Отиди на
Форум "Наука"

designer

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от designer

  1. Нима "човечеството" не е просто един западен позитивистки термин! Нима не сме го привърнали в поредния идол, на който се кланяме! Нима в името на "човечеството" или "чистата раса", или "светлото комунистическо бъдеще", или на някакава друга абстрактна идея не са извършени едни от най-ужасните грехове в човешката история! Дори възприемането на Бога като идея, а не като Жив и Реален е следствие от невъзможността на човека да познае своя Творец, Който го е призвал към Съвършенство. Нима човекът не е сътворен от Бога по Образ Божи и не е творец също като Създателя си! Или може би когато Адам е давал имена на всички животни не е трупал познание! Не, братко мой, вярата в Живия Бог не противоречи на развитието на техниката и науката, а още по-малко пречи на творчеството. Самият, факт че използвам компютър за да дам сметка за моята надежда (1Петр. 3:15) е достатъчно показателен. А "човечеството" строго се придържа към първия принцип на термодинамиката... Негов си проблем!

    Религията се изпозлва за печалба и контрол над населението. Върни се в Средновековието... Тогава човечество с колко много изостава, когато религията е господстващият фактор. Изведнъж идва Ренесанса и... Изобретения, творчество, Да Винчи, обществени революции, републики, човешки права и т.н. А религията, както казах е и начин за укрепване властта на даден човек. На обществото религията пречи! А човек се е появил вследствие на много години еволюция, не е за 6 дни. Ето, колко време религията е заблуждавала хората, че така е бил създаден света... И колко яростно църквата е убивала всеки, който е казвал истината. Честно казано, предпочитам "светлото комунистическо бъдеще", както ти се изрази, пред "тъмното Средновековие".

    Поздрави! ;)

    • Upvote 1
  2. "В крайна сметка религията не е нищо друго, освен най- добре организираната измама в човешката история."

    Академик Воробец Сперанский

    Това не е тайна за никой, освен това религията е забит прът в развитието на техниката и творчеството, въобще на човечеството въобще.

    Поздрави! :)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...