Отиди на
Форум "Наука"

micobg

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от micobg

  1. Сетих се тия дни покрай Via pontica, че и имато на Черно море беше нещо свързано с понт. Потърсих из интернте и се оказа, че от гръцки името му е Евксински понт. Какво означава точно Евксински понт? Имам някакви спомени, че гърците не са "харесвали" много Черно море - корабокрушения ,бери и т.н. И това има ли връзка с името?

  2. Последнага година най-вече волейбол - в училище. Преди игрех всяка седмица футбол, но все по-рядко се събираме, а и останахме само трима. Също така и тенис на маса много ми харесва, но и това няма ского да играя.

  3. Именно. Явно някоя от паричните единици е била наричана така (може би на някой влашки княз?!?) и оттам е наречена валутата на новата държава.

    Според това, което намерих из интернет, името произлиза от старобългарската дума львъ, която означава лъв.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...