Отиди на
Форум "Наука"

Съединението на България - 125 години по късно. Съхранената памет


Recommended Posts

  • Администратор

СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ- 125 ГОДИНИ ПО-КЪСНО. СЪХРАНЕНАТА ПАМЕТ

ИНТЕРНЕТ ОЛИМПИАДА

Музейните специалисти от РИМ Пловдив канят любителите на историята да се включат в инициативата ИНТЕРНЕТ ОЛИМПИАДА:СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ-125 ГОДИНИ ПО-КЪСНО. СЪХРАНЕНАТА ПАМЕТ. Посвещава се на 125-та годишнина от Съединението на България

Под памет да се разбира-паметник, здание, документ, снимка, предмет, които притежават историческа ценност и значимост в контекста на разглежданата тема. Интернет олимпиадата има открит характер и е отворена за национално и международно участие.

Цел на олимпиадата :

1.С помощта на предоставените от музея ресурси/ /документи, снимки, предмети/ и с издирените и заснети от самите участници/експонати от местни музеи, паметни места, материали от интернет и др./ да направят свое изследване.

2.Участниците сами да създадат презентации, свързани с хронологията на събитието, личностите, които вземат участие в него, символите и как темата «Съединението на България» е интерпретирана в мемоарната и научна литература, журналистиката и изобразителното изкуство.

3. Да се потърси актуалността на събитието »Съединението на България» в днешните дни и да се привлече вниманието на младите хора към темата .Да се създадат условия за творческо общуване и сътрудничество между музея и учащите се от Пловдив, страната и чужбина.

4. Да се създаде колекция от проекти, с които младите хора да покажат възможностите си да селектират историческа информация и да демонстрират информационно-технологичните си умения

Участници- Участие могат да вземат всички ученици и студентии от Пловдив, страната и българи от чужбина. Участието може да е индивидуално или групово.

Готовите проекти могат да бъдат създадени на Microsoft Office PowerPoint, Photostory/Movie Maker, Flash, 3D анимация и др. Размерът на презентациите да не надвишана 1GB

.

Постъпилите презентации ще бъдат представени от самите участници на конференция, организирана през ноември 2010г., а най-добрите ще бъдат качени на сайта на музея. Работите на участниците ще бъдат оценявани от музейни и компютърни специалисти.

Работни стъпки :

1. Регистрация на участниците с представяние на кратка визитка на всеки участник - 10 февруари- 30 март 2010г./на адрес -m.karadecheva@gmail.com /

2. Обработка на постъпилата информация и представяне на участниците на сайта на музея - края на месец април 2010г.

3. Създаване на проектите и изпращане в музея – до 15 август 2010г.

на адрес -Пловдив-4000,пл."Съединение"№1, Регионален исторически музей - ЗА ИНТЕРНЕТ ОЛИМПИАДАТА ИЛИ НА АДРЕС :

m.karadecheva@gmail.com

4. Организиране на конференция в зала "Съединение" на Регионален исторически музей Пловдив с представяне на участниците в олимпиадата и техните проекти.

Обобщаване на резултатите и излъчване на трима победители

Ако имате въпроси, пишете на :

Email : m.karadecheva@gmail.com

За повече информация посетете: http://www.historymuseumplovdiv.com/index....ubprm=olimpiada

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...