Отиди на
Форум "Наука"

Mila

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Mila

  1. On 24.04.2021 г. at 14:46, roca said:

    Като размер, вероятно да, защото и оригинала е с диаметър около 4 сантиметра. Като Руни, вероятно също да.

    Вече по отношение на тегло, вероятно не, защото и материала е различен, както и начин на закрепване, тъй като закачането на оригинала, е с халка в средата..

    Да, все пак оригиналът е бил бронзов, докато тази реплика е от сребро. Има обаче различни теории за значението на руническите знаци. Това, което намирам в уикипедия е:

    Цитирай

    Една от най-ранните интерпретации на надписа е на Е. Сачев, който смята, че розетата представлява част от конска сбруя. С помощта на чувашкия език той прочита следния текст[3]: „Тази амуниция за ездитен кон да се знае носи печатните знаци на дома“ Днес това мнение и прочит не се приемат от научните среди. В. Бешевлиев допуска, че знаците и лъчите на розетата са свързани с познатите в древността седем дни в седмицата, седем планети, седемте сияйни богове, а розетата е служела за гадаене[4]. Неговата хипотеза е най-общоприетата към момента и съгласно нея различни изследователи дават свои четения на знаците върху лъчите на розетата

     

    Вероятно има и трета. :)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...