Отиди на
Форум "Наука"

Ясен Маджаров

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Ясен Маджаров

  1. On 24.08.2010 г. at 9:12, plamen_starbov said:

    По разни книги (имам предвид учебници и научни статии) се среща информация, че цар Иван Шишман е пратил български сили при Косово поле през 1389 година. Но се среща и точно обратното становище - че няма войски на царя там. Една от тезите е, че Мурад праща Али паша на север от Стара планина и нашият владетел се отказва. Атласите са категорични, че сме участвали в тази битка. Ето какво намерих - първо в уикипедия:

     

    В момента чета книгата - "Аз Севаст Огнян"на Димитър Гулев. Там подробно е описано нашето участи в битката при Косово. Севаст Огнян е изпратен от цар Иван Шишман, но не като царска войска. Не знам до каква степен тази информация е достоверна.

     

     

     

    http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=5413.0

     

     

     

     

     

    http://calendar.dir.bg/inner.php?d=15&month=6&year=2010&cid=21&sid=&eid=25084

     

    Това е спорен въпрос. Вярвате ли в българско участие на Косово поле?

     

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...