Отиди на
Форум "Наука"

Ogo Bob

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Ogo Bob

  1. Археологията и на мен ми е интересна. Искам да си сглобя сега една игрица, която е нещо като археологическо дърво, или по скоро - корен :) Мислех си че от "предметът на археологията " ще мога да извадя някои археологически направления, но не успях и се налага да ги ровя тук там. Много съм доволен че в този пост открих за стратиграфията и ще я сложа в игричката :) Също така се чудих, дали палеонтологията не е част от археологията или си е отделно. Зсаега нещата ще изглеждат така, но сигурно ще се променят:

    Главен корен Археология - Съкровища - Градове - Гробници - Монети - Артефакти - Клинопис - Пещери - Датиране - Антиквария - Стратиграфия( тук корена може да отива към геологията и надулу към другия голям коен)

    Главен корен Палеонтология - Вкаменелости - Гориво - Скали - Скъпоценни камъни - (Геология)

    Никога не забравям че трябва и да е забавно, освен научно :)  Накрая нещото ще изглежда като това Дървото на изкуствата.

     

  2. Влачете и пуснете картинките на планетите, разположени в горната част на екрана, до техните очертания в средата. Курсорът над планетата ще покаже подробна информация за нейното име, наклон на оста, диаметър, повърхностни, въртене и забележителност. Имате 5 Космически Запаса, които ще намаляват с всяко грешно пускане. Ако запасите свършат, губите играта. Играта е безплатна. Може да се играе онлайн или да се изтегли.

    Пъзел на Слънчевата Система.

    SolPuzzleScreenShot.jpg

    • Upvote 2
  3. Не че не съм благодарен за отговорите, всяко отделено време си струва. Наистина съм босичък в областта.

    Ако калция по принцип си съществува в твърдо състояние, то точният отговор ще е, че просто не може :) Но тогава ще питам пък, не можем ли да му свържем атомите с нещо, с някакъв друг елемент, за да се получи течност като цяло? Също така, не се знае той дали вече не е свързан с нещо за да се получи точното обраувание, за което и аз не съм съвсем на ясно, знам само че съществува едно калциево образование което трябва да се махне. По принцип търся всякъкви химични формули, където изхода(там след равното ако не се лъжа) е някаква течност, а преди равното имаме калций, или калциево съединение.

    Всичко е с изследователска цел, нищо сериозно ;)

  4. Ммм механичното премахване не ме устройва. Повърхността е много нежна и ценна.

    Това за оцета и лимонтузу ако става, значи може с някаква киселина да се разтвори, така ли идва? Сега обаче тая киселина не трябва да е вредна за водни организми :)

    И незнам дали има по-твърда вода от наща тука в Русе, но задачата не е това, въпреки, че ако открия начин да оталожа тия малки гадни калциеви образования, ще си прочистя и бойлера  ;)

    И въпреки че ми се иска да си имам химична лаборатория за да науча химията, мога да се задоволя само с това да я изучавам виртуално с разни пъзелчета като това тука Периодичен Пъзел :)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...