Отиди на
Форум "Наука"

timur

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от timur

  1. Ами той е направил далеч повече отколкото може да се очаква от един единствен човек. Знаел е че Д.Общи е ненадежден и може да изпорти работата, писал е и писмо до БРЦК с молба да го отстранят без лоши чувства, но явно не са реагирали на това.

    Голяма част от неуспехите се дължи не само на предатели, но и на нисък революционен дух в част от населението, много хора просто са се аклиматизирали към настоящата обстановка и не искат сътресения в нея - напълно нормално. Дори руските войници като са дошли тук са останали крайно учудени, че тези хора вдигат въстание при положение, че материално са в пъти по-богати от обикновения селянин в Русия, където само картофите ги спасяват от масова гладна смърт.

    в голяма грешка си

  2. Много хора посочват Левски с право. Делото му е велико и самоотвержено. Проблемът с резултата, и с липсата на такъв, е че той е предаден, от предател, преди да може да го осъществи до край, и за това няма резултат. Каква ирония само, един от хората за които прави всичко и бе готов да даде живота си го предава на сигурна смърт, и заради това предателство, делото му не успява.

    според мен не е чак толкова велико ,,делото му,,.Дейността му ,предимно в северозападна България и най вече в софийските села, е пълен провал. Тези райони /софийска област/остават напълно безучастни по време на априлското въстание.И друго, защо след като саздал ,,здрава мрежа,, от деятели, когато е заловен,не направен ни един опит да бъде освободен. Излиза че Филип Тотю маи е имал по добра мрежа /негови ятаци организират успешно бягството му от сливенския затвор/. А да не говорим за Панайот Хитов, чиято мрежа е перфектна

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...