Отиди на
Форум "Наука"

Късноантична крепост


Recommended Posts

  • Потребител

Много благодаря за отделеното време. Реших да посетя някои позабравени места и попаднах на крепостта или както се твърди от несигорни източници "Римска баня". Останах страшно разочарована от вандализма и занимарения вид , но все пак направих няколко снимки. Път до там буквално няма, всичко е обрасло. Попаднах на скала с издялани кръгове подобни на очи, по границите на зида се пада между двата външни зида. Има и много разпръснати камъни. Когото се прибрах и разгледах снимките , ме узадачи именно тази. Не ясна от храстите и клоните, може би трябва да се върна и да направя по ясна. Ако все пак някой може да ми даде малко яснота ще съм истински благодарна.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не можах да кача снимйите и за това направих албум , тук можете да ги разгледате. снимка 13, 15, 16, 17, 18 са извън видимите зидове. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=407811

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребители

А в коя точно част на Бург. област са? Защото има намерени няколко римско-византийски бани в областта - Термополис /Акве Калиде/, Месемврия и тази в Дебелт.

Иначе самите римляни обичали за подравняват с тухли, докато траките си падали много по приспособяването на някои природни образувания за разни сгради - както е случаят с Бегликташ например.

Това да речем най-вероятно е човешка работа:

014003560.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Здрасти, Галахаде! :):):) И на мен ми прилича на човешка работа... Много малко вероятно е такъв равен улей да е работа на природата.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...