Отиди на
Форум "Наука"

"ПОДА" стана част от 100 ...


goshawk

Recommended Posts

  • Модератор Биология

Защитена местност „Пода”, стопанисвана от 1989 г. от Българско дружество за защита на птиците, зае полагащото й се място на популярна дестинация в Националното движение “Опознай България - 100 национални туристически обекта” на Българския туристически съюз.

post-5086-1253975270_thumb.jpg

Инициативата на БТС е с начало 1966 г., като основната й цел и да насърчи туристите да се запознаят с някои от най-значимите туристически обекти в България. Сред тях са културни, исторически, географски, археологически, архитектурни паметници със световно, национално и регионално значение. Те включват най-забележителните природни феномени в страната, исторически местности, архитектурни резервати, храмове и манастири, най-високите планински върхове, даващи цялостна картина на богатото културно-историческо и приридно наследство по българските земи от дълбока древност до наши дни.

post-5086-1253975278_thumb.jpg

Посещението и запознаването с обектите се удостоверява с поставянето на специален печат на съответния обект на определеното за това място в туристическите книжки, които се издават от Българския туристически съюз и се продават в туристическите дружества и в обектите, включени в движението. Отличията на движението са бронзова, сребърна и златна значка, които се връчват от Националния организационен комитет (НОК) към БТС, за посетени съответно 25, 50 и 100 обекта.

Съвместно с Пода, е включен и Етнографският музей в града, разположен в центъра на града, непосредствено до храм – паметника „Св.св.Кирил и Методий” и представящ характерните бургаски традиции и бит.

За допълнителна информация за ЗМ”Пода”:

ПЗЦ "ПОДА"

БДЗП

Редактирано от goshawk
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

И аз имах такава книжка. Но тогава за Бургас фигурираше Нефтозавода и едно образцово ТКЗС. Явно са направили реформа на обектите.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...