Отиди на
Форум "Наука"

slavun70

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от slavun70

  1. Тракия Терес III. около 350 g. pr.n.e монетен двор на Маронея. номинал Бронз 20.

    Реално погледнато е интересна монета, но запазеноста е лоша, качеството е под голям въпрос, за цена не мога да ти напиша, заради правилата на форума, но не е невероятно висока.

    Все пак - продавa ли се, може би ще има хора който ще проявят интерес ;)

    Благодаря ти за отговора.

    Ако някой прояви интерес пиши на slavun70@mail.bg

  2. Константин 1-ви 307-337 Фолис Бронз,

    Л: IMP C CONSTANTINUS PF AVG

    O: IOVI CONSERVATORI (TSE отдолу) Юпитер държи виктория орел в краката му. Монетен двор на Тесалоника.

    Предполагам че фолиса е сечен в началото на управл;ение на Константин 307 или края на Констанции 1-ви 306, тъй като в надписа има грешка. IMP C -е характерен за Константии 1-ви, но пък надписа му е CONSTANTIUS, без Н. Видно е и че бюста не ена Константин , а типичен за неговите съуправници. Констанции, Лицинии, Максимин даза и др. Не мога твърдо дали е грешен надпис на Константин 1-ви или грешен надпшис на Констанции 1-ви

    От друга старна образите са леко груби, така че е твърде да е вързаризат на някой от плементата около началото на 4-век който знаят бегл;о монетосеченето на Константин и съуправниците му и е опит за монета заменящша римският фолис използвана за местното обръщение.

    Поздрави

    Благодаря много за изчерпателната информация.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...