Отиди на
Форум "Наука"

Union

Потребител
  • Брой отговори

    17
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Union

  1. Преди 23 часа, nik1 said:

    За конктерния слу4ай, явно зоната на комфорт е оказала влияние върху решенията на младите /визирам  кандидатите които са знаели какво искат/, също и разбиарането е в какъв град ще се живее занататък.

    ...

     

    Баси, ти българската буква ч за нищо я нямаш. Толкова ли ти е трудно да пишеш? И как очакваш хората да ти имат доверие като не можеш да напишеш едно изречение без грешка в него?

  2. Преди 8 минути, КГ125 said:

    http://www.strangerdimensions.com/2014/02/19/yogtze-fall-unsolved-murder-gunther-stoll/

    И неговата кола не е добре - явно е излязъл от пътя. Експертите обаче казват, че травмите му не са получени в нея и че е бил гол когато са получени - от друго МПС и то. (ако помня добре).

    Повредите по предната част говорят за челен удар в твърд и тежък предмет с размер 20-30 сантиметра, примерно крайпътно дърво. Може да се е случило че е излязъл от пътя, ударил се е. Поради някакви причини се е съблякъл, излязъл на шосето и ударен от кола. Но това е само един примерен сценарий...

    • Upvote 1
  3. Just now, T.Jonchev said:

    Не развивам никаква теза, давам само пример за формална логика.

    Както мисля ви доказах логиката ви е грешна, защото вие мислите само за българския език. А за времената за които се дискутира даже не е имало такава държава, да не говорим за езика. Вие правите фриволни допускания, базирани на етимологията на само една дума

    • Upvote 1
  4. Преди 3 минути, T.Jonchev said:

    А как е в другите езици с "въплъщение"?

    Не знам, нали вие развивате тезата, вие трябва да проверите как стоят нещата на различните езици. И би било разумно да обърнете особено внимание на оригинала (ако можете да го прочетете) защото всичко друго е негова (на оригинала) интерпретация и виждане на преводачи, свещеници и т.н.

    • Upvote 1
  5. Преди 8 минути, КГ125 said:

    Впрочем едва ли са публикувани - публичните данни са само от медиите. 

    Вероятно нещо е публикувано, поне някакви снимки от мястото, колата, наранявания по тялото. Без тези неща е според мен невъзможно да направим добър анализ/разследване

  6. Преди 30 минути, T.Jonchev said:

    Да, тази логика не подлежи на съмнение: не може да се въплъти преди да се появи в плът, т.е. преди да се роди.

    Само че този тип логика е леко формален, макар че в случая наглед добре обслужва тезата. Сещам се за думата "кръщение" - както знаем, според евангелията Исус е кръстен във водите на Йордан. Коренът на думата "кръщение" е "кръст" и би трябвало по същата тази логика Исус да не може да бъде "кръстен" преди разпятието - това сочи аргумента "корен на думата", пък и никъде не пише, че преди онзи епизод във водите на Йордан, е бил разпъван на кръст. И какво? Да редактираме от тази позиция евангелските текстове? Но тогава ще се наложи да се постъпи по същия начин и със старозаветните - в тях също не липсват такива примери.

    Йончев, логиката ви куца тотално. От къде на къде кръст като дума се свързва само за разпъването на някого си? Нима не е имало преди това кръстове?

    П.П. Освен това думата кръщение на български произлиза от кръст. А дали е така в другите езици?

    • Upvote 1
  7. Преди 4 минути, vorfax said:

    Имам един въпрос, при който изглежда не отчитам отношението на две различни сили, и вероятно въпроса е идиотски, но не разбирам защо в центъра на Земята налягането е огромно? Ние изпитваме притегляне към центъра на най-голямата маса, в близост от нас, която е центъра на планетата. Затова изправени сме перпендикулярни към нея. Но, ако хипотетично се намираме в центъра на планетата, тогава масата няма да ни "дърпа" към една точка, а на всички страни. Това не би ли следвало да ни постави в условия на безтегловност и по-ниско налягане? Нали масата поражда сили на привличане и равномерно би трябвало да ни "дърпа" във всички посоки?

    налягането не е ли заради притискането от горните слоеве?

    • Upvote 1
  8. Преди 10 минути, scarecrow said:

    Поне една българка ли не са домъкнали? Ей тъй, да си имат...Мъкнали са се с години десетки (според някои - стотици) хиляди, все мъже, с плахата надежда, че ще си намерят достатъчно жени. Ех, мъко прабългарска.

    Бе ненапразно има стихче по въпроса:

    Срещнали се на полянка

    прабългарин и славянка.... :)

    • Upvote 1
  9. Преди 48 минути, Incorrectus said:

    ...рябва да се прави разлика между научните открития на дадена личност, които са доминирани от рационализма и неговият личен живот, от друга страна, който може да се доминира от чувствата...

    Значи вие се правите на умник във форума, а в работата си не сте... Защо не се замислите малко, а? Или мисленето е функция, която упражнявате само служебно?

  10. Преди 1 час, Incorrectus said:

    Следва да дадете цитати от текстове (научни) на споменатите, в които цитати да се убедим, че важни техни открития в науката или аспекти на техни открития се позовават конкретно фактологично на Тора. Докато не дадете такива цитати е очевидно, че лични неадекватни мнения за споменатите тук изразявате само вие.

    А бе брато, а що не се замислиш че тези учени като са религиозни създават науката си уповавайки се на религията. Кви цитати, кви пет лева, ти колко вярваш на цитати?

  11. Преди 44 минути, ramus said:

    предлагам да опитаме по-сериозно, да не си губим излишно времето с празни приказки като например - кое, в кой учебник е писано. И е крайно време да се схване нещо толкова просто - не е въпроса кое, какво и къде е написано, а кой, в какво състояние ще го "чете" (интерпретира). Щото доста хора умеят да заизустяват и после да възпроизвеждат. Обаче... това го "умее" и гугъл, примерно. :)

    Зададох прост и ясен въпрос - както е и ясно към кого.

    Тъй де, аз за разлика от теб мисля а не наизустявам :P

  12. Преди 3 часа, ramus said:

    дори само това да се вземе - не вибрацията е "енергия", а енергията задвижва трептенето. В смисъл - трептенията са израз и проявление на "енергията", а не самите те да са "енергия". Едва ли е толкова незабележима разликата...

    Кви ги дрънкаш, вибрацията е и носителя на енергия. Прочети си учебника по физика

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...