Отиди на
Форум "Наука"

Бай Ганьо

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Бай Ганьо

  1. Демокрацията е обяснена много добре в пост №14 на КГ125! Виждам обаче, че не се разбира - свързва се с ред, законност и пр. т.е. неща, които в България липсват. Казано с по-прости думи за обикновения човек, демокрация означава, че всеки може да прави всичко, което пожелае, ако то не пречи на останалите и не нарушава действуващите закони! През 1995-та в едно лудогорско село хората се оплакваха (на кмета - кмет от комунистически времена, понеже те постоянно го преизбираха, защото той им обещаваше, че олиото ще стане пак 0.90 ст. за литър), че "живота стана много тежък", а той им казваше: "Вие искахте демокрация (а те никога не са гласували за сините), ето имате демокрация, това е то!" Бабите, които не са живели на запад (те не са ходили даже до Драгоман) вярваха! Пак в Делиормана през 1990-та година Добри Джуров обикаляше селата и приемаше нови членове на партията! Аз бях с приятели в село Дурач (днес Лудогорци). Бира - скара и партийни билети! Приятели подхвърлиха, че са гладни и решихме да станем социалисти (и аз в това число!) за да хапнем. Лично министъра на народната отбрана - Добри Джуров ми връчи книжката. Тя все още е някъде из къщи. Аз се отплеснах от темата, но разбирате за какво става въпрос. Те искаха да покажат на българският народ, че демокрацията е бедствие и за съжаление успяха!

    Извинявай, че ще те засегна, но демокрация се гради от демократи.

    Не можеш да очакваш от народ, който е готов да се продаде за безплатен обяд да гради сериозни неща.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...