Отиди на
Форум "Наука"

bet_

Потребител
  • Брой отговори

    17
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от bet_

  1. незнам и на мен нищо не ми е ясно, никой не ти обяснява, още като учиш къде може да се реализаираш /ако може изобщо/ Изброяват някакви отрасли, без подробности. Тука тая дупка изобщо не заслужава специалисти от никоя сфера :angry:

  2. Ами нога да ти кажа за месото, в месото се слага Na за червен цвят, т.е месото може и да я бяло пилешко например но спокойто със определена техника и методика може да стане червено :) та чак да се чудиш каква точно паржола ядеш.... телешка..? а може би свинска..?

    правят хората изкуство.. творят biggrin.gif

    аз се чудих, какво има в котешките консерви при наличните 4% месо в една консерва, основната консистенция каква ли е? не попитах направо, защото тоя въпрос едвали вълнува много хора biggrin.gif

    angelmr, защо се заяждаш :post-20645-1121105496:

  3. Знам, че не е хубаво да прекъсвам дебата на мъжете :mrgreen: но искам да попитам, дали и къде е възможно да ми изследват някаква храна. особено са ми интересни тези с надпис "съдържа консерванти и оцветители позволени от ЕС"

    без да пише кои по-точно са те :huh:

  4. OK, приемам критиката.

    Но не можеш да отречеш вредното действие на консервантите /изключвам разните му там оцетни и сорбинови киселини/ , др. добавки и структуриращи агенти, които се използват за постигане на фалшив цвят, аромат, вкус и т.н.

  5. Относно т. сирене , не става въпрос че е отровно като го хапнеш и да умреш, а че боклуците които съдържа вредят и го разбираш с времето.

    Това за фенолфталейна не ми обяснявай че е глупаво, защото го знам от Проф.дхн М. Камбурова, ти някой по-образован ли си

  6. имам някакъв спомен, че наличието на нитрати в плодовете можеше да се провери с фенолфталейн :post-20645-1121105496: Капва се от него на разрязан плод, само че не помня каква реакция протичаше, обезцветяване или оцветяване в друг цвят :unsure:

  7. Aspandiat благодаря ти за цялата тая информация.

    Хората се тровят доброволно без дори да подозират :unsure:

    ... "епилептични припадъци"... "дупки в мозъка на мишките" абе тия опити с животни няма ли да ги прекратят най-накрая :dry:

  8. При лабораторните плъхове веществата, които дават страничен ефект от аспартам буквално пробиват мозъка.

    горките мишлета 089.gif

    Аспартама го има в тези ... и не е отбелязан на опаковката

    безалкохолни напитки

    дъвки без захар

    какаови смеси

    подсладено кисело мляко

    мултивитамини

    напитки с кофеин

    сокове

    разтворими чай и кафе

    сосове

    бързи закуски

    разпространението му също било наложено от мощни икономически интереси и е тенденция на търговската система да обсебва потребителя чрез продукти, предизвикващи зависимост.

    Ако на етикета е написано БЕЗ ЗАХАР значи го съдържа. http://otrova.org/index.php/2009/04/%D0%B5...82%D0%B0%D0%BC/

    някои симптоми :

    главоболие, което може да има мигренозен характер, проблеми с паметта (често срещано), гадене, наддаване на тегло, обриви, безсъние, проблеми със зрението и слуха, сърцебиене, затруднения в дишането, загуба на вкуса, замаяност и виене на свят, ставни болки, дори гърчове и много други, като има дори съобщени смъртни случаи. Посочените симптоми са толкова често срещани, че някои лекари говорят за "аспартамна болест"

    А не го съдържат продуктите, които не са изкуствено подсладени, само че точно кои са те незнам :post-20645-1121105496:

    аз преди консумирах всичко с надпис "без захар" , както и захарин и даже си мислех че са по-полезни 309.gif

  9. аспартам /или Нутрасуит/ също не го отбелязвали на етикетите :doh: и също като мононатриевия глутамат водел до пристрастяване, в България естествено е разрешен :post-20645-1121105496: Четох 92 симптома за натравяне с него

    Но като ни тровят малко по малко, сиптомите ги усещаме с времето не веднага, което ги прави още по-опасни :lac:

  10. Абсолютно всички добавки са Е-та. Много витамини също. ТОва за отровните Е-та е един глупав мит. След като са приети за употреба в храни значи са правени тестове за влиянието им върху организмите.

    ти си мечтата на всеки търговец. Щом било в употреба значи не е вредно?

    Сигурно не знаеш, че асоциация Ajinomoto е премахнала задължителното обозначение на етикетите на храните съдържащи Мононатриев глутамат така нар. Е621 / Японска асоциация с/щу която не може да застане никой и нищо и която ти гарантирам, че не и пука за здравето ти /

    мононатриевия глутамат е силен овкусител и е мн вреден, наричат го "вкуса който убива"

    на нашия пазар преобладават овкусители, оцветители, ароматизанти, сгъстители и т.н. защото на повечето хора не им пука какво ядат. със същия успех могат да сложат тия вещества на една джапанка и тъпаците пак ще я ядат

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...