Отиди на
Форум "Наука"

elssy

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от elssy

  1. Тези степени са всъщност нещо като едновремешните разряди, а не образователна степен. Значи - степените на образование у нас са три - основно, средно и висше. (Началното образование не е отделна степен, а етап в рамките на основното.) Вътре в рамките на висшето образование от своя страна също има три степени - "бакалавър" (вклч. "професионален бакалавър", което е нещо като, така да се каже, недовършен бакалавър - това именно би трябвало да е някогашното полувисше), "магистър" и образователна и научна степен "доктор" ("доктор на науките" е само научна степен). За успешното завършване на всяка от тези степени, се получава диплома с държавния герб на Република България. Вътре в рамките на тази възприета у нас образователна структура, съществува системата за професионално образование и обучение, която ни подготвя за реализация в икономиката и в другите сфери на обществения живот, като създава условия за придобиване на професионална квалификация и за нейното непрекъснато усъвършенстване. Това може да става както в учебни структури, в които се завършва образователна степен и се издават дипломи, така и в други структури - но при всички случаи, за завършено обучение в случая не се издава диплома, а друг вид документ, който удостоверява, че успешно си придобил степен по някоя професия и специалност от Списъка на професиите за професионално образование и обучение - като степените са четири - обозначават се с римски цифри, като най-ниската е първа, а най-високата е четвърта.

    А разлика между "Специалист IV-та степен" и "Специалист Бакалавър", изобщо има ли ? :hmmm: Питам,защото се колебая между два колежа и в случай,че са едно и също......няма смисъл да кандидатствам в "по-престижния" (който е с по-висока такса). :dry:

    Моля,ако имаш информация ,пиши ... Мерс предварително !

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...