Отиди на
Форум "Наука"

skalata7

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от skalata7

  1. Така де, те са 3 (плюс амитозата, но тя може да не се брои сега :happy: ). Разликите в деленията не са малко все пак, въпреки, че си приличат и мейозата може да се разглежда, донякъде като 2 последователни митози. Разликите: Най-основната е броя на хромозомите в дъщерните клетки. При митозата остава същият брой хромозоми(2n), какъвто е бил и при майчината клетка. След приключване на деленето се получават 2 дъщерни клетки, носещи еднаква генетична информация. При мейозата генетичният материал е намален наполовина(n). И след завършване на двете последователни деления се получават 4 клетки с различен наследствен материал (2x2).

    Как се осъществява нервен импулс? :P

    Под деиствие на дразнители , (нервна клетка) в неината кл.мембрана се възприемат като нервни импулси,които се предават от неврон на неврон или от неврон на мускулна ,или на жлезна кл,които в последствие се съкращаваи или отделят секрети (в-ва).Така отговаря организма на дразнителите,които се провейдат като електричен ток по клетъчната мембрана.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...