Отиди на
Форум "Наука"

Alex Georgieva

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Alex Georgieva

  1. Преди 2 часа, vvarbanov said:

    Както каза Рока снимките са лоши.Има и дебел слой налеп който силно затруднява разчитането.Струва ми се обаче, че релефът отдолу няма да е безнадеждно корозирал.Сякаш виждам малка част от него и имам усещането, че ако се почисти ще може да се извлече още информация за монетата.  Методът с молива няма да помогне, защото релефът както се вижда е под дебел слой окиси и конкреции. Необходимо е механично почистване на монетата.Без химикали.

    Като гледам,  сякаш натрупванията ще паднат сравнително лесно.Това се извършва със стоманена стъргалка и игла, но трябва опит. Необходима е още четка за зъби и друга с БРОНЗОВ косъм.

    Благодаря. Опит нямам, но ще опитам 

  2. Преди 1 час, Skubi said:

    Слагаш на паричката тънка хартия и пръскаш с пръскалка за одеколон, вода и гледаш, снимаш под UV лампа.

    Слагаш върху монетата тънка хартия и с графит поне 6В tónusskála művészházправиш шатировка.  satírozásГледаш, снимаш.

    Изключително съм благодарна за съвета! Веднага щом го направя ще кача снимка

  3. Здравейте. Нова съм и не съм сигурна дали пиша на правилното място, ако не е така- извинявам се. Препоръчаха ми в една фб група да пиша тук. Монетата е на един познат и ме помоли ако е възможно да му помогна с идентификацията и. Ще съм благодарна, ако получа помощ. Благодаря предварително.

    02E284EF-7136-4CD2-9EC7-4224415AF178.jpeg

    6484B528-E48A-4F95-B029-94A75FEC6874.jpeg

    320B913E-B4D2-45ED-9A0C-715F79607F93.jpeg

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...