Отиди на
Форум "Наука"

YouTube с 1 милиард посещения дневно


Recommended Posts

  • Глобален Модератор
Изпълнителният директор на Google се надява скоро сайтът да стане печеливш

Сайтът за видео споделяне YouTube, собственост компанията Google, обяви, че отчита 1 млрд. посетители на ден. Диапазонът на YouTube се е увеличил, както и качеството на показваните видео файлове, заяви Чад Хърли, изпълнителен директор на сайта. Google придоби компанията преди три години като плати за нея 1.65 млрд. USD.

Търсенето на по-дълги, пълнометражни видео файлове означава, че YouTube показва все повече филми и TV програми. Сайтът се е фокусирал върху подобряване качеството и увеличаване на услугите към потребителите и рекламодателите, заяви Хърли. Все повече потребители, които пускат клипчетата си в интернет, се опитват да превърнат хобито си в бизнес, посочи той.

През сайта на Google за август в САЩ са гледани над 10 млрд. видео файла, което е 40% от пазарния дял. Microsoft Corp, който е на второ място, е отчел 546.5 млн. показани клипчета. Ерик Шмид, изпълнителен директор на Google, заяви през юли, че е оптимист за намерението на YouTube да стане печеливш сайт. От компанията не обявиха какви са приходите на сайта.

Акциите на Google паднаха с 3.36 USD до 514.18 на борсовата търговия. От началото на годината до сега ценните книжа на компанията са отчели ръст от 67%.

Редактирано от fixxxsers
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
Един милиард на ден....... В какви мащаби се движи съврменния свят...

Видях вчера в самия YouTube имаше написано това...направо не можах да повярвам, но щом го казват...явно е така, сякаш беше вчера когато имаха по-малко от 100 милиона на месец, като им гледах какво предлагаха като рекламно пространство.

">
" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">

">
" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...