Отиди на
Форум "Наука"

Северин

Потребител
  • Брой отговори

    62
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Северин

  1. Преди 1 час, skorpion1980 said:

    Човекът ти е извел факти, но ти явно като все още живееш в съветско време и гледаш изцяло в черно и бяло. Със сигурност ползите са много повечи от тези докато бяхме в СИВ, когато с директива от Москва беше спряно най-престижното и качествено производство у нас, а именно Булгар Рено само и само пазарът на автомобили у нас да бъде залят от харчещите 2 пъти повече лади и москвичи.

    Какви факти бе, ти слепец да си пак ще видиш клоаката в която живеят повечето хората в БГ, макар че са в прехваленият ви еврейски съюз.

    • ХаХа 3
  2. Преди 13 минути, др-бр said:

    Да започнем с най-лесно видимото свободното пътуване. И ти си от тези, които се хвърлят по нискотарифките и лятото с колата отскачаш до Беломорието. Е, ако си седиш на село и не мърдаш от там, стотици хиляди българи го правят. 
    Със свободното движение на хора, огромен брой българи намериха обучение и препитания в ЕС. Което има следните положителни ефекти: най-малкото не се чувстваш като втора категория човек, зависещ от кефа на някой нисшестоящ дипломат. Работещите в чужбина българи са много сериозен вносител на парични средства в бг икономиката, чрез парите, които пращат на близките си и инвестициите, които правят тук. Също така, свободното движение на хора засилва русофилията. Както сме установили един огромен процент от русофилите живеят....в гейропата. Това показват и резултатите на Израждане. Лошото е, че благодарение И на това България е най-губещата население държава в Европа и това се отразява на всички сектори. Положителено е, че макар и трудно работодателите започват да се усещат, че трябва да се грижат за работната сила. Всъщност, положението е такова, че висшист без работа е някакво изключение.
    Свободно движение на стоки и услуги: Това е основна причина в България да се настанят разни големи производствени предприятия като Либхер. Евтината работна ръка, но и възможността произведеното без пречки да отива към Европа. Членството в ЕС е и една причините големи компании от ИТ бранша да се настанят в България. Ако щеш дори и разните "производители" на кабелни снопове за автомобилната индустрия. ТУк са заради ниските заплати, но по-ниски заплати има в Молдова или да речем БИХ. Само че те не са в ЕС и това оскъпява допълнително продукцията.Големите производители в България работят за износ и този износ основно е към ЕС. АКо продукцията им трябваше да преминава през административните бариери преди влизането ни в ЕС нямаше да бъде конкурентна. 
    Фондовете на ЕС: МНого пари се отркаднаха, но пак се разпределиха в България, нали. Освен това, покрай краденето пак беше и построено нещо. Софийското метро се строи точно с европейски средства.
    СИнхронизирането с европейското законодадателство също носи ползи, ограничавайки възможностите на нашите законотворци да работят поръчково. Един практически пример. Нашумялата адв. Веска Волева съдеше банки на база  Директива 93 на ЕС, която има предимство през българското законодателство. Нищо, че тогавашния Закон за защита на потребителите защитаваше банките. Отделно, че нашите политици трябва да се ъобразяват поне от кумова срама с европейските институции. Щяхме ли изобщо да си говорим за разследване на главния прокурор ако Венецианската комисия не беше излязла с такива препоръки.

    И най-важното, като твърдиш, че нямало полза от ЕС, изясни каква ще ни е ползата извън ЕС.По-добре ли беше преди да влезем в съюза? И не обвинявай за нашата тъпотия и крадливи политици ЕС.

    Пътуват много тези които имат пари. А тези дето нямат живеят кротко и едвам им стига за хляба.

    • ХаХа 3
  3. Преди 16 часа, Warlord said:

    Източникът, на който се позовават, просто е трепач - "пише македонският експрес.мк". Мисля, че вече разбрахме всичко, което трябва да знаем за теб.

    Трепач може да е. Ти пък какъв си че знаеш всичко за мен. Данеби да си екстра сеанса на форума 😁

    • ХаХа 1
  4. Преди 20 часа, gmladenov said:

    Ами ЕС и на теб явно не ти е симпатичен, но не съм видял да сме излязли.

    За разпада на ЕС става дума, не за излизане. Ти каква полза за народа видя от членството му в ЕС ? С изключение на това че политиците се гушат от "помощите" на ЕС.

  5. Преди 4 минути, gmladenov said:

    Като се вижда какво се случва във Великобритания след Брекзит, не се надявай други европейски
    страни да искат да напуснат ЕС.

    Унгария , чехите и Италианците, май май не им е много симпатичен ЕС.

    • ХаХа 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...