Отиди на
Форум "Наука"

Тест за определяне на ...


Recommended Posts

Има ли тест, при който след като се направи, да може да анализира основните характеристики от личността на човека?

Пример:

Отиваш на интервю за работа и шефа ти ти задава въпроси, свързани със съвсем друго нещо, а не - с пряката работа и по отговорите ти на въпросите, които ти задава, съди що за човек си дали си сериозен, що за характер си и такива неща.

Примерно:

Знам, че този човек в дадена област е адски добър, но не го познавам като човек/личност и може да сбъркам, ако го назнача, макар и да е добър в работата си, но да не се вписва като човек в екипа ми. Затова и искам да разбера каква личност е той. И някакъв тест да е направен за подобна цел.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

http://testove.start.bg/

Има книги с подобни тестове - за определяне на типа на характера, на типа личност...

Link to comment
Share on other sites

Доколкото разбрах това, което искам се казва социометрия, но такъв тест за основните характеристики на човека немога да намеря. Има за отделни неща от характера на човека, а аз търся обобщаващ тест. :)

Благодаря Ви предварително ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
  • Потребители

Не мисля, че може да намериш добри тестове, адаптирани за твоя случай ей така в интернет. За целта трябва да потърсиш просто специалист по трудова психология. Той ще подготви тестове на базата на утвърдени от професионалната му общност стандарти, които да отговарят на условията, които поставяш - дали човекът ще е подложен на стрес (щото той може да се представи на един взет от интернет тест като хрисимо агънце и в сюблимен момент да набие колега...когато е под стрес), какви ще са колегите му (защото може да не се сработва с да речем агресивни хора, а ти може да имаш такива в екипа си), какво ще е работното му място, естеството на работата, задълженията, отношението ти към него. Въпросите от подобни тестове винаги имат специална "защита срещу лъжа" - т.е. създадени са така, че дори да му се иска да се представи такъв какъвто не е, твоят бъдещ служител ще бъде изловен от теста. И последно - тези тестове се разчитат от професионалист. Не може ти сам да ги разчетеш и да обобщиш резултатите. За целта би трябвало да си дипломиран психолог.... Т.е. - ако примерно ти си търсиш начин да подбираш и личностните, и професионални качества на своите сътрудници ..еми тогава или си намери временно консултант за конкретното интервю, или си наеми в човешки ресурси психолог :)(или в краен случай философ, например мен ахаххаха)

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...