Отиди на
Форум "Наука"

Dimitar00000

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Dimitar00000

  1. On 29.04.2021 г. at 19:20, mitkomitashki said:

    Привет.

    Имаме следния проблем. Поради ниска информираност преди 6-7 години рязахме с баща ми с ъглошлайф етернитови платна в градина на село. Скоро прочетох, че съдържат азбест и т.н. Сега това не ми дава мира. Притеснявам се, че сме замърсили почвата и т.н. Затова се чудя какво да правим и искам да взема информирано решение, макар и късно. Там не живее никой, но родителите ми ходят често, както и ние понякога и се притеснявам, дали все още може да има азбестови влакна в самата къща, както и какво да правим с градината.

    Конкретният ми въпрос е, дали има лаборатория в България, която може да направи анализ на почвата и ако не е безбожно скъпо, да провери за наличие на азбестови влакна в помещенията. Надявам се така да получим някакъв ориентир. Ако има, ще си платим да направят анализ, за да решим какво да предприемем.

    P.S. Последните дни се загледах и забелязвам, че има села, в които почти всяка къща има разни постройки с етернитови платна 😟 Най-лошото е, че не съм чувал да има информационна кампания, която да предупреди населението за опасността от вдишването на азбестови влакна 😟

     

    Спокойно,имам дядо който живее в схлупена колиба,покрива му е изцяло от интернитови платна,човека е на 89 години и му няма нищо.Иначе сте прав, този материал е канцерогенен,но едно време хората не са знаели.То пък щото ние като знаем днес какви боклуци ядем-ама пак продължаваме.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...