Отиди на
Форум "Наука"

ivanmihov

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от ivanmihov

  1. Благодаря за отговорите.. Anahronia, ще ти пиша тия дни в icq.

    На мен основната ми цел е да науча повече за целят процес и мисля че засега се получава. По принцип нямам намерение да си купувам готови комплекти, ще пробвам да си ги правя сам, а пък ако стане - хубаво.. Важното е да се прави нещо :) Идеята за масичката наистина е хубава.. ще се възползвам.. Сега са ми обещали да ми намерят една книга за холография и се надявам и нещо практически да започна да правя..

    koleff, няма как да ме разочароваш.. даже ме надъхваш повече.. ;)

  2. Благодаря много за отговора :)

    Ето един от сайтовете.. http://www.holokits.com/a-make_holograms.htm

    Тук също използват стъкло с фотоемулсия явно, но и аз незнам как се прави. В този сайт продават целият комплект за холограма.

    Имаш право за филма, може би наистина ще мърда и нищо няма да излезе. А на мен другото ми опасение беше, че може би с червен лазер няма да се получи изображението върху филма, тъй като нали във фотолабораториите използват червено осветление, за да могат да работят без да осветяват филма...

    Ще е много хубаво ако успееш да разбереш как се прави плаката. Аз ще пиша в темата как напредвам и дали изобщо става нещо.

  3. Някой занимавал ли се е с холография? Има доста сайтове в интернет, в които е показано как може да си направите сами холограма изполвайки обикновена лазерна показалка. Решил съм да опитам и конкретно въпросът ми е, дали за плака (холографска плака нямам представа от къде мога да намеря) мога да използвам обикновен черно-бял филм, който да проявя после. Тъй като няма много информация по въпроса, ще се радвам на всякакви коментари относно темата.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...