Отиди на
Форум "Наука"

UNICAT

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от UNICAT

  1. "Ако ученик харесва профила на училището си, но иска да придобие и друга специалност, би могъл да кандидатства и в друго училище и да се сдобие с ДВЕ дипломи. Едното училище трябва да му бъде основно (от това училище ще са и общите оценки по основните учебни предмети), а във второто - допълнително ще се явява на изпити, за да придобие специалност. Примерно - изучава френски във френска езикова гимназия, но иска да изучава също така някакъв спорт или изобразително изкуство или нещо друго. Френската гимназия е основното, а в другото ще полага изпити по предмети, отнасящи се до избраната специалност - друг чужд език, математика, история, изобразителни изкуства (графика, живопис, скулптура), готварство, двигатели, джудо, шахмат и така нататък - според желанията, знанията и уменията. За съжаление, не може да се изучават две средни образования (две гимназии) едно след друго, а това трябва да става паралелно, едновременно. Свързано е с по-малко свободно време, но - с повече учене, повече труд, повече задължения. Не е лесно, но познавам ученици, които са завършили и двете училища с отлични, почти отлични или много добри оценки. Трябва да се подаде молба до директорите и на двете училища, евентуално да се положи приемен изпит и да се държат приравнителни изпити във второто училище."

    Мога ли да те помоля за малко повече информация, относно това дали се прибавя и хорариума от второто училище и въобще от кой закон да се просветя. Идеята допада на дъщеря ми, която учи в езикова гимназия и иска да вземе диплома и от математическа гимназия. Твоята публикация я прочетохме преди доста време.Днес бях в нейното училище...разговарях със замесник директорката и въобще не знаеше какво и говоря. Даже една близкостояща учителка ми се поусмихна ехидно. Та много те моля ако можеш да ми помогнеш. И за да не пропусна отговора моля те пиши ми го на мейла: unicat_engineering@abv.bg

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...