Отиди на
Форум "Наука"

Различния поглед


Avatara

Recommended Posts

  • Потребител

Ако ми бъде позволено тук ще предложа поредици от статии, публикувани през различни периоди от време.

Не гарантирам, че темите ще допаднат на всички, но това е начин да се съхрани малкото останало от един доста сериозен проект.

Colage003.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

ИЗ ИСТОРИЯТА НА САВРОМАТИТЕ

Някой да знае кога е приключил матриархата?

Приписва се на Мунчо

Pic0004b.jpg

Според древните легенди савроматите се явяват далечни потомци на амазонките. Ето как е станало това според непотвърдени източници ...

Скитите са наричали амазонките "ойопата", което на елински е означавало "мъжеубийци" (от скитски "мъж" - ойор и за "убивам" - пата). Ако се вярва на журналистите от онова време след като опухали здраво амазонките в битката при Термодонт, елините качили на три кораба тези, които успели да заловят живи и отплували. Насред морето обаче те имали неблагоразумието да ги развържат, та да могат жените да отидат до тоалетна, в резултат на което амазонките се нахвърлили върху моряците и ги изклали до един. След като приключили с изблиците на емоционална неуравновесеност, те установили, че нито една от тях няма ни най-малко понятие от навигация, а що се отнася до платна и морски възли, то това определено е било доста по-различно ръкоделието. В крайна сметка, боговете се смилили над тях и след като морето и ветровете здраво ги полюшкали, в резулта на което редица се сдобили с мерки на съвременна манекенка (морската болест понякога е по-ефективна и от разделното хранене), то най-накрая корабите били запратени на брега на Меотийското езеро (днешно Азовско море) на едно място наречено Зъберите, в страната на свободните скити.

След като слезли на твърда земя нашите девойки въобще не се чудили, а само пооправили прическите и се озърнали за най-близкия магазин. Както добре е известно обаче, по онова време системите за търговия на лизинг и безкасовите плащания не били особенно актуални, така че те се отдали на грабеж, като за начало си присвоили първата попаднала им пред очите конска черда и се отдали на безпаметно плячкосване.

Скитите били доста неориентирани хорица (за справка някой си цар Дарий), а и както се знае не са гледали редовно новините на CNN, в резултат на което изпаднали в тотална дезориентация, относно характера на терористичните актове. Мислейки, че си имат работа с епилирани мъже, решили да заработят нещо, за да си платят куверта за гей клуба, те след усилено ръкомахане (в по-късни времена известно като "диспут") приели, че това повече не може да се търпи и най-накрая взели, та им дръпнали един як пердах. Да, ама като ги поразгледали отблизо, по липсата на някои задължителни атрибути и наличието на други разбрали характера на собственото си заблуждение. Събрали се старейшините им да поумуват и най-накрая, един от тях изрекъл следната велика фраза:

"Тез жени не са нагласени как трябва, та от туй ще да им идат нервите, да знаете. Ами

такова ... дайте там да видим как да я оправим тази работа. Аз съм вече на възраст и зорлям се преборвам с бабата, ама гледам внука, яко гони момите."

Та решението било да не ги бият повече, освен при крайна необходимост, а да вземат та да им изпратят най-добрите мъже, та дано мирясат. Тактиката била проста - никакво влизане в битка. Единственото важно в случая било младежите да успеят да се доближат максимално близо до стана на войнствените харпии.

И тъй младежите не чакали да ги подканят много, а усетили какво ще да последва от цялата тази работа се отправили да изпълнят задачата. То и девойките, като ги съзрели и разбрали, че тия са тръгнали с други намерения, а не да се бият не ги закачали, та да не увредят, някоя тяхна важна част. Та доближавали се те с всеки изминат ден и понеже нямало какво толкова да правят по цял ден или ловували или се отдавали на грабеж, което е нещо като пазаруване, но с тази разлика, че не плащаш сметката.

Кога настанело пладне амазонките се пръскали на лов по единично или по две (тогава е нямало тоалетни). На скитите тази тактика допаднала и постепенно и те започнали да ловуват поединично. Да де, ама в резултат на тези прегрупирания един от младежите се доближил доста повече от нужното до една от девойките и тя вместо да се дърпа, взела, че му далада си получи своето. Сетне, понеже не можели да се разбират (на това сега му викат езикова бариера, а изучаването на английски в средния курс все още не е било основна дисциплина), тя му обяснила със знаци, че ако му е харесало на следващият ден може пак да се видят, ама няма да е зле да доведе някои свой другар, а тя щяла да се погрижи да дойде с приятелката си. Та като отишли на другия ден юнаците заварили две девойки срамежливо да пърхат с мигли и почти непорочно да се изчервяват.

Като усетили другите каква е далаверата не се церемонили, а се заели да се прегрупират и чифтосват според нуждите, наклонностите и обективно създалата се ситуация.

Та след като се събрали, възникнал въпросът с разбирателството и как да си обаждат, кой ще плаща сметките. За целта е трябвало някой да научи езика на другия. Те мъжете нали открай време са си захлупени, така и не успели да научат езика на амазонките (особенно невербалните жестове, като навиването на кичур коса около пръста), ама пък жените усвоили до най-малките подробности (в това число и онези фрази приписвани в миналото на каруцарите, а понастоящем на шофьорите) езика на по-силната, но и по-глупава половина на човечеството, ако и да говорели на ужасен диалект.

Та като взели да се разбират младежите излезли с делово предложение, звучащо горе-долу така:

"Вижте сега, то такова имаме там имоти и родители де. Е вярно и свекърва ... Ама .. Дай да се върнем при мама, че по-хубаво готви. И страшно ми се ядат кюфтенца."

Да ама амазонките не били вчерашни и след като заели поза, станала в последствие известна под името "гръцка амфора" (което само иде да докаже влиянието на елинската култура) дали следният отговор:

"А,а,а,а, няма да я бъде тая. Вие какво? Да не искате да седим по цял ден при талигите и да ви кърпим старите чорапи, а? Или отделно от мама и тате или никак. Или ние или те. А това за готвенето после ще го дискутираме."

Скитите само се снишили и тихо, мирно и кротко събрали посудата и си останали при жените. Да ама жените все не мирясвали.

"Вижте сега. То, че доста поокрадохме тука е ясно и вече като гледаме почти нищо не е останало. Ама така сте много близо до бащиното огнище и мнозина от вас през вечер, вместо да изпълняват мъжките си задължения, набикалят майките си за да похапнат. Така не може. Вдигаме си багажа и се преселваме отвър река Танаис (по настоящему Дон). А като ви се ядат кюфтенца ей ви на тигана."

На скитете не им оставало друго освен кротко да се съгласят, защото боят с тиган по главата не е измислен в съвременния свят, а още по малко е резултат на феминизацията, както и феминизацията не е произлязла в следствие откриването на чорапогащника.

Та след като прекосили Танаис и изминали три дни път от реката на изток, после три дни на север от Меотийското езеро, стигнали до място, което им се понравило и се установили там.

Народът си нарекли "савромати" и езика който говорели е бил като този на скитите, но силно изкривен, тъй като навремето амазонките не го научили както трябва, така както и никога не се научили да правят кюфтета и малеби.

Що се отнася до патардията с Дарий и тълкуванията на Гобрий, то това е друга история, на която ще отделим място в някои от следващите броеве.

МНЕНИЕ НА КРИТИКАТА

"Всяка истина, основаваща се на обективни обстоятелства ще бъде приета за лъжа."

Основен постулат на доверието

И после се питаме как са възникнали такива неща като модните списания, салоните за красота, марковата козметика, скъпите ресторанти, роклите с гол гръб, психоанализата и пазаруването с чужда кредитна карта.

Някога мъжете воювали или тръгвали на далечни пътешествия за да избягат от жените.

Сега това е немислимо.

Дори да организираме междузвезден полет, то непременно ще се намери жена, която няма да миряса, докато не въведе ред на космическия кораб.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...