Отиди на
Форум "Наука"

Veritas Sit Amet

Потребител
  • Брой отговори

    158
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Veritas Sit Amet

  1. Преди 13 минути, др-бр said:

    А ако Русия загуби?

    Ако Русия загуби , тези с твърде високото IQ , нама да се превърнат в  балъците  с най ниско IQ.

    Явно не си разбрал  какво  искам да кажа с това ,че форума трябва да се закрие при евентуална загуба на Украйна🤣

     

     

  2. Преди 4 часа, Warlord said:

    Въобще не си длъжен, въпросът ми беше реторичен, дори не съм слагал въпросителна накрая на изречението. Както можеш да ни спестиш изсмуканите от пръстите си обяснения, така може и изцяло да ни спестиш лъжите си и плоската русоробска пропаганда във форума. Тук просто няма благоприятна почва за това, редовните участници са с твърде високо IQ за да клъвнат на лунатични приказки за нацисти, наркомани, сатанисти, биолаборатории и т.н. бълвоч. С изключение на още 2-3-ма като теб, на които това също им е ясно, но поради някакви свои си причини и те като теб са решили да бълват от същото.
    Няма никакъв смисъл да си губите времето тук и да губите и нашето. Това е нещо като клуб, в който споделяме и дискутираме информация за действително случващото се, вашите фентъзи истории не ни интересуват. Пробвайте се в дир.бг, телеграм или някоя от стотиците тролски групи из фейсбук. Там вече кълвящи балъци - бол.

     

    Според моето средно IQ, идеята на форумите е да има  дискусия и да се дискутират  различните гледни точки а не само това което гали ушите ви!

    Аз предлагам  ако Украйна, загуби войната да го закриете тоя форум, визирам тарикатите с твърде висoкото IQ🤣

    • Харесва ми! 1
    • ХаХа 3
  3. Преди 6 минути, gmladenov said:

    Ако русоробите имаха поне малко алкъл в главата, те щяха да си мълчат, за да не се издават
    какви са малоумници. Но и толкова акълец няма в кухите им главици. 🤣

    Не се пени толкова , че ше вземе да ти избие некоя шайба у главата и ще минеш на паркизан!

    Карай го по лежерно и гледай как късат шортите на  твойте хора 🤣

    Па като Украйна хвърли котва , се скрий некъде, че тогава ще ти лумнат ушите ако си все още тука🤣

    • ХаХа 1
  4. Преди 5 минути, gmladenov said:

    Кво става, батка? Руският солдат громи ли Запада, сатанистите, джендърите и соросоидите?
    Победихте ли вече?  🤣

    На път сме, ама не искам да говоря, щото ще ви разстроя искренно ! Па и колкото и да се ебавам с вас , все пак  сте ми симпатични🥰

    • ХаХа 1
  5. Преди 29 минути, gmladenov said:

    Освен злостна пропаганда и фалшиви новини, какво друго може да се очаква от руските и про-руски фекалии ?!?
    Домът на фекалиите е клоаката. Русия е клоаката на цивилизования свят, така че хайде въпросните фекалии
    да си ходят в къщи. 🙄

    Младенов, пак ли си тука? Ясно е че ти,  заедно със Скенера, лягате и ставате със форума, ама то бива тролене ,ама вашето на нищо не прилича! Намери си някоя приятелка бе момче, да ти запълни времето и да олабиш малко , че от тоя онанизъм почна само войната в Украйна да ви възбужда! Не е лесна и вашата да ставаш и лягаш с украинската пропаганда, барем по една украинка вземете, па да сторите нещо добро🤣

    • ХаХа 1
    • Upvote 1
  6. Голямо браво на президента Румен Радев, че блокира военната помощ за Украйна! Това е решение на мислещ и отговорен към страната си политик, който ясно осъзнава вредата  която си нанася България  с изпращането на оръжия за наркоманския режим в Киев!

    • Харесва ми! 1
    • ХаХа 2
  7. Преди 38 минути, gmladenov said:

    Дълг и дефицит са две различни неща. Дефицитът показва, че в хазната няма пари.

    Тези пари няма откъде да дойдат ... освен ако Китай не им отпусне някакви колосални заеми,
    което пък е малко вероятно. Заначи руснаците или ще трябва да спрат пенсиите - или да почнат
    да печатат пари  без покритие. И двете са първите стъпки към фалит.

     

    Не се коси , от богатия на ресурси Домбас, ще компенсират дефицита😉 Не си мисли че не сметнали плюсовете и минусите от цялата патаклама. Преди имаше подобни  писквили, че им свършват ракетите , снарядите и  калашниците, по същия начин и парите няма да им свършат! Злато имат бол, ценни ресурси също, а цената на суровините  хвърчи  постоянно нагоре. В тоя ред на мисли  като гледам на твойте любими "победоносци" им свършиха патроните барабар с  памперсите 😀 Да не говоря за великия запад  дето  50 танка не можаха да им съберат, то не че има неква  файда от тях - ама  поне от кумова срама да ги бяха пратили за морална подкрепа на войската , па  и руснаците да продухат фаготите по тях 😀

     

     

     

    • ХаХа 1
  8. Преди 36 минути, gmladenov said:

    Ами не бъди толкова сигурен. Само за първия месец на годината руснаците вече са на
    60% от годишния си дефицит:

    • Дефицит бюджета РФ в январе оценивается в 1,76 трлн руб., 60% от годового плана (расширенный вариант)
      http://www.finmarket.ru/news/5891740 

    Това не  е катастрофално число  за Русия, на фона от санкции,  ограничения  и  водене на война!  Дългът на щатите надхвърля 100%  от БВП пък още не са фалирали! Когато има подобни дефицити се пренастройват икономическите и пазарните механизми на засегната страна и това става лесно когато разполагаш с ресурси! Виж ако нямаш такива удряш дъното с 200-та. Украйна например за 1 година война , вече дължи над 120 милярда $  и вярвай ми тези пари ще и бъдат търсени със всички тежести и лихви😉

     

  9. Преди 1 минута, scaner said:

    Тъй де. Ще се върне във времената на опричнината при Иван Грозни и ще се превърне в автаркия.  Мисля че това е и целта на санкциите. :)

    Забележи, всичките им успехи и постижения бяха когато са контактували с останалият свят. Но щом не искат, прав им път.

    Всеки има право да тълкува  и възпроизвежда нещата по различен начин , руската душевност, бит и  начин на живот,  не е смилаема за  западния свят. Като допълнение за неразбраност от страна на запада, мога да прибавя и  балканските народи  включващи и нас самите.

    • ХаХа 2
  10. Преди 1 минута, gmladenov said:

    Казах го вчера и ще го кажа пак:

    Войната рано или късно ще свърши. Дори да загуби територии, Украйна няма да загуби независимостта
    си и след войната ще бъде независима държава, поела по пътя на европейската интеграция.

    А Русия ще е докарана до фалит, ще се намира в политическа криза и ще е изолирана от цивилизования свят.
    Това ще е руската победа. Да ти е честито, батка. 🤣

    Русия, никога няма да фалира, защото благодарение на огромните си ресурси,  може едновременно  да  се самоиздържа и търгува с тях . Това е и една от причините за  революцията през  1917г. защото руснаците са били

    кажи -речи извън  останалия свят и  наложената монетарна система😉

     

    • ХаХа 6
  11. Just now, gmladenov said:

    Ако се съди по Дир.бг, русоробите са напълно изтрещяли. Паниката е очевидна.
    Говори се само за руски триумф и как руснаците ще смачкат Украйна и гадните
    соросоиди.

    Сигурно и на русоробите вече им е ясно накъде върви Русия. 🤣

    Колкото и ужасно да ти звучи, Украйна никога няма да спечели тази война и се заби  в  най губещата позиция ! За това в предишните ми постове се изразявах метафорично, че трябва да спрете да закусвате червени мухоморки  и  да  не блуждаете  като  надрусани лосове в украинската "мета-вселена"😀

    • ХаХа 2
  12. Преди 7 часа, Кимон Георгиев said:

    Мога ли да попитам, последните управляващи... Говорим за проамериканските лакеи (ПП/ДБ), как по-точно ги свързваме с комунизъм, с Русия, с Ленин и т.н. ? Щото нещо не мога, да ти хвана логиката. Значи 24/7 плюем по всичко руско, говорим как ще сваляме "Паметника на РККА", как руският газ е "скъп" и ние ще ви осигурим друг... а в същото време 100 години комунизъм !? Монархията на царчето, и то е комунизъм ? Щото 1923-та, къде е чак... Управлението на Военният съюз и пионката Цанков ? И те са комунисти ?

    П.С.
    Довечера, ако случайно решиш да се изкъпеш... да знаеш, че водата е комунистическа. Язовирите са строени през комунизма. Ако я пиеш... първо ще я разваряваш. Никакво използване на електричество (то и това ще спре скоро време), електропреносната система, елекроцентралите и те са строени през комунизма. Оттук нататък... караш на яка фотосинтеза, по цял ден горе на покрива на слънце.

    -----------------------
    Интересно ми е, тоя комунистически газ от Русия, що така, откакто го "спряхме" се вдигнаха рязко цените ? И продължават да се вдигат... Много интересен въпрос.

    Колега , не се хаби с тия двуфазни П....🤣

    • ХаХа 2
  13. Въпреки изядените количества "червени  форумни мухоморки", от мен помнете само едно , а именно, че Зеленски,  затри цяла една държава и народ. И на всеки трезво мислещ човек е ясно, че Украйна,  няма да може да обърне хода войната  и отива към тотален разпад!

    • ХаХа 2
  14. Чудя се защо намесвате Ницше и Фройд в подобна тема? Ницше е бил много далеч от бога за да го тълкува с мизантропския си акъл , умрял е в лудница , правел се на  коза, блеейки на 4 крака.  Фройд е умира от рак на езика ( има защо) в това състояние е бил  толкова отблъскващ  че дори кучето му бягало от него !  За това  трябва да сте много  внимателни с думите и изводите  които налагате сред масите, демек да не богохулствате!

    • Неясен 1
  15. Преди 1 час, Etienne said:

    Терминът първороден грях е доста небиблейски. Ако идеята му е: първото престъпление, което човекът е извършил, тогава добре, но според мене това е поредната православна каша. В Библията се казва само, че поради това, което Адам направил земята е проклета – явно неговото престъпление не е толкова невинно, колкото изглежда на пръв поглед. И се вижда и днес – човек е готов да лиши от живот който и да било друг човек за да придобие нещо, понякога една пенсия от възрастна жена, Това е като лакмусова хартия, която ни показва размера на извършеното от Адам и състраданието на бога към онези негови потомци, които се раждат в състоянието предизвикано от извършеното от него и жена му.

    Адам бил създаден по образа на бога, но ясно се казва, че той е родил син по своя образ – явно образа на бога вече го няма в Адам и Ева. Така че омаловажаването на престъплението е нещо типично за човека: Самите Адам и Ева имат голям обяснителен разговор с бога , в който никой не признава престъплението си, но всеки обвинява другия. Нищо не се е променило.

     

    Не се хаби  с тези двамата! Това са възгордели се  форумни , "философи" и  "авторитети" които не знаят що е покаяние! Такива като тях се лутат без път и посока. Как се вика, тръгнали са по много стръмна пътека и трябва да я изстрадат, за да се усетят че грешат!

    • Харесва ми! 1
  16. Преди 32 минути, др-бр said:

    А добре. Моя грешка. Сега раздуй как Ейбрамсите и Меркавите в Ирак, Ливан, Сирия, горят по-добре от Т-54 и Т-62 в Сирия.И изясни как аджеба Украйна е получила повече ракети Джавелин от изобщо съществуващите в материалния свят.
    И разбира се, като познавач ми обясни защо Русия произвежда кофти модерни танкове вместо Т-54/Т-62

    Петър Пейчев и това ти го  обясни, ама явно пак  не си прочел,  съвременните танкове са самозарядни, тоест с касета за автоматично  подаване на снарядите, та когато подобен танк бъде уцелен от противотанков снаряд или ракета, касетата със снарядите се взривява и освен че гори по хубаво заради взривяването на касетата,  екипажа на танка, няма никакъв шанс да го напусне и да се спаси.

    • ХаХа 1
  17. Преди 1 час, др-бр said:

     

    Значи, от начинът, по който си писал разбирам, че признаваш, че в Сирия израелски танкове няма?
     

    Абе пич, ти зрителни или ментални проблеми  имаш?  Защо не четеш написаното от опонента си?  Лаеш като "глУа кучка" , 2 пъти   Петър Пейчев, ти  вади  цитата, че "Меркабите" са ползвани във войната с Ливан през 2006 , факт е че Хизбула, ги взривяваше и спираше по всякакви начини , даже с подръчни средства  и самоделни взривове!

    • ХаХа 1
  18. Преди 20 минути, gmladenov said:

    Досега руснаците превземаха, но ролите се обръщат. Свиквай с новото положение,
    защото старото няма да се върне. В момента ти залагаш на губещата страна. 🤣

    Аз не залагам на никого! Крайно време е да си го набиеш в кухата кратуна, че ми е през оная работа !

    А и много подобни превземания, за по ден два имаше и от двете страни през тази война, нека минат  няколко дни, пък ще се разбере кой какво е превзел. При настъпленията го няма комфорта на отбраната и не се знае как ще се обърнат нещата  в следващия момент.

  19. Преди 18 минути, scaner said:

    Не ги мисли хаймарсите, това само да им е проблемът на руснаците :)

    Точно така, на руснаците Хаймърсите, са им най малкия проблем, както казах в самото начало на тази пледоария!

     Хаймърса не е нищо особено🤣

  20. Преди 39 минути, scaner said:

    Дават ли ти - ползвай, докато ти го дават. Какъв е проблемът? Колкото с обслужването - ще се види как е организирано. За сега не се налага (или си работи както трябва), така че не го мисли :)

    Пак нарочно ти дадох подобен пример , този път със скъп автомобил, значи като свърши горивото, става паметник пред блока😀

    Благодаря ти за отговора!

    Химърсите, ще затихнат основно поради липса на ракети и поддръжка, чак след това идва фактора, унищожени от противника и т.н.

    В момента и за М777 , няма боеприпаси, не се знае  и колко са опушкани от руснаците, защото всички лъжат!

    Факт е обаче, че компанията😉 производител, ще генерира крупни печалби, няма да и пука  нито за повредените или унищожени  Хаймърси , още по малко  пък за  Ураинците, защото те са изпълнили основната цел, нещо много скъпо, да стане рязко продаваемо и полулярно

    С две думи , бизнес бате!

  21. Преди 1 минута, scaner said:

    Е, ако толкова елементарно и първосигнално сравняваш цифрите, може да получиш някакво успокоение... :) Но тези дупки в асфалта спират снабдяването на 20000 -на армия на десния бряг, цената на което струва малко по-скъпо, нали?

     

    Пак  не расъждаваш трезво, Украйна, е бедна държава , не е нито Саудистска Арабия, нито Катар , за да си позволи да използва толкова скъпо въоражение!

    На теб ако ти подарят  Ролс Ройс, ей така да го караш, ще можеш ли да го поддържаш и обсужваш?🤣

  22. Just now, scaner said:

    Ти какво очакваш? Да ти докладват всяка какво е свършила? През юни бяха над 100 такива гаубици. Все едно да ти докладват кой танк какво е направил. Не е нужно, нали? :)

    А ти знаеш ли колко струва една ракета за Хаймърс?  150 000 $ за няколко дупки в асфалта, нарочно направих аналогия с перачните машини , един чист килим 5-6 хиляди $

    И да те питам  в Украйна , има ли производство на ракети за Хаймърс😉

    Прекалено наивни сте!

     

    • ХаХа 1
  23. Преди 4 минути, sir said:

    Изчезналите са 7000. Това го обявиха преди две-три седмици (от тогава насам числото се е повишило, разбира се). И казаха, че от това число най-голяма част са пленените. Сиреч, тук влизат пленени, дезертирали + убити, за които обаче ВСУ няма потвърждение. Като имаме предвид, че голямата част от пленените са от две категории - от първите дни на войната и от Азовстал - то става ясно, че изобщо не е толкова трагична ситуацията. 

    Е как ще е трагична с един милион армия👍 Екстра е

  24. Преди 6 минути, scaner said:

    Ама нищо изключително, разбира се. Обикновено простичко оръжие, което прекрасно си върши работата :) Какво повече може да се иска от него? Пържи ефективно руснята и складовете и, повече не се иска. Дупките по Антоновския мост са бонус :)

    Я ми кажи кажи какво става с М777, нещо затихнаха рязко, явно не им изпратиха навреме сървис мануалите на украински, щото нали английски не разбираха🤣

    И за М777 дигахте  тука патардия страшна , видиш ли ,глей кво става сега!🤣

    По подобен начин ще утихнат и хаймърсите , защото за оръжейните компании е достатъчно да се чуе името  на продукта, демек да стане популярно и продаваемо!

     

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...