Отиди на
Форум "Наука"

ivo01

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от ivo01

  1. хич не съм съгласен, че средновековието е по-плодовито от античността, защото античността ражда тъмните векове, а средновековието дава индустриалната революция, демокрацията, късите поли и електричеството. Вярно, едното става след другото, но далеч не значи, че е породено от него. Краят на средновековието е белязан от процес, наречен Ренесанс, това е връщане назад към античните модели, не само в изкуството, а в политиката и икономиката. И именно този ренесанс ражда модерната епоха. Всъщност, античността има редица поразителни прилики с модерността - в античността има демокрация, има и индустриална революция, тази на древна елада, трансформирала затворената си икономика, базирана на екстензивно земеделие в отворена, базирана на интензивно земеделие и международна търговия; античността е свързана с научното развитие в пълна свобода, и със светския характер на обществото. Не на последно място, в античността гръкоримската цивилизация контактува с всички останали познати цивилизации на времето й, в резултат на което те се ЕЛИНИЗАРАТ, така както днес модерната епоха МОДЕРНИЗИРА всички. Именно тези модели загиват с настъпването на Средновековието, и е нужно едно пробуждане чрез ренесанса, за да си припомнин какво е било преди, за да дръпнем рязко напред.

    Много правилен коментар!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...