Отиди на
Форум "Наука"

Форумката

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Форумката

  1. Здравейте,

    Интересувам се как се прави туристическият сапун на листчета. Надявам се, повечето от вас да си го спомнят. Какво съдържа и каква е технологията?

    Благодаря предварително!

    П.П. Много бих се радвала да поговоря с човек, който е участвал в производството.

    1sapun_rsb.jpg

  2. Имам няколко въпроса по физикохимия. Може да ви изглеждат лесни, но аз нищо не разбирам от предмета ;). Много щр съм благодарна ако има кой да ми помогне. И ако разбирате физикохимия, моля пишете ми лично съпбщение.

    1. Дефинирайте молните топлоемности при постоянен обем и при постоянно налягане. Докажете, че за идеаен газ Cp - Cv = R.

    2. Изведете израз за химичния потенциал в идеален разтвор и го обобщете за реален разтвор(активност).

    3. Опишете термодинамично смесването на две течности, които образуват съвършен разтвор(ΔGmix = ?, ΔSmix = ?).

    4. Какви са условията за термично, механично и дифузионно равновесие в многокомпонентна многофазна система?

    5. Изведете израз за осмотичното налягане на идеален разтвор.

  3. Там бе ясно, то и на последното ама си помислих, че примера е малко по-сложен и изисква съобразяване, че не горната верига е най-дълга ;). И все пак учи си химията особено номенклатурата, че тя е важна, а на форуми не винаги може д се разчита, както на информацията в тях (щото аз съм учил преди 30 години, а нещата се променят ;)).

    Благодаря ти за помоща още веднъж и обещавам да ги науча ;)аз в момента уча само неорганична в университета, но това не ме оправдава, че в училище не съм ги научила ;)

  4. 2 метил пентан

    2 пентин

    3 етил 2 пентен, ако е при 3-тия въглерод (от горната верига) или 4 метил 3 хексен, ако е при 2-рия (тези не са верни, в началото помислих, че CH3CH3 е етилов остатък, но той е CH3CH2 ;))

    а ако е CH3- C(CH3)=C(CH3)-CH2-CH3 (както е най вероятно) е 2,3 диметил 2 пентен

    Само последен въпрос и искам да знаеш, че съм ти много, ама много благодарна... на първата формула CH3 не ми е под ch3, а под CH(второто), пак ли така се казва???

  5. CH3-CH(CH3)-CH2-CH3

    2 метил бутан

    4 метил 1 пропен? не го разбрах, пропена има 3C атома

    CH3-CH(CH3)-C=_C-CH3

    4метил 2 пентин

    МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩА... НАИСТИНА ЗА ПРЪВ ПЪТ ПИША ВЪВ ФОРУМИ НЕ СЪМ ОЧАКВАЛА ТОЛКОВА БЪРЗ ОТГОВОР... А ЗА ВТОРИЯТ ВЪПРОС МОЖЕШ ЛИ ДА МИ ПОМОГНЕШ???

  6. Искам да попитам нещо свързано с органичната химия... мисля, че въпроса ми е лесен и се надявам някой да успее да ми помогне :) За пръв път задавам въпроса са във форум... Имам два въпроса...

    Първият е да се напишат структорните формули на 2- метилбутан; 4 - метил - 1 - пропен; 4 - метил - 2 - пентин.

    Вторият да се напишат наименованията на въглебодородите:(ЦИФРИТЕ СА ИНДЕКСИ, А ИМА ЕДНО МЯСТ С ЗНАК =- , КОЙТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ СА ТРИ ЧЕРТИЧКИ ЕДНА ПОД ДРУГА)

    CH3 - CH - CH2 - CH2 - CH3

    |

    CH3

    CH3 - C= -C - CH2 - CH3

    CH3 - C =C - CH2 - CH3

    CH3 CH3

    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...