Отиди на
Форум "Наука"

За Иво Карамански... с любов


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Ето интервюто на Папа Жан придворния художник на Иво Карамански в което разказва спомени за него. Просто не се удържах тоя път да го пусна. Това не е за първи път наши вестници да говорят с толкава любов за мафиоти, лично аз не се удържах и се разревах от умиление как може да са убили толкова хубав човек. Въобще нашите престъпници са много мили и нежни и добри души, а когато ги вкарат в ареста (несправедливо разбира се) немогат да издържат тази грубост и се разболяват. Как да не изпадне в умиление човек и да не пророни сълза за тях. Пригответе си ностни кърпички за сълзите като узнаете колко хубав човек си е отишъл.

http://blitz.bg/category/24

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Блюдолизците по нашите географски ширини никога не свършват. Особено сред бившата "художествено-творческа интеуегенция".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Блюдолизците по нашите географски ширини никога не свършват. Особено сред бившата "художествено-творческа интеуегенция".

Не знам. Аз лично свързвам блюдолизничеството, като морална категория, с поведение, при което човек прави някакво усилие или по-точно насилие над себе си, за да се мазни, да подлизурства. Но дълбоко в себе си все пак е запазил някакъм морален критерии и се гнуси от това, което прави.

Ако съдим от горното интервю, случаят т. нар. Папа Жан не е такъв.

Той не се насилва, не се гнуси. Това е в кръвта му. За него подобни отношения, с подобни хора са в реда на нещата. В такава среда, така се прави, така се оцелява. Това е нещо естествено за неговата "морална мярка". То изобщо не се подлага на съмнение, размисъл, дистанциране. Няма такова нещо.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Папа Жан, Митьо Пищова, Денди, Дим Дуков, Урсула ... героите на България от епохата на упадъчния социализъм. Все съм се чудил как се прехранват тези национални забележителности?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Случи ми се така, че размених няколко думи с Иво Карамански. Беше по време на протестите 1997 г., бяхме блокирали една от софийските улици и неочаквано се озовахме лице в лице със... самия Иво Карамански. И трябва да ви кажа, че придобих отлични впечатления от него. Разбира се, въобще не го оправдавам за това, което е вършил, в никакъв случай! Но наистина е факт, че беше природно интелигентен човек, дори много. Негърът също беше с него. Иначе знаеше какво и как да говори, не беше арогантен, дори напротив - твърде възпитан!? Умееше да завладее аудиторията пред която стои - с една дума шоумен, бих казал дори романтичен бандит. След тази неочаквана "среща" останах със смесени чувства. От една страна ме беше яд колко лековерни и наивни са хората и как му се радваха, все едно им беше първи приятел, от друга когато размениш дори само две-три изречения е странно как започваш да виждаш човешкото дори и у закоравелия престъпник.

В крайна сметка една от пионките на прехода, която беше жертвана от господарите си. А за т.нар. Папа Жан - без коментар!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всъщност, като се замисля, май Маргините останаха последните мохикани от класическите "герои" на ония времена. Всички останали знакови фигури се/ги преселиха на оня свят.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Продължаващите показни убийства показват че мафията въобще не се предава. Дай да се хванем на бас дали ще открият убиеца на Боби Цанков. По важното тук е държането на един художник, интелигент, човек от съсловие претендиращо да е "моралния коректив" на обществото. Какъв носител на морал може да е подобен човек който говори с такава любов за своя работодател. Дори днес когато Иво Карамански е вече мъртъв и той може да забрави за тази позорна страница от живота си той не иска, нещо повече, Папа Жан се гордее с това което е направил!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
- Знаеше ли с какво се занимава Карамански?

- Не, и не ме е интересувало. Не знам по какъв начин си изкарваше парите, но винаги имаше цели чанти с пари. Бях единственият човек, който не го наричаше «шефе».

Май няма нужда от коментар.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Обаче по надоло пише как се е изживявал като доктор и как е лекувал хората му които били смазани от бой. И казва за територии ли воюваха не знам. Иначе казано знаел е с какво се занимава Карамански, може би не е знаел подробности, но въпреки това не го е интересувало.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ами то по принцип, колкото по-малко подробности знаеш и колкото по-малко се интересуваш е по-здравословно в този "бизнес".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
То у всекиго има нещо човешко. Обаче .....

Ами то всички престъпници са си хора. Някои докато не правят поразии са доста приятни хора, а измамниците винаги са направо очарователни (макар очарованието да не се поражда от онова, заради което са ви очаровали толкова много). Но на практика за всеки престъпник винаги може да се кажат някакви добри думи. А и в повечето случаи винаги са намира кой да ги каже.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...