от 2 години като завоя "Стависки". Точно там на 5 август 2007 г. фигуристът Максим Стависки навлезе с джип в насрещното и блъсна последователно ауди и хюндай, в който пътуваха четирима младежи. Шофьорът Петър Петров загина на място, а Мануела Горсова изпадна в кома.

След удара от поршето в неделя белгийката Мариян В. на 21 години издъхнала в бургаската болница, докато лекари се опитвали да я спасят. 20-годишната й сънародничка Инге В. се е отървала с леки травми.

По думите на шефа на РПУ-Приморско ограничението на скоростта на мястото на катастрофата е 60 км/ч

Вие какво мислите?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

По-малоумно каране от нашето съм виждал само в Кайро и Киев. Но онова поне са мегаполиси /особено първият/. А в нашата малка столица става дума просто за липса на шофьорска култура, хаос сред органите, които уж трябва да контролират трафика, както и остарялата и отесняла пътна инфраструктура.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Аз лично не карам, защото ме е страх, а като се возя на предната седалка се возя със затворени очи... Ей така го усещам аз "толерантното" каране на шофьорите.

Максимата на баща ми "Карай така, все едно на пътя около теб всички са пияни, луди, или се опитват да те убият - само така ще си винаги готова за ситуация и ще оцелееш" - е аз не мога тъй и затуй не карам.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Разбира се, че карат като идиоти.

Снощи в 10 чеса един тръгна да изпреварва рейс на място на което е забранено изпреварването и което е по страшно, на по малко от 20-30 метра пред срещуположно движещата се моя кола.Добре, че имаше място в дясно... Подобни примери са ежедневие. Минаване на червено, отнемане на предимство, всякакъв тип недоглеждане, перманентното желание да те изпреварят. Направо си е страшно.

И съм напълно убеден, че всичко това е породено просто от липсата на страх от закона, полиция има на много места, но резултат никакъв.

Ще кажете защо? Причината тук са няколко:

-Често полицията стои на едно и също, при това добре известно място.

-Корупцията е крайно висока.

-Пазят се основно ключови места, но не детски градини, училища, опасни кръстовища а изходи на градове, входове и изходи на магистрали, административни згради и тн.

Можем всички да помогнем, като поемем своя дълг да съобщаваме на контролните органи, всяко едно нарушение, като подаваме оплаквания.

Администрацията може да помогне, като опрости процедурата. Хората са казали- "страх лозе пази", тоест безрасъдния, които го е страх от закона ще пази себе си и Вас.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Можем всички да помогнем, като поемем своя дълг да съобщаваме на контролните органи, всяко едно нарушение, като подаваме оплаквания.

Това няма как да стане. Българинът не е дисциплиниран и законопослушен, а е системен закононарушител.

Ако не беше такъв, нямаше при измамите по телефона бабичките веднага да събират пари, за да финансират поредното нарушение на закона за да си спасят чедото, както ги лъже някой плачещ по телефона. Просто за българина законът не е важен, важно е той да е добре, дори и ако наруши закона.

Да познавате някой сериозно болен, който като му поискат пари, да отиде в прокуратурата. Не точно обратното, всички ги събират и дават и им дреме знаете на кое за законите и прокуратурата. И не могат да проумеят, че ако утре всички спрат да дават нещата ще се оправят. Просто от деца са научени да учавстват с ясно съзнание в корупционни практики стига да са в тяхна полза или поне като си мислят, че са в тяхна полза.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...