Отиди на
Форум "Наука"

DeadGirl

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от DeadGirl

  1. Ми поработвам като химик :) то друг начин да си набавиш химикали ако не са нещо от бита е трудно........освена да си вземеш сода каустик(NaOH) и оцет(CH3COOH), но не знам какви са им точно концентрациите и реакцията ще е екзотермична(реакция на неутрализация к-на- основа) ,а тази на разтварянето на натриевият ацетат вече е ендотермична (т.е. като го разтваряш във вода разтворът става по-студен от стайната температура)...но не ти препоръчвам да си го синтезираш сам...той е добре разтворим и ще ри се наложи доста да изпаряваш докато получиш желаното вещество,а това в домашни условия не е препорачително:)

  2. Ще правя редукция на CrO3 до Cr(NO3)3x9H2O. Знам че Cr VI е силно отровен, особено за жените т.к. води до стерилитет. Това което не знам е колко бързо може да те засегне при работа с него и как може да се пазиш? Дали работа в камина с обикновена маска от аптеката е достатъчна и дали ако работиш еднократно с него,а не всекидневно също може да доведе до най-лошото? Моля някой ако знае повече или знае къде мога да прочета повече за предпазването от отравяне с Cr VI да пише! Мерси

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...