Отиди на
Форум "Наука"

Колите ще летят през 2011


Recommended Posts

  • Модератор Биология

Първата летяща кола получи лиценз

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) даде зелена светлина на първият летящ автомобил. Terrafugia Transition е определен като "лек спортен самолет", за чието управление са необходими само 20 летателни часа, според нормите на FAA.

Terrafugia Transition - една крачка по-близо до реалността

Лицензът е даден въпреки, че Transition излиза от определението "лек спортен самолет" с около 50 кг, заради интегрираните технологии за безопасност на пътя. "Возилото може да бъде продавано, при условие, че клиентите са уведомени за допълнителните му килограми", отбелязват от авиационната администрация.

Terrafugia Transition - една крачка по-близо до реалността

Цената на Terrafugia Transition е около $200 000, като до момента в компанията са получили над 70 поръчки. Хибридът между автомобил и самолет може да се движи със 100 км/ч по земя и със 185 км/ч. във въздуха. Способен е да прелети над 650 километра и използва обикновен безоловен бензин. Нуждае се от само 30 секунди, за да се превърне от кола в самолет.

Terrafugia Transition - една крачка по-близо до реалността

Само още една важна крачка предстои на Transition преди да стъпи на пазара - покриването на стандартите за безопасност на пътя. Ако всичко въври по план доставките на първата летяща кола ще стартират от следващата година, коментират производителите.

Още за Terrafugia Transition.

post-5086-1277977081,9844_thumb.jpg post-5086-1277977093,1468_thumb.jpg post-5086-1277977121,8197_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Глупости на търкалета. Подобно нещо, летяща кола е имало още през 30 те. Развитие не е получила, защото това не е кола където някоя блондинка кат оплеска нещо да вика по телефона гаджето си, а ще се пребие.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...