Отиди на
Форум "Наука"

Полша ни би навръх националния празник


Recommended Posts

  • Потребител

Нашите спортисти отново посрамиха България, като бяха бити навръх националния ни празник. Ето още един от многото примери за това как спротът срами странати ни. Аз съм убеден, че ако бяхме пратили българи-физици, химици, математици, астрономи, щяха да се представят достойно, и са се представяли винаги, и така са защитавали доброто име на родината ни.

Но спортистите не спират да ни срамят в чужбина. Разбирам сега че не е редно да изискваме от футболистите една завидна поне обща култура, хуманитарни интереси, езикова култура и добро владеене на чужди езици, така е. Ами барем поне от спорт да разбираха, но се оказва, че и това не им върви.

Значи какво е решението:

- да се окастрят парите за спорт, защото не са оправдани. пари се наливат, резултати никакви. Сега някой ще каже, ами то спортът е толкова зле, защото парите не стигат.

Пълни глупости. На Олимпиядата се представиха доста добре именно спортистите от бедни страни, за футбола какво да кажем - най-силни отново са именно бедните страни. Значи като им орежем парите барем дръпнат малко.

- айде ако обичат да си свият сърмите малко тея футболисти, защото видяхме че за нищо не стават. Няма лошо, мен това не ме вълнува, проблемът си е техен. Ама какво е това голямо самочувствие бе, какви са теяпретенции за величие, какви са тея заплати от по 10-20 хиляди. Айде малко така по-скромно, по-леко да го дават, защото видяхме нямат никакви основания да имат такова космическо самочувствие.

- да се закрие измисленото министерство на спорта, защото и с него, и без него спортът е една кръгла нула.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не си наясно как стоят нещата и това си е. Заплатите ги дават клубовете, а не държавата. А парите които идват от д-вата (тотото) са толкоз мижави, че даже не трябва да се споменават.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

да, прав си, не съм запознат.

Няма значение кой ги дава парите. Според теб нормално ли е да вземат по 10 хиляди, като са пълни некадърници. Що за извратена логика е това.....

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Нито пък аз, затова когато има нещо извратено и ненормално, може да го осъдим, отхвърлим, критикуваме, да се възмутим, да протестираме и тн. Както правя аз. Не да си траем.

Не може някакви некардърници да взимат толкова пари, и всичко да е наред. Откъде накъде. Да не говорим че крият данъци и какви ли не далавери въртят.

Да оставим парите.

АБе какво е това самочувствие у тея хора, какво е това чудо. Като че ли са национални герои, държат се като богове, ето един стоичков примерно. Абе малко по-скромно бе хора, като сте некадърници, поне си свийте сърмите малко, какво е това чудо.

Ти да си със самочувствие, трябва причина да има. А причините са за срам.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Къде намеси Стоичков тук? Въпреки, че не съм привържаник на нито един негов клуб, но не мога да отрека, че беше велик футболист. И е направил повече за България, от всичките ни посланници накуп (след 89-та). Малък си бил и не помниш горещото лято на 94-та и еуфорията на един народ (и не само на нас и сърбите и турците се радваха с нас).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Беше, ама вече не е. Излага се, но самочувствието не пада.

И какво е направил - красирали сме се 4-ти, светът помни само първите. Четвъртото място е най-голямото ни постижение.

Да оставим стоичков. Да видим другите футболисти, да видим тея от БФС, абе голямо самочуствие, голямо нещо. Без покритие. Резултати никакви.

Срамят ни, това е.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Колкото и неприятно е да се каже, спирането на парите понякога е здравословно. Така лапачите са разкарват и остават хората, които имат желания да направят нещо.

Друг е въпросът, че у нас на много други май трябва да им затворят кранчетата.

Не е важно кой дава парите. Определено обаче не е пазарна икономика да се дават пари за нещо, дето си е едно нищо.

А и покрой Вальо Топлото се разбра кой и как дава парите у нас. Нешкината пародия на "Господаря на танца" се оказа, че са я платили не празните места в залите, а потребителите на софийската топлофикация, дето са си мислели, че плащат за отопление. Та и парите за родния футбол също не идат от празните стадиони. Иначе си е доходно - голям стадион, много места и скъпи билети. Проблемът е, че на тревата трябва да се види нещо повече от разходка на 25 преяли човека.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Предлагам следните кардинални решения -

1. Цялата клика на и около Боби - мощен шут и аут !

2. Демонтиране на Цески и Лесека , това в България не е футбол. Освен това БББ , дава явни симптоми, че ще има превантивен удар срещу двата отбора ,чиито агитки , по подобие на сини и зелени от Византия, по-често се използват , за политически отколкото за спортни цели.

3. Всички съдии да бъдат изпратени да се борят с кризата ,като повишат добива в някой рудник или консервена фабрика .

4. Лимит за заплатата на един ритнитопковец , съразмерно средната заплата в страната. Тогава разните лигльовци ще напуснат спорта и хората от регионалните групи , ще могат спокойно да се реализират, като добри играчи , освободени от комплекси и сребролюбие .По този начин ще можем да сглобим един отбор съразмерен с този на Кипър, който в последните мачове ни скри топката.

5. Решаване на проблемите между комитета за младежта и спорта, образователната м-во и другите институции.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребители

alvassareiro, не споделям твоето мнение и съм честно казано учуден, че обвързваш спортен резултат с национален празник. не мисля, че има значение дали националите са загубили на трети март или на пети март или по кое да е друго време. политизация на спорта съществуваше у нас, но в друго време и при друга политическа система. спортистите получават такива заплати каквито си договорят. ако считаш, че техните са незаслужено високи - стани спортист и ти ще вземаш голяма заплата.

говориш и за данъците на спортистите - мислиш ли, че бербатов, стилиян петров, мартин петров или кой и да е от играещите в чужбина укриват данъци, замисли се и защо. за разминаванията между декларираните и реалните доходи на играещите у нас футболисти вина имат не само футболистите, но и собствениците и директорите на клубовете. в нормалните фирми работодателя удържа осигуровките и данък общ доход и превежда в сметката на работника останалата част от заплатата. това, че българските футболни клубове се различават от нормалните фирми вината е най-малко на футболистите.

прави ми и впечатление, че смесваш различните видове спорт. наистина футболистите в някои наши елитни (колкото и спорно да е това понятие) клубове наистина получават съвсем не лоши заплати, но не забравяй, че професионалната им кариера в спорта е няколко години. много футболисти у нас не получават заплатите си - виж какво стана в ботев пловдив. сравнително високи заплати има и в първенството по баскетбол, но само в 3-4 клуба, а например волейболистите на цска не бяха получавали заплати почти една година.

чета и това, което си написал за последната олимпиада. объркал си се. най-много златни медали спечелиха канадците, след тях се наредиха германия, сащ, норвегия, южна корея, швейцария, китай, швеция, австрия, холандия. не мисля, че сред тях има бедни държави.

ако визираш лятната олимпиада в пекин - там първите десет в класирането по медали бяха китай, сащ, русия, великобритания, германия, австралия, южна корея, япония, италия, франция.

за футбола също недей да правиш обобщения преди да си се запознал с фактите. световни шампиони са били седем държави - уругвай (2 пъти - през 1930 и 1950), италия (4 пъти), германия (3 пъти), бразилия (5 пъти, те май са най-бедната държава между седемте, но там просто футболът има традиции), англия (1 път) , аржентина (2 пъти) и франция (1 път)

на първите 4 места на последното световно първенство бяха италия, франция, германия, португалия.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Фактът, че в редица спортове бедните държави се представят толкова добре, или дори по-добре от богатите, говори, че богатството и бюджетът нямат никаква статистимеска и логическа връзка със спортните успехи.

като цяло, спортът е една напълно безполезна и паразитна дейност за обществото ни, а спортистите с нищо не допринасят за общественото благополучие. Допринасят за него обаче развитието на науката, образованието, културата. Спортът вреди на цивилизацията, така, както науката и образованието я подсилват и утвърждават. Не ми се влиза сега в сериозна аргументация, но ще дам по-нататък.

Освен това, призовавам спортът като напълно безполезна дейност да се изхвърли от системата на висшето образование - да си остане в спортната академия, където му е мястото, доколкото това може да се нарече висше заведение. Аз като съм отишъл в СУ е за да уча науки, не да си губя времето със спорт. Да не говорим, че заради глупавия спорт имах проблеми с държавния изпит. Абе какви са тея работи бе. Значи имам високи оценки по 50 дисциплини, научни , обаче, само защото не ми се занимава с някакъв измислен глупав спорт, не ме допускат до изпит. Бе къде се намират тгея бе, айде малко по скромно да го дават.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не е точно така. Специално зимните спортове и футболът са най-силни именно в развитите държави. За зимните спортове е ясно - цената на зимните съоръжения е много висока. В този ред на мисли, отново трябва да си признаем, че сме развиваща се страна - къде са ни пързалките, къде ни е пистата за бобслей, къде ни е хокейното първенство? При футбола нещата уж изглеждат по-лесни - стига ти една топка и поляна, но и там не е толкова просто. В Европа има много добри бази, детски футболни академии, които постоянно вадят доста добри футболисти. Освен това, поради размерите на игрището и сравнително големия брой играчи, футболът позволява постоянни тактически нововъведения, които значително променят играта. Именно поради това, африканците са слаби - имат прекрасни футболисти, но както във всяка друга сфера, нямат дисциплина и добра тактическа постройка. Бразилците пък, на пръв поглед са играчи от улицата, но това е само частично вярно, защото повечето от тях са се наложили в най-силните европейски шампионати и там са принудени моне малко да се променят. Освен това и при тях куцат дисциплината и тактиката, иначе с този потенциал, който имат, трябва да са всяко първенство световни шампиони! За сравнение немците и италианците имат малко по-малко успехи от тях, но постигнати благодарение на ефективността им, а не толкова на талант. Единствено в атлетиката има много представители от слаборазвити страни, но доколкото знам, повечето от тях водят подготовката си в САЩ.

С две думи - трудно се прави спорт без пари. Развитите страни ги имат и затова са и силни. За такива, които го използват за пропаганда, като бившите СССР, ГДР, нашата НРБ, а сега и Китай, нещата стоят по-различен начин. Това наистина е неоправдано. Между другото, ето виж колко велик е цар Футбол - колкото и средства и усилия да хвърляше СССР, във футболно отношение си остана на относително посредствено равнище, докато в другите спортове мачкаха наред. Така ще бъде и с Китай сега.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не. Бразилците са се наложили в европейските шампионати, защото са добри още преди да ги наемат в европа. именно затова всички европейски клубове взимат бразилци и аржентинци. защо не взимат японци, щом като могат после да се ошлайфат. защото не става така.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Добри са като качества, потенциал, няма спор... Именно в Европа обаче повечето се научават на типичния "професионализъм" - да спазват режим, тренировки и тактическа грамотност.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...