Отиди на
Форум "Наука"

DimitarZh

Потребител
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от DimitarZh

  1. Не виждам да има доказателства защо Минковски е добавил в стандартното уравнение С и Т. Излиза че се смята на принципа на обикновенната геометрия просто сме си добавили нови величини ... Преди доста време си спомням учихме по психология, че времето е безкрайно делимо и два охлюва никога не биха се настигнали дори и да пълзят един срещу друг. И тук пропадаш в дупката на безкрайната математика след запетаята ... 

    Може ли да видя някъде конкретен експеримвнт доказващ зависимостта между време пространството или е единственно този с атомния часовник и самолета. Става ми интересно ще ме извинявате за глупавите въпроси 😁

  2. Преди 28 минути, scaner said:

    Разбира се, но защо трябва да се използват такива сплетени двойки? Не е ли по-удобно д се растеризира изображението което се кове от принтера (то всъщност е в електронен вид) и да се прави с конвенционален предавател където и да било? Просто, евтино, сигурно.

    Идеята е за мигновенно предаване на данни  а този принтер си съществува и информацията получавана към него си е обикновен конвенционален предавател. Идеята е да манипулираш частица тук и това да дава отражение мигновенно на избрано от теб място или избрана частица. Сдвоените частици биха решили загадката но както казваш те не могат да се мерят пак тъй като вече не са сдвоени след първото мерене... Аз мисля че бях до тук квантовата механика не ми е понятна но доколкото разбирам си е само теории облечени в математически формули. А като човек занимаващ се с програмиране и математика ми е ясно, че всичко може да бъде описано с формули. И тук имам един въпрос относно торията на Айнщайн за време пространството ... Защо е време пространство а не скорост пространство, като като доказани изменения мисля че са само във времето ? Ако ме разбирате какво имам впредвид.

  3. Разбирам напълно че нищо не разбирам но все пак 😂 да добавя малко конкретика в в идеята си. Представете си 3D принтер и принципа на работата му.

    Одеята е да имам един кашон с прах отговарящ на 1 и един кашон с прах на 0 тук на земята. И някаде на луната един кашон с Х прах ... та възможно ли е от растояние да присвоя 1 на Х дори и за кратко което да бъде отчетено от съответна апаратура ...

  4. Хем фиксирани хем непредвидими ... 😂 почвам да се отказвам 😂 много ме обърквате ... Да обобщя какво разбрах

    имаме двойка сплетени които стават несплетени след мерене и въщото време се разпадат ... мога да им пожелая успех с КК 😂

  5. Това практически възможно ли е да се случи с една единственна частица да се разменят както казваш... До колкото разбирам ако успееш да промениш частица избрана от теб някъде на Луната с тази на Земяна получаваш трансфер на данни, ако е възможно последващо разменяне с друга частица от Земята. И ако примерно имаме частици А и В ня земята и решаваме да разменяме тях с частица С на Луната ... така на Луната ще получа А а на Земята С и В после В и поучавам на Земята С и А? Правилбо ли разбирам или пак се бъркам?

  6. От всичко това разбрах, че мигновенното пренасяне на данни е невъзможно. Интересното е защо се парадира с това при положение че се губи сдвоеността при измерване. Просто погледнато би могло да се реализира единственно и само ако има някаква закономерност която от обясненията до сега не виждам или съм пропуснал.... Друг стой въпроса с квантовия компютър или поне процесор който гледам из статии в интернет вече е рализиран но с размерите от началото на 20 век компютрите. 

    Може за последно на какво се полага идеята за телепортация и пренасяне на данни което е едно и също. Имат ли разработен метод за постигане на целта и каква е идеята като цяло.

    Мерси за добрите отговори моите въпроси с това се изчерпват

  7. Разбирам, че при първото мерене случайноста е 100% но пък казваш че промениш полето може да мериш пак ... тсм пак ли е 100% случайност...? Има ли гаранция че ако промениш полето ще получиш обърнати стойности .... Излиза че двете страни трябва да знаят как да мерят което изключва мигновеността ....

    значи мериш с поле отгоре надолу показва -1 от другата страна е обратно при същото мерене със сигурност .... после мериш с поле лаво дясно тук стойностс е случайна пак така ли ? Примерно получим +1 обурнати стойности при въорото мерене ... и се върнем да мерим отново при първоначалните условия отгоре надоло ще покаже ли 100% същия резултат

    значи ли че ако обходиш няколко възможни условия в меренето резултатът се запазва при всяко следващо мерене в същите исловия ... магнитното поле може ли да се променя под градуси или само горе долу/ ляво дясно

    но пък каза че един път мерени те вече не са сдвоени .... объркващо

  8. Грешно се исказах ... но от това което каза за меренето на двойката при определени условия ? Условията гарантират ли изхода от меренето или е случайност има ли закономерност в условията на меренето и резултата ... Какво инаш предвид в различни условия? Ако разбирам правилно ако промениш условията може да мериш същата частица и тя ще покаже -1 или +1 произволно ? Или има закономерсност ? 

    Малко се объркаш извинявайте 😁

  9. Все пак предаването на информация е възможен дори и не със скоростта на светлината ... 

    Да обобщя какво съм разбрал до сега ...

    Имаме две двойки разделяме ги физически едната в Лондон другата в София. Меря тази в София показва -1 другата в Лондон мигновенно показва +1 ... и всичко свършва до там... не мога да ги променям. Но мога да ползвам вече съществуващата за суздаване на нова частица която пък няма да има нищо общо с новосъздадената от другата страна .... объркано а защо се парадира че предаването на ингормация със скоростта на светлината е възможен .... 

  10. Цялата ми идея е за предаване на и формация от един компютър на друг... но до колкото разбирам от обясненията излиза че веднъж премерени те вече не са сдвоени ...

    Може ли информация за това А1В1 ? ... производна на АВ ли е или и там е същата неопределеност ? Разясни ми малко моля за начина по които се пренася информация с прости думи ;)

  11. Ясно ... хмм 

    Ще дам един пример кажете дали е възможен

    Имаме примерно двойката АВ от която съхраняваме А в едно устройство мерещо спина и В в дръго. От малкото познания които имам на теория би трябвало като А се промени В да се промени също? 

    АВ = 10 А=1 В=0 При промяна трябва да се обърнат 01 ... Но възможно ли частиците на тази двойка да съществуват и съхраняват по отделно в две различни устройства?

  12. Че съм чувал ... чувал съм

    идеята ми е дълеч от квантов компютър!

    Просто искам да разбера могат ли да се изолират две двойки в домашни условия и да се работи с тях. Колко е обемисто това, колко ресурс ще трябва ... и т.н. 

  13. Здравейте,

    не съм физик занимавам се с програмиране и предполагам се сещате за какво точно ще питам ;)

    Да бъда честен познанията ми по физака са тея до 8ми клас така че ще Ви помоля да не бъдете много критични с коментарите :) 

    Става въпрос за тези сдвоени елементарни частици които променят спиновете си независимо от разтоянието. Нямам абсолютно никакво понятие как става това но въпросите ми са:

    Могат ли да се отделят точно определени двойки частици и да се работи с тях?

    Могат ли да се измерват постоянно? 

    Машината с която се прави огромна ли е? 

    Имам още много въпроси но отговора на тези би дал обяснение за идеята която имам

    Все пак съм програмист и 1,0 говори много...

    И идеята е можели да се работи с двойка сдвоени частици заместваща кристала в процесора? (Точно определена двойка) Ако има машина правеща това .... може ли снимки 

    Мерси

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...